Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Ik ben op 21 februari 2015 naar Den Bosch geweest om de finale te aanschouwen tussen DKC en Duinwijck. Een happening, dat zonder meer, en dat kwam met name door de fanatieke aanhang van DKC. Met drie bussen waren de DKC-ers naar Den Bosch getogen om hun favorieten aan te moedigen. In feite een voorbeeld voor alle andere eredivisieverenigingen en het lijkt mij zinvol dat het DKC-bestuur een workshop geeft, hoe ze dit aanpakken. Nu mogen we als Almere bepaald niet klagen over onze trouwe supporters, maar als ik de toeschouwersaantallen zie bij sommige van de zogenaamde topclubs, dan is het aantal supporters bedroevend weinig. En laten deze topclubs nu niet aankomen met het excuus dat er te weinig eredivisiewaardige teams zouden zijn, want dat heeft er helemaal niets mee te maken. Want als er wel zogenaamde eredivisiewaardige teams op bezoek komen, dan zijn de toeschouwers er ook niet. Dus nogmaals, laat DKC maar een workshop geven!

Bij de finale in de partij van Akvile Stapusaityte tegen Ginny Severien deed zich overigens een komisch voorval voor. Bij een beslissing van een van de lijnrechters maakte Stapusaityte de bril schoon van de lijnrechter. Een ludieke manier om aan te geven dat de lijnrechter er volkomen naast zat. Ik vond dit hilarische moment helemaal passen bij de finale.

Er is overigens ten aanzien van de eredivisie en de kwaliteitsimpuls die zou moeten plaatsvinden een werkgroep gevormd, waar ik deel van uit maak, en die zal op korte termijn bij elkaar komen om knopen door te hakken.

Qontent Almere heeft dit jaar de finale niet gehaald. Dat is spijtig, maar het is niet anders. We hebben kansen genoeg gehad in de thuiswedstrijd tegen Duinwijck, maar onszelf niet beloond. Toch mogen we niet klagen want met dit overwegend zeer jonge team behoorden we toch weer tot de final four.
De technische staf is overigens druk doende om Qontent Almere aan te vullen en te versterken voor het seizoen 2015/2016. Het stoppen van Yvonne Sie moet sowieso aangevuld worden. De verwachting is dat er weinig spelersmutaties zullen plaatsvinden en dat de kern van Qontent Almere ook volgend seizoen de Almeerse kleuren zal verdedigen met als doel de finale opnieuw te halen. Als er ontwikkelingen zijn, dan leest u dat op onze site.

Ook vindt de Champions League weer plaats. Er is al een zondag gespeeld en nu zijn er nog twee zondagen te gaan, te weten 8 en 15 maart 2015. Altijd leuk om nieuwe kinderen, niet alleen van onze vereniging, kennis te laten maken met de competitie.

Ons Trofea Junior Masterstoernooi krijgt nu echt een internationaal tintje. Er komt een forse delegatie met sterke Deense jongeren en ook de sterke Vlamingen zijn weer van de partij evenals een klein aantal Duitse spelers. We spelen op zaterdag in drie hallen en op zondag alleen in Sportcomplex RCS. Komt dat zien zou ik willen zeggen.

Ach er gebeurt van alles in Sportcomplex RCS. Op 27 maart vindt er zelfs een Fifa 2015 avond plaats. De ouderen klaverjassen, de jongeren doen voetbalgamespel. Misschien kan in dat spel ook Blatter aan de kant geschoven worden. Dat zou pas een echte overwinning zijn.

Ook worden er nog drie invitatietoernooien gespeeld. Te weten het Bees-Sport Invitatie Team Toernooi 2015 op zondag 26 april 2015 met heerlijk eten van Toko Sindjaja. En op zondag 10 mei 2015 vindt er eveneens een invitatietoernooi plaats voor dubbels. En ook de jeugd wordt niet vergeten. Daarvoor wordt een invitatietoernooi georganiseerd op 17 mei 2015. Prima dat dit soort zaken door de commissies worden georganiseerd.

Onze penningmeester Vincent Festen heeft een paar dagen in het ziekenhuis vertoefd en is gedotterd. Dat is even heel erg schrikken, maar nu gaat het gelukkig weer de goede kant op. En dat is maar goed ook, want we kunnen onze eminente penningmeester niet missen!

Afgelopen vrijdag pasten we op onze twee jongste kleinkinderen, Sara en Jayden. Toen we Sara voorstelden om naar de Kemphaan te gaan en de Stichting AAP zei onze vijfjarige Sara: "Dat hoeft van mij niet. Daar ben ik al vijfmaal geweest". En ze noemde vervolgens moeiteloos op met wie ze er geweest was. Daarop zei mijn vrouw tegen mij: "Had jij maar zo´n geheugen, Henk".

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)