Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Het zijn drukke weken voor de vrijwilligers van onze vereniging. De toernooien vliegen ons om de oren. Eerst een geweldig geslaagd Trofea Junior Master, en dat in meer dan één opzicht, en het komend weekend van 10 en 11 april wordt het Qontent Mastertoernooi gespeeld. Met naar ik vernomen heb een goed aantal inschrijvingen en een sterk deelnemersveld. Wat willen we nog meer.

En een week daarop het ouder-kindtoernooi en dat is dan weer zo'n toernooi waarbij de ouders kunnen zien hoe zeer hun kroost gegroeid is in het badmintonspel. Maar dan zijn we er nog niet, want ook het BeesSport invitatietoernooi op zondag 26 april is helemaal volgeboekt en dat is toch opmerkelijk, want het is de eerste keer dat de wedstrijdcommissie dit organiseert. En de week daarop, wordt op zondag 10 mei het BVA-Invitatie dubbeltoernooi gehouden en vervolgens op zondag 17 mei kan de jeugd aan de slag bij het BVA-Jeugd dubbel- en mixtoernooi. Over de plaats van handeling kan geen misverstand bestaan, dat is de Adidaszaal in Sportcomplex RCS.

Bovendien vindt op zaterdag 25 april de sportquiz plaats in de kantine van ons sportcomplex. In dezelfde kantine wordt ook om de 14 dagen op donderdagavond geklaverjast. Het kan allemaal niet op, lijkt het wel, want ik breng ook nog even in herinnering dat op vrijdag 27 maart een FIFA gamespel gehouden is en dat was een enorm succes en dat zal nog wel eens vaker gebeuren.

Kortom onze club is een echte vereniging, waar niet alleen gebadmintond kan worden op recreanten- en eredivisieniveau, en alles daar tussen in, maar waar ook nog van alles anders georganiseerd wordt door en voor de leden.

Als we het over de eredivisie hebben, dan valt natuurlijk op dat de technische staf niemand minder dan veelvoudig Nederlands kampioen Eric Pang heeft aangetrokken. Waarop ik dan weer de vraag krijg of we dan niet breken met het beleid om te spelen met eigen en aangetrokken talentvolle jeugd. Mijn overtuiging is dat we daar helemaal niet mee breken en dat onze jonge talentvolle spelers juist heel veel kunnen leren van een man zoals Eric Pang, die immers heeft aangegeven ook bij de vereniging de trainingen te zullen volgen.

En dat we niet breken met het beleid blijkt ook uit het feit dat Sebastiaan Li, bepaald niet de minst getalenteerde speler in Nederland, en Stella Li, overigens geen familie, aan de topsportselectie worden toegevoegd. Wat de spelers van de topsportselectie betreft zou ik willen zeggen dat we de komende dagen met enige regelmaat op onze site kond zullen doen van met name de spelers van Qontent Almere en de beide Adidasteams.

De BTF organiseert ook dit jaar weer een voorspeeldag op vrijdag 24 april 2015 voor talentvolle jeugd en niet alleen voor onze eigen jeugd, maar ook voor de jeugd van andere verenigingen. Wil je extra trainingen volgen, dan kan dat en voor de kinderen van andere verenigingen geldt nadrukkelijk dat men niet van vereniging hoeft te wisselen. Blijf bij je eigen club spelen en volg bij ons extra trainingen!

Hoe de eredivisie er de komende jaren uit gaat zien, dat weten we nog niet. De werkgroep komt medio april weer bij elkaar met de LCW en Van Dooren Advies. Getracht wordt het onverenigbare te verenigingen. Een hele klus en laten we hopen dat het lukt.

Op vrijdagochtend zat ik te ontbijten met mijn kleindochter Sara, die met haar vijf jaar al een hele wijsneus is. Ze keek mij tijdens het ontbijt eens nadrukkelijk aan en zei toen: "Opa wat heb jij eigenlijk een grote neus'. Zo begon mijn Goede Vrijdag. In de loop van deze vrijdag toen ze even niet luisterde en oma daar iets van zei, kwam ze met de opmerking, dat wij toch wel heel erg streng zijn. Prachtig toch zo'n kleindochter.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Margo vanOs op 07-04-2015 om 11:10 uur

    Let op: voorspeeldag van de BTF is vrijdag 24 april 2015.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)