Badminton Vereniging Almere

Verslag van het 14e Double Touch Toernooi BV Zeeburg.

Zondag 29 maart was een prima lentedag (regen en storm!) om een dagje te gaan badmintonnen. Gelukkig had BV Zeeburg deze dag uitgekozen om hun 14de Double Touch Toernooi te houden in Sporthal IJburg College in Amsterdam.

Het vroege tijdstip en de aanvang van de zomertijd kon de BV Almere afvaardiging -bestaande uit een aantal recreanten en competitiespelers – niet weerhouden om aan dit altijd gezellige toernooi deel te nemen.
Het was een mix/dames- en herendubbeltoernooi welke d.m.v. een tijdsklok gespeeld werd. Elk partij duurde 12 minuten; de partijen werden in poules afgewerkt.

’s Ochtends werden de eerste poulewedstrijden gespeeld om de sterkte voor de volgende poulerondes te bepalen. Alle BV Almere teams doorstonden deze poulewedstrijden succesvol en gingen door naar de sterkere poules.
’s Middags werden de tweede poulewedstrijden gespeeld en werden de wedstrijden steeds zwaarder. Verrassend gingen de BV Almere recreantenteams door naar de derde ronde om in de kampioenspoules te gaan spelen. De twee beste teams van deze poules speelden dan in de kampioensfinale.

In de herendubbel waren er 3 teams met hetzelfde aantal punten; helaas door een slechtere puntengemiddelde was ‘onze’ herendubbel team (Edwin en Eric) uitgeschakeld voor deelname aan de finale. Zij moesten genoegen nemen met de derde plaats.

Ook bij de mix werd door BV Almere team (Jenny en Erik) een derde plaats behaald. Het Belgische koppel van BV Zeeburg (de uiteindelijke winnaars) en het eerste mixteam van BC IJmond waren te sterk.

Al met al een heel geslaagd toernooi en we kijken nu al uit naar het 15de Double Touch Toernooi!

Reageer op dit bericht (“Verslag van het 14e Double Touch Toernooi BV Zeeburg. ↑”)