Badminton Vereniging Almere

Fantastische Trofea Junior Master 2015!

Het afgelopen weekend van 21 en 22 maart 2015 werd in Almere het Trofea Junior Master toernooi gehouden. Met de deelname van 58 Denen, 28 Belgen, 6 Duitsers, 1 Surinamer en een Pool kende het toernooi een sterk internationaal deelnemersveld. Met 322 inschrijvingen en 660 partijen werd het toernooi op zaterdag in drie sporthallen gespeeld. Op zondag was de plaats van handeling het vertrouwde Sportcomplex RCS.

Het was zonder meer een fantastisch toernooi met geweldige wedstrijden en prijswinnaars waar we in de toekomst nog heel veel van gaan horen, want ze kunnen zonder meer geschaard worden onder de categorie kanjers.

De komst van de zeer sterke Deense delegatie was mede mogelijk gemaakt door de Stichting Partnersteden Almere. Daar waar de Denen twee jaar terug met duidelijk de wat mindere spelers kwamen was de afvaardiging dit jaar veel sterker. Met name in de <11 waren de Denen zeer dominant. In de leeftijdsgroepen <13 en <15+ ging de strijd gelijk op. De Denen hebben reeds aangegeven dat ze volgend jaar weer willen komen!

In de jongste groep <11 lieten de Denen zien het talent in huis te hebben. In alle onderdelen ging de finale tussen twee Denen. De enige Nederlandse halve finalisten waren Jasper Buijink (ELO) in het enkelspel en samen met Kirsten de Wit (BAN) in het gemengd dubbel. In beide halve finales van het vrouwen dubbel verloren de twee koppels van Vlaanderen.

Dat de <13 in de breedte sterk was valt op te maken uit de diverse winnaars. De Almeerse Amy Tan was het succesvolst met drie finales. Ze won het enkelspel en samen met Robin Mesman (BV Almere) het gemengd dubbel. In de vrouwendubbel verloor ze samen met Cera Samuels (BC Geldrop) van het als eerste geplaatste koppel Daphne Jansen / Aparna Schulze (Schollevaar). De Denen wonnen in een Deense finale het mannen enkel en verloren in de mannen dubbel van Finn Achthoven (Hoornse BV) / Mahendra Suartana (BV Slotermeer).

Foto AlmereLokaal, Peter Steenman

Het <15 was een Nederlandse aangelegenheid waarbij de kinderen uit de diverse scholen om de prijzen streden. Met twee eerste prijzen en een tweede prijs was Jason Miao (Van Zijderveld) de man. Met twee prijzen in het gemengd dubbel (1e) en vrouwen enkel (2de) was Fah Wongsrila (BV Slotermeer) de dame in deze groep.

In de <15+ kwamen de Deen Joachim Anneberg en Ties van der Lecq (Duinwijck) elkaar in twee, mannenenkel en mannendubbel, finales tegen. Beide werden een prooi voor de Deen als was het jammer dat Ties in zijn enkelspel moest opgeven. Bij de dames stond Alyssa Tirtosentono (DKC) in drie finales. De finales in het enkelspel (Milou Lugters –BC Shot ) en vrouwendubbel werden gewonnen terwijl in de finale van het gemengd dubbel de Poolse Almeerder Patryk Kobeluch samen met Milou Lugters te sterk waren.

Bij de <17 bleef de internationale bezetting beperkt tot de Surinaamse Almeerder Mitch Nai Chung Tong. Het is jammer dat zowel de Denen als Vlamingen geen <17 spelers meenemen. De Deense coach hield te deur open om volgend jaar wel enkele <17 spelers mee te nemen. Sebastiaan Li (Amersfoort) stond in drie finales waarvan hij alleen het mannendubbelspel verloor. In het finale van het enkelspel won hij van de Almeerder Thomas Sibbald. Bij de dames won Deborah Jille (Amersfoort) het enkelspel en samen met Sebastiaan het gemengd dubbel spel.

Alle uitslagen winnaars staan hier. De prijzen werden uitgereikt door gemeenteraadslid Hassan Buyatui. Het Trofea Junior Master Almere maakt onderdeel uit van het Junior Master circuit.

Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de toernooiorganisatie, scheidsrechters en de barvrijwilligers. Het toernooi stond onder deskundige leiding van de referee, Hans Backx en de referee in opleiding, die wat ons betreft naar het examen mag, Harti Dumatuban.

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk op 23-03-2015 om 07:35 uur

  Fantastisch badminton door deze youngsters. En een geolied toernooi. Complimenten aan de Toernooicommissie (Conny Cashoek, Stephan Melein, Henk Smit) en aan de andere 10 ondersteuners in de andere hallen en de 25 barvrijwilligers.
  Petje af!!

 2. roskam op 23-03-2015 om 08:37 uur

  Het was inderdaad een groots toernooi wat idem georganiseerd was. Petje af voor de organisatie.

 3. SB op 24-03-2015 om 08:45 uur

  Thank you so much for an excellent tournament! And a very big thank you for the way you wellcommed the Danish kids and their families. We will warmly recommend the tournament to the rest of the Danish badminton family/community.

  Dank je wel - from a Danish parent

 4. Henk Staats op 24-03-2015 om 09:19 uur

  Mooie foto's op Almere Lokaal. Zie <http://almerelokaal.nl/4076-trofea-junior-masterstoernooi-2015/>

 5. Wim Top op 24-03-2015 om 17:03 uur

  Prachtig toernooi, promotie voor het jeugdbadminton!!! zijn de felicitatie's al binnen van BNL!
  Vanuit Amersfoort in ieder geval wel.

 6. Henk Staats op 24-03-2015 om 18:14 uur

  Beste Wim,
  Voorzitter Clemens Wortel is zaterdag hoogstpersoonlijk komen kijken en heeft meer dan zijn waardering uitgesproken voor het toernooi.

 7. Conny Caashoek op 24-03-2015 om 18:54 uur

  Stephan, Henk en ik zijn nog total loss maar het was alle werk dubbel en dwars waard. Een fantastische sfeer en geweldige partijen. We hadden dit echter niet kunnen realiseren zonder de hulp van vele vrijwilligers !! De mensen die ons geholpen hebben in de ver- schillende sporthallen: mensen voor de inschrijving,omroepers en computeraars. Maar ook zeker de mensen die de kantine hebben bemenst en geholpen hebben met het inrichten van het "Deense hoofdkwartier" en het verzorgen van het ontbijt. Mede dank zij jullie konden wij dit toernooi zo neerzetten !!! Dank jullie wel

 8. Wim Top op 25-03-2015 om 17:15 uur

  Henk dat is mooi! en een extra stimulans om door te gaan!

Reageer op dit bericht (“Fantastische Trofea Junior Master 2015! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)