Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter,

Op maandag 8 juni 2015 vindt de algemene ledenvergadering plaats. Een aantal bestuursleden wordt herkozen en de begroting voor het seizoen 2015/2016 wordt gepresenteerd. Allemaal niet bijzonder spannend, maar ik hoop toch dat een aantal leden de moeite neemt om de ALV te bezoeken.

Het afgelopen weekend van 30 en 31 mei 2015 was uitermate succesvol voor onze vereniging. Evenals het vorig seizoen was er opnieuw 17-maal eremetaal voor de BVA-ers. Vorig jaar achtmaal goud en negenmaal zilver, nu zesmaal goud en elfmaal zilver. Complimenten voor de talenten, die het toch maar even moeten doen en onze technische staf die de spelers op dit niveau hebben gebracht.

Afgelopen zondag werd in ons eigen Sportcomplex RCS een leuke afsluitingsdag georganiseerd voor alle jeugdleden die aan één van de topsportopleidingen deelnemen. Een veertigtal kinderen was aanwezig en die hebben genoten. Het gebeurt namelijk niet iedere dag dat je training krijgt van spelers van Qontent Almere, zoals Stephan Branderhorst, Gita Djajawasito en Manon Sibbald. Leuk was trouwens ook dat Leon Nottelman meehielp bij de training. Ook was er een springkussen en voor de talenten was het hard werken bij de twee shuttlemachines. Een zeer geslaagde dag voor de toppers in de dop die werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

In mijn vorige van de voorzitter gaf ik al aan dat we evenals in het seizoen 2014/2015 totaal 19 jeugdteams op de been brengen. Of een aantal jeugdteams in een andere regio kunnen uitkomen, weten we nog steeds niet. We wachten maar af, want het lijkt er op dat iedere regiomanager zo zijn eigen competitiekalifaat runt en onderling overleg moeilijk ligt. Het probleem van incomplete poules zou zich ook wel eens bij de senioren voor kunnen doen, want onze vereniging telt in het seizoen 2015/2016 maar liefst 20 seniorenteams.

Overigens in het kader van de onvolledige poules hebben wij ten aanzien van de verschuldigde inschrijfgelden in november 2014 een brief geschreven aan BNL. En vervolgens nog een herinnering in februari 2015. Maar antwoord hebben we nog steeds niet. Het zal wel iets met een hete aardappel te maken hebben.

En dan nog een keer de Carlton Eredivisie. Ik heb het schema gezien en constateer dat we als Qontent Almere vier thuiswedstrijden minder spelen dan in het seizoen 2014/2015. We gaan van tien naar zes wedstrijden en dat vind ik persoonlijk heel erg veel minder. Dat scheelt ons als Qontent Almere totaal minimaal 500 toeschouwers en ook Omroep Flevoland zou wel eens fors minder kunnen komen en dan heb ik het nog niet over de schrijvende pers. Ook met onze sponsors moeten we rond de tafel, want het betekent aanzienlijk minder exposure.

En dit terwijl het juist de bedoeling van de nieuwe competitieopzet is, dat we meer media-aandacht krijgen, meer toeschouwers en meer exposure! Ik ben bang dat zich de omgekeerde situatie voor zal doen. Want hoeveel toeschouwers moeten we in de andere wedstrijden wel niet meer krijgen om alleen al het verlies van 500 toeschouwers bij deze fantastische competitieopzet goed te maken. En niet alleen Almere heeft last van minder toeschouwers, media-aandacht, exposure enz. Ook de ander eredivisieclubs. En kom nu niet aan met de onzin dat de eerste spannende play-offronde tussen de nummers één van beide poules en de nummers vier in de andere poule veel gaat goedmaken......

Ik heb wel eens het gevoel dat ik mij als een ezel op de paardenrennen bevind, maar hoe meer ik er over nadenk, denk ik toch dat ik de ezel nu juist niet ben. Jammer dat de marketing van BNL kennelijk heeft zitten slapen bij dit voorstel, want wat voor Almere geldt, geldt ook voor andere eredivisieteams. Je kunt wel heel goede gesprekken voeren, maar we mogen toch deskundige oplettendheid verwachten in dit soort zaken.

Wat mij wel leuk lijkt is de start van de competitie voor alle eredivisieteams tegelijkertijd te laten plaatsvinden in één hal. Dat is misschien wel zo leuk, maar dat hadden de verenigingen al besloten voordat deze idiote competitieopzet aan de orde was.

Ik wil ook nog even aandacht vragen voor het feit dat er de afgelopen maanden drie activiteiten die georganiseerd worden door C&B Entertainment geen doorgang hebben gevonden. Ik vind het heel opmerkelijk, temeer daar het altijd stormliep bij deze evenementen en dat het de onderlinge band tussen de leden en het verenigingsgevoel zeer ten goede kwam. Want de C&B-evenementen hebben ons mede een echte vereniging gemaakt. Als u denkt te weten waarom het geen incidenten waren, maar dat het anders ligt, laat het ons weten. Neem contact op met Cock van Puffelen en/of Ronald Blok en geef het aan. We horen graag van u. Het e-mailadres van de heren is cock.v.puffelen@bvalmere.nl of rvblok1960@kpnmail.nl

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter, ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)