Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere 17, einde seizoen

Het zit er weer op: Niezing Almere heeft afgelopen weekend de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Eerlijk gezegd vind ik het competitieseizoen wel erg kort. We hadden slechts 7 teams in onze poule zodat we maar 12 wedstrijden hebben kunnen spelen. Ik heb zelfs gezien dat er poules zijn met slechts 6 deelnemers, je bent dan meer vrij dan dat je speelt.

In de “van de voorzitter’s” kunnen we lezen dat de competitieafdrachten aan de bond steeds hoger worden, er is dus duidelijk sprake van steeds meer voor weinig.

Arjen Niezing, reanimatie-trainer

Ik wil daarom met dit stukje een lans breken voor een competitiewijziging, betreffende: alle poules in alle klassen uitrusten met 10 teams (zoals de 2 hoogste landelijke klassen). Je speelt dan 18 wedstrijden, en als er een keer een poule niet geheel kan worden gevuld, speel je nog steeds een behoorlijk aantal potjes. Voor alle voor en tegenstanders: geef je commentaar in de commentaar sectie op de BVA website. Bij deze wil ik de BVA functionarissen, die de intermediairs naar de badmintonbond zijn, oproepen om met dit idee aan de slag te gaan.

Terug naar Niezing Almere: we zijn dit jaar op de vijfde plaats geëindigd, en dat is ietwat lager dan we gewend zijn (meestal is een tweede of derde plaats ons eindresultaat, kleine troost is dat het verschil tussen plaats twee en vijf slechts enkele punten is). Grootste probleem hierbij is de vraag: past deze positie bij het ambitieniveau van onze sponsor. Gelukkig hebben we een meerjarig contract, met hele hoge afkoopboetes, dus ook volgend jaar gaan wij verder als Niezing Almere, maar ik heb wel binnenkort, als teamcaptain, een evaluatiegesprek met hem, en daar zie ik toch wel tegenop. Hierover nadenkend moet ik met wat positiefs/uitdagend naar hem komen: ik kom dan uit bij het Nederlands voetbalelftal van een paar jaar geleden: na een wat matige periode werd bondcoach Van Marwijk aangesteld en zijn eerste commentaar was: wij hebben een missie. Iedereen weet wat het eindresultaat is geworden, dus Niezing Almere 17 heeft een missie: The Seventien Challenge!). Als u meer wilt weten over deze missie zult u ook volgend jaar weer mijn verslagen moeten lezen.

Last, maar zeker niet Least, moet ik een aantal mensen bedanken die het voor ons mogelijk hebben gemaakt om deze competitie te spelen: de wedstrijdcommissie met een voortreffelijke planning, de trainers: Rick, Emmy, Guus en Eddy, die nog steeds met engelengeduld ons ook dit jaar weer hebben verteld wat we (al 20 jaar lang) fout doen, de invallers (te veel om op te noemen) die altijd voor ons klaar staan en natuurlijk onze sponsor Arjen Niezing die van ons team toch wel een special one heeft gemaakt.

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere 17, einde seizoen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)