Badminton Vereniging Almere

Sebastiaan Li naar Almere

De 15-jarige Sebastiaan LI, één van de grootste Nederlandse badmintontalenten van dit moment, heeft de overstap naar onze vereniging gemaakt en zal de komende jaren de Almeerse kleuren verdedigen. De technische staf is uitermate blij met de komst van Sebastiaan, die op het laatste Trofea Junior Mastertoernooi nog schitterde en onder de 17 jaar in de single de eerste plaats in de wacht sleepte.

Sebastiaan Li en zijn contract

Volgens de technische staf mogen we van Sebastiaan nog heel veel verwachten in de toekomst en kunnen Sebastiaan en de vereniging nog heel veel toegevoegde waarde voor elkaar hebben.
Sebastiaan wordt opgenomen in de topsportselectie van de vereniging.

Wij wensen Sebastiaan heel veel succes bij onze verenigng!

Sebastiaan zegt er zelf het volgende over

Ik ben Sebastiaan Li, ben 15 jaar en kom uit Almelo. Mijn grootste hobby is sport en dan speciaal badminton. Verder ben ik ook gek op voetbal en snooker. Thuis speel ik graag een potje FIFA 15 op de Playstation tegen mijn broertje Jonathan.

Door mijn vader en moeder, die zelf ook badminton speelden, ben ik eens gaan kijken bij een vereniging. Ik vond het wel een leuk spelletje en ik ben toen ik 7 jaar was begonnen bij BC MOT in Almelo. Na een jaar heeft BC MOT mij naar de breedtetrainingen in Borne gestuurd voor extra trainingen, want ze vonden me wel “leuk” spelen.

Toen ik 9 was, ben ik overgestapt naar ELO-United. Daar kreeg ik meer uitdaging en heb ik veel geleerd van Roy Calbo die daar toen trainer was. Het eerste jaar bij ELO werd ik met mijn team kampioen in de U15 en het jaar erop kampioen in de U17. Ondertussen ging ik 2x per week naar Badminton Academie Amersfoort. Ik heb hier 3 jaar, onder leiding van Fred van Wankum, getraind en ik heb ook veel van hem geleerd.

In juni 2012 ben ik Nederland Kampioen in de enkel en dubbel geworden en runner-up in het gemengd dubbel. Na de zomervakantie ben ik toen 1e klasse gaan spelen bij BC Flits in Wierden. Ik mocht eindelijk met veren spelen. Ik werd toen ook geselecteerd voor de nationale selectie. Met de nationale selectie ben ik o.a. op trainingsstage naar Frankrijk geweest en heb meerdere buitenlandse toernooien gespeeld.

Omdat Badminton Nederland vorig jaar ging clusteren, moet ik nu voor de selectie trainingen 2x per week naar Oss en 1x per week naar Papendal. Dit kost veel tijd en het is daarom ook goed, dat ik op een Lootschool zit. Gelukkig hebben we in Almelo een Lootschool, het Noordik. Ik zit in 4 VWO en omdat ik een lootstatus heb, krijg ik vrij om op tijd naar de trainingen te gaan of om toernooien te spelen.

In juni 2014 ben ik opnieuw 2x Nederlands Kampioen geworden. Ik deed mee in 2 onderdelen en ben kampioen geworden in de enkel en in het gemengd dubbel. Met Pasen 2014 heb ik met Debora Jille een zilveren medaille op “Olve” gewonnen en afgelopen november heb ik met Debora een bronzen medaille gewonnen in het gemengd dubbel tijdens de RSL Czech Open.

Na 3 jaar BC Flits, wordt het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb gekozen voor BV Almere, omdat deze vereniging mij de kans geeft mij verder te ontwikkelen en mij deze nieuwe uitdaging biedt. Het lijkt mij een vereniging met gezellige en leuke mensen, waar ik met veel plezier hoop te spelen. Ik zal in ieder geval mijn best doen.

Adidas
Qontent

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Harrie Menkhorst op 04-08-2015 om 22:43 uur

    Ik wens Sebastiaan veel succes en heb er vertrouwen in dat hij zich verder ontwikkelt.
    Ik hoop een aantal leuke wedstrijden te kunnen zien van Sebastiaan

Reageer op dit bericht (“Sebastiaan Li naar Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)