Badminton Vereniging Almere

BTF succesvol tijdens Unicum Paastoernooi

Op 2e paasdag werd er in Woerden door spelers van de BTF meegedaan aan het Jeugdtoernooi van B.V. Unicum. Omdat hier ook de allerjongste kinderen aan meededen , moesten veel ouders vroeg hun bed uit en hebben het paasontbijt maar in de sporthal genuttigd. We begonnen eerst met de onderdelen U9 en U11.

De U9 werd vertegenwoordigd door de Topjunior spelers Joely Cornet en Sam Cuntapay. Na een aantal leuke en spannende wedstrijden werd Sam uiteindelijk de winnaar in de U9 jongens enkel nipt gevolgd door Joely op de 2e plek. In het dubbelspel waren er te weinig inschrijvingen in U9 dus werden Joely en Sam in de dubbel U11 geplaatst. Helaas zat er hier geen podium prijs in. Wel was er voor “onze” jongens diep respect gezien de nog erg jonge leeftijd van Sam en Joely van de aanwezige ouders.

In de U11 klasse waren er drie meiden vanuit de BTF ingeschreven. Vanuit de BadmintonSchool Lianne van Os en vanuit de Topjunior Elody Webbers en Fay Cornet. Bij de dames zaten Lianne en Elody in een poule. Fay speelde haar wedstrijden in de andere poule. Uiteindelijk bleek Lianne de sterkste in de meisjes U11 en werd eerste in haar poule. Zij was ook de sterkste in de finale waardoor ze ongeslagen haar enkel afsloot. In de poule van de DD U11 speelden Fay en Elody 2 leuke wedstrijden en mochten zo de beker voor de 1e plaats mee naar huis nemen.

Zo werd het al weer tijd om de U13 waar drie dames van de BTF Badmintonschool aan meededen en één heer van BV Almere. In de dames enkel deden Mijntje Holstege en Dominique Webbers mee en in de dubbel kwam daar Lianne nog bij. Dominique wist hierin de finale te bereiken maar moest daar helaas haar meerdere erkennen aan Susan Li en werd zodoende 2e. Door een oude opspelende blessure verloor Mijntje in haar enkelspel. Echter met haar dubbel partner Stacy Vrolijk wist ze wel te winnen van Dominique en Lianne en zo stonden we ook daar meerdere malen op het prijzen podium. Jammer genoeg kwam Elviedo Pardedo niet in de prijzen terecht.

Anke Meijer, Laura Schrijer en Octa Kurniawan deden vanuit de Badmintonschool mee. In de MD U15 haalden Octa en Anke een mooie 2e plek. Dus ook hier stonden we weer op het “podium”.

Octa heeft in de klasse ME U17 zowel haar poule wedstrijden als ook de finale gewonnen en zo een prima prestatie neergezet.

Vanuit de BTF Topsport deed Arjan Schrijer mee met de U19. Arjan deed ook zijn best maar helaas viel hij niet in de prijzen.

Al met al waren we in bijna iedere klasse weer vertegenwoordigd op het toernooi en hebben we ons weer goed laten zien. Met 12 podiumplekken bleek dat we de wisselbeker hadden verdiend.
We zijn weer zeer trots zijn op de prestaties van onze topsport jeugd.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Serge op 07-04-2015 om 14:50 uur

Ik had het niet beter kunnen verwoorden Andrew

2. Henk Staats op 07-04-2015 om 17:09 uur

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!!

3. Jeanet op 07-04-2015 om 17:33 uur

Ook bij het BAN open toernooi van Zaterdag 4 April waren er Almeerse kinderen actief, Fabienne Wongso, Milan Joorse , Roel en Diede Odijk. Milan en Roel werden 2e in de herendubbel onder 17 en Diede met Kirsten de Wit 1e in de vrouwendubbel onder 17.

4. Henk Staats op 07-04-2015 om 17:37 uur