Badminton Vereniging Almere

Amy Tan weerstaat Deens geweld

Het afgelopen weekend van 21 en 22 maart 2015 organiseerde de Badminton Vereniging Almere het Trofea Junior Mastertoernooi. Het was een internationaal jeugdtoernooi met Denen, Belgen, Duitsers en een Surinaamse jongeling. De Denen waren zoals verwacht oppermachtig en eisten in de leeftijdscategorieën onder de 11 jaar en onder de 13 jaar vrijwel alle finaleplaatsen op.

Amy eerste in de single

Toch was er één uitzondering. De frêle Almeerse Amy Tan, pas 12 jaar oud, eiste een hoofdrol voor zich op door weerstand te bieden aan de Deense suprematie. Amy Tan werd namelijk eerste bij de meisjes onder de 13 jaar in de single, een prestatie van formaat. Bovendien behaalde ze samen met haar dubbelmaatje Robin Mesman, ook een Almeerder, de eerste plaats in het gemengd dubbel. En in het meisjesdubbel werd Amy tweede samen met haar partner Cera Samuels.

Ook de Poolse BVA-er Patryk Kobeluch deed van zich spreken door in het gemengd dubbel in de zwaarste klasse onder de 15 jaar de eerste plaats de pakken.

BVA-er Thomas Sibbald redde het in zijn single in de finale onder de 17 jaar net niet en verloor van Sebastiaan Li.

Amy en Robin eerste in het gemengd dubbel!

Al met al een supertoernooi met superprestaties van de Almeerders in het Deense en Belgische geweld!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jolanda van Balen Walter op 24-03-2015 om 21:07 uur

    Amy en Robin, KANJERS!!! Van harte gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie(s)! BV Almere kan (weeeeeer) trots op jullie zijn! SUPER!
    Dikke felicitatiekus van Jolanda.

Reageer op dit bericht (“Amy Tan weerstaat Deens geweld ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)