Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Nu is 2015 nog maar net begonnen, dus kan ik makkelijk zeggen dat het afgelopen maandag 2 februari 2015, Qontent Almere tegen Duinwijck, de wedstrijd van het jaar was. Wat een toeschouwers, wat een sfeer, maar vooral wat een partijen. Ik neem mijn petje af voor de technische staf van de vereniging die er in geslaagd is om het Duinwijck met alle internationale invliegers, behoorlijk lastig te maken. Iets meer geluk en de Almeerders hadden gestunt door de winst te grijpen in deze wedstrijd. Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen de Haarlemmers. Gaat nog wat worden, althans daar ga ik van uit.

Zaterdag was ook de laatste thuiswedstrijd van Yvonne Sie. Een schat van een vrouw en zo professioneel in haar opstelling, daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen. Ze is terecht in het zonnetje gezet en tot Lid van Verdienste benoemd door het bestuur en het bestuur wenst haar heel veel succes met haar Toko Sindjaja. Het stoppen van Yvonne bezorgt de technische staf wel hoofdbrekens, dat kan ik wel verklappen, maar er zal ongetwijfeld een adequate vervangster gevonden worden. Daar heb ik alle vertrouwen in. Er zoemen trouwens al namen rond, maar als eenvoudig voorzitter ga ik er niet over en ben ik zelf ook erg benieuwd.

Bij een grote eredivisievereniging zoals de onze, is het eerste team vanzelfsprekend het vlaggenschip van de vereniging. Dat is ons mooie uithangbord en daar zijn we groot mee geworden. Maar dat houdt niet in dat we alleen maar oog hebben voor Qontent Almere, Adidas Almere-2 en Adidas Almere-3. Bepaald niet. We hebben immers nog 16 seniorenteams en met name het team Niezing Almere, springt er in positieve zin uit. Ten eerste omdat ze zelf voor een sponsor hebben gezorgd, maar ook omdat ze als team zeer leuke verslagen op de site schrijven. En dat zouden veel meer teams moeten doen, dat maakt onze site levendiger en niet alleen de kopij over Qontent Almere is lezenswaardig! Dus doe daar wat aan teamcaptains.

Zo vind ik ook dat we maar hoogst zelden kopij krijgen over de resultaten van de jeugdteams. Volgens mij is het toch niet zo ingewikkeld voor de ouders om er iets van te maken. We zitten niet te wachten om literaire kopij, maar leuke korte stukjes over het verloop van een wedstrijd.

Een groot aantal recreanten loopt zogenoemde invitatietoernooien af en heeft het daarbij zeer naar zin. Alleen maar geweldig en laat deze groep maar lekker groot groeien. Nu bereikte via via, mijn Sony-oren het geluid dat er veel aandacht is voor team 1, maar niet voor de deelnemers aan deze toernooien. Maar daar is best aandacht voor, maar dan moeten de deelnemers ook de hand in eigen boezem steken en met kopij op de proppen komen. Dat wordt onmiddellijk geplaatst!

Afgelopen vrijdagavond werd er voor de eerste maal door C&B Entertainment een zogenoemde spelletjesavond georganiseerd in de kantine van Sportcomplex RCS. Zelf was ik verhinderd, maar ik heb inmiddels vernomen dat het weer een zeer gezellige avond is geweest. Voor herhaling vatbaar begrijp ik en binnenkort komt er nog een stukje van op de site.

Ook het op donderdagvond eens per twee weken klaverjassen, loopt goed. Een goed initiatief van Lia van Os met steeds iets meer deelnemers. Alleen maar leuk en we zien steeds meer oudgedienden die een avondje komen klaverjassen en die vergapen zich dan aan het feit dat er zo maar alle tien banen in de Adidaszaal gebruikt worden om de wedstrijdspelers te trainen. Dat is trouwens op de dinsdagavond niet anders. Het gebruik van de fitlight trekt trouwens de meeste aandacht.

Komend weekend vinden in Sportcomplex RCS de regiokampioenschappen plaats van de regio Noord Holland. Ook Almere is vertegenwoordig met vijf jeugdteams en één seniorenteam. Deze gezellige toernooien zijn altijd de moeite waard om te bezoeken. .

Op 21 en 22 maart 2015 organiseert de toernooicommissie de Trophea Junior Masters in Sportcomplex RCS. Maar er zijn zoveel deelnemers uit binnen- en buitenland dat op de zaterdag ook nog de sporthal in Haven en de Fanny Blankers-Koensporthal gehuurd is. Het aantal deelnemers kan zo maar boven de 300 uitkomen! Het wordt in feite een internationaal toernooi en mooier kan het niet.

De gemeente heeft onze vereniging gevraagd om te participeren in het Algemeen Kennis Centrum aangaande breedte- en topsport in Almere. Vanzelfsprekend zijn we daartoe bereid. Kennis uitwisselen kan nooit kwaad!

Voorts spreekt het bestuur van de beheerstichting met de fractievoorzitters van de diverse politieke partijen in Almere over het hergebruik van de voormalige bowlshal. Het stichtingsbestuur heeft er bepaalde ideeën over en wil als het even kan meer badmintonbanen realiseren in ons complex. Dat zou op de drukke trainingsavonden en de avonden voor de recreanten, nog meer ruimte geven. Over een aantal weken hopen we meer te weten en we houden u op de hoogte.

Vrijdag passen we op onze jongste kleinzoon Jayden Henkie. Ik verheug mij er altijd op, want Jayden is een heel lieve, maar ook een beetje ondeugende jongen. En daar hou ik wel van.

Henk Staats

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Frank Maasdam op 05-02-2015 om 01:11 uur

  Goed om te horen dat de technische staf al aan het nadenken is over het aankomende Sie-loze tijdperk.

  Een nieuwe sterke dame erbij lijkt mij geen overbodige luxe. Tamara is een groot talent met veel potentieel voor de toekomst, maar is nog jong en volop in ontwikkeling. Een sterke dame erbij die het gros van haar single partijen in de competitie kan winnen, heeft Almere echt nodig om een serieuze rol te kunnen spelen in de strijd om het landskampioenschap en niet altijd in de play offs te stranden.

  Als die sterke dame niet in Nederlands is te vinden en als de financiën het toelaten, moet die dame desnoods maar uit het buitenland komen. Is een Aziatische speelster (Indonesië) geen optie? Eventueel in combinatie met een in Nederland te volgen studie door deze speelster?

  Dit waren zo wat overpeinzingen van mijn kant.

 2. Henk Staats op 05-02-2015 om 10:11 uur

  Een mooie reactie Frank en onze technische staf neemt zeker kennis van jouw overpeinzingen!

  Tegelijkertijd geldt, vrij naar een regel uit een gedicht van Elschot:

  tussen droom en daad
  staan wetten in de weg en praktische bezwaren.

  Overigens voeg ik er aan toe, dat we als BVA veel dromen wel hebben gerealiseerd.

  Dank voor je reactie!

 3. Frank Maasdam op 05-02-2015 om 11:49 uur

  Beste heer Staats,

  U ook bedankt voor uw reactie.

  Ik weet het, de beste stuurlui staan aan wal en ik besef dat er inderdaad heel wat praktische zaken zijn te regelen voor je iemand van buiten de Europese Gemeenschap legaal naar Europa kan laten komen. Dat is heel moeilijk tegenwoordig.

  Vandaar mijn insteek om het misschien te kunnen combineren met iemand die in NL wil gaan studeren en een studievisum kan krijgen en die tevens goed met een shuttle kan omgaan. ]:)

  Daarnaast wil ik toch nog even een groot compliment geven aan alle spelers van Qontent Almere. Het was afgelopen maandagavond een ware 'thriller' in de RCS sporthal. Ik heb zelden zulke spannende wedstrijden gezien zeg. Alle spelers van Qontent Almere hebben zich volledig gegeven en wisten niet van opgeven. Helaas waren de twee Finse 'huurlingen' ook kanjers (wat waar is is waar) en wisten zij ook niet van opgeven. De partij tussen Stefan Branderhorst en Likka Heino was een genot om te zien.

  Als Qontent ditzelfde peil a.s. zaterdagavond weer kan halen en met dezelfde vechtersmentaliteit en iets meer geluk dan moet het mogelijk zijn dat het kwartje de andere kant kan uitvallen.

  Zet hem op Qontent!

 4. ron op 05-02-2015 om 13:30 uur

  Het is toch wat met de huurlingen. En dat terwijl in de voorgaande jaren het een komen en gaan was van Engelse huurlingen bij het vlaggenschip van bva.
  Ik begrijp niet dat er nagedacht moet worden over een (externe) opvolgster van Yvonne Sie. De 3 vrouwen/meiden die overblijven behoren op dit moment tot het creme de la creme van de bovenlaag van aanstormende en gearriveerd talent wat Nederland te bieden heeft. Juist het spelen van wedstrijden op het hoogste nivo maakt hun beter en mocht dit niet het geval zijn dan kan de club toch altijd nog putten uit de talenten en zeer goede speelsters van team 2 en 3?

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)