Badminton Vereniging Almere

Geslaagd 1e Bees-Sport Invitatie teamtoernooi

Op zondag 26 april werd in Sportcomplex RCS voor het eerst door onze vereniging het Bees-Sport Invitatie teamtoernooi 2015 georganiseerd. In dit toernooi speel je als team meerdere wedstrijden op je eigen niveau, waaronder heren- en damesdubbels en 2 gemengd dubbels. De enthousiaste toernooicommissieleden (Tessa Putters, Nienke Berkelmans, Jos Kuipers en Arjan Rodenburg) hebben hun best gedaan om dit toernooi tot een succes te maken. En dat is zeker gelukt! Hieronder een kort verslag van de dag.

Aangezien het toernooi is georganiseerd op de dag voor Koningsdag, was er door de commissie bedacht het thema ook een Hollands tintje te geven.
Dus werd de oranjeversiering uit de kast gehaald om de kantine en de spelers in het Oranje te steken. 1 team had dit thema goed begrepen door zelf mee te doen als team ‘Oranje boven’. Zij wonnen daarnaast ook nog het toernooi in de categorie C.

In totaal hadden 20 teams zich ingeschreven, een mooi aantal voor een 1e keer dat dit toernooi georganiseerd werd. Nadat alle teams aanwezig waren, kon de eerste ronde worden gespeeld. In totaal zijn er 4 rondes van in totaal 2 uur gespeeld. Binnen deze tijd werd een herendubbel, damesdubbel en 2x een gemengd dubbel gespeeld. De punten werden verdiend per set. Daardoor stonden er soms vreemde scores op het formulier, zoals 7-3 of 8-4.

De sfeer zat er al snel goed in, dit was ook te merken aan de drukte bij de bar al vroeg in de ochtend.
Sommige keeltjes moesten al vroeg gesmeerd worden met een ‘gele rakker’, Jilz of wijntje.
Voor de wat fanatiekere spelers was een kop koffie of thee een betere start van de dag. Het kon allemaal, en iedereen had op zijn eigen manier een leuke dag.

Nadat alle rondes gespeeld waren, werden de prijzen uitgereikt aan de beste nummers 1 en 2 van de categorieën B, C en D. De prijzen waren zorgvuldig samengesteld door Tessa, en ook hier is het thema Oranje goed teruggekomen.
Als afsluiter heeft oud-speelster Yvonne Sie van Toko Sindjaja een heerlijk Indisch Buffet verzorgd voor een groot aantal hongerige deelnemers. De kantine zat vol met ongeveer 70 eters, en zo kon de dag gezellig worden afgesloten.

Gezien alle positieve reacties, gaan we dit toernooi in 2016 weer organiseren!! Een datum zal snel geprikt worden en gecommuniceerd.

Via deze weg wil ik, namens de toernooicommissie, speciaal alle barvrijwilligers bedanken voor hun inzet. Zonder jullie was de kantine een stuk minder gezellig.

Tot volgend jaar!

Groet,
Tessa, Nienke, Jos en Arjan

P.S. Alle foto's zijn te vinden in de fotogalerij: Foto's Bees-Sport Invitatie teamtoernooi 26 april 2015

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Iris op 01-05-2015 om 09:46 uur

    Compliment voor de organisatie!!

    Het toernooi was goed in elkaar gezet.. een beetje vroege start maar veel leuke wedstrijden, een hoop gezelligheid en lekker eten.

    Ik zeg volgend jaar weer!!

  2. Johan op 03-05-2015 om 14:33 uur

    T was echt super! Dank voor de organisatie, gezelligheid en het lekkere eten :+

Reageer op dit bericht (“Geslaagd 1e Bees-Sport Invitatie teamtoernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)