Badminton Vereniging Almere

Voorspeeldag BTF Topjunior en BTF School

Al jaren worden er in Almere trainingsmogelijkheden geboden aan talentvolle badmintonners. Deze trainingsmogelijkheden zijn niet alleen bedoeld voor jeugdspelers van de BV Almere, maar ook voor jeugdspelers van andere verenigingen in en rond Flevoland. Zo zijn in de loop der jaren de BTF TopJunior (TJ), de BTF School (BTF BS) en de Badminton Academie (BTF Academy) ontstaan.

TopJunior
De TopJunior biedt de mogelijkheid om, aanvullend op clubtrainingen, één of twee keer in de week (op een maandag of een vrijdag) extra te trainen. Het plezier in trainen en spelen staat daarbij voorop. De enige randvoorwaarde waar spelers van de TJ mee te maken hebben is dat ze passen in de homogene trainingsgroepen die de TJ per seizoen samenstelt. Deze homogeniteit varieert door de seizoenen heen. In het huidige seizoen 2014/2015 nemen veel jonge spelers (< 11 jaar) deel aan de TJ.

Badminton School
De doelstelling van de BTF School is om talenten in de leeftijd 9-14 jaar volgens richtlijnen van Badminton Nederland op te leiden voor doorstroming naar uiteindelijk een Badminton Academie. Hiertoe biedt de BS een trainingsprogramma dat bestaat uit wekelijks verplichte 2 x 2 uur training, op de maandag- en vrijdagmiddag.

Academie
De doelstelling van de BTF Academie is om talenten volgens richtlijnen van Badminton Nederland op te leiden voor doorstroming naar de nationale juniorenselecties of op te leiden voor doorstroming naar de eerste en eredivisie. Hiertoe biedt de Academy een trainingsprogramma dat komend seizoen bestaat uit wekelijks tot maximaal 4 x 2 uur training, waarvan er minimaal drie verplicht zijn. De focus van de Academy training ligt op de ochtendtraining. Het advies is om dit te doen in combinatie met onderwijs op een Topsport Talentschool in Almere. Topsport talentscholen in Almere zijn het Echnaton en het Helen Parkhurst.

Tevens biedt de BTF Topsporttrainingen aan voor jeugdige spelers die starten in de seniorencompetitie of reeds in de seniorencompetitie spelen. Ook moet de speler van een dusdanig niveau zijn dat in de toekomst het spelen op tweede divisieniveau mogelijk geacht moet worden. De maandag en vrijdagtraining zijn "leertrainingen", waarbij het aanleren van tactiek en techniek centraal staan. In blokken van vier tot acht weken wordt, ondersteund door een stuk theorie, een specifiek onderdeel uitgelicht en getraind. De maandagen zijn gereserveerd voor single trainingen. Op de vrijdag ligt de focus op de dubbel en de mix.

Zowel de BTF School als de BTF Academy door Badminton Nederland erkende
talentopleidingscentra.

Om jeugdspelers kennis te laten maken met de extra trainingsmogelijkheden in het seizoen 2015/2016 voor vooral de TopJunior en de BTF Badminton School, wordt er op vrijdag 24 april 2015 een open talentenmiddag georganiseerd. Tijdens de open talentenmiddag zal er training worden gegeven door onze gediplomeerde BTF trainers. Aan de hand hiervan kan je geselecteerd worden en wordt gekeken in welke topsportgroep je het beste tot je recht komt.

Ben jij de jeugdspeler die, zonder van club te wisselen, extra wil trainen en zijn eigen spel naar een hoger niveau wil tillen, meld je dan direct aan voor de open talentenmiddag en ervaar hoe leuk (top)sport kan zijn. Neem je ouder(s) mee, en laat je informeren!

De open talentendag zal worden gehouden in Sportcomplex RCS Bongerdstraat 6 te Almere op 24 april van 16:30 tot 19:00 uur. Aanmelding kan via Info@badmintonflevoland.nl

Bij je aanmelding graag je leeftijd en speelsterkte/niveau en club vermelden.

Daarnaast is het ook mogelijk om op individuele basis een afspraak te maken voor het bijwonen van een training.

Graag zien we je aanmelding tegemoet.

Het BTF-Team

Reageer op dit bericht (“Voorspeeldag BTF Topjunior en BTF School ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)