Badminton Vereniging Almere

Verslag clubkampioenschappen recreanten 12, 13 en 14 juni 2015

Vrijdagavond op 12 juni was het zover. De clubkampioenschappen 2015 voor de recreanten konden van start gaan en de eerste vijf partijen gemengd dubbel konden worden gespeeld.

De spits werd afgebeten door Dasvie Soemantri en Emmy Loonstra tegen Arnoud van Deutenkom en Lisette Visser die de eerste set wonnen. Na een tactische wijziging wisten Dasvie en Emmy de partij toch in winst om te zetten. De andere vier partijen van deze avond hebben mooi een aantrekkelijk spel opgeleverd.
Dasvie en Emmy wisten zelfs Herman de Jager en Carolyn Cheong te verslaan die op hun beurt René Roos en Maaike van Duuren terug wezen.
Ondanks, bij vlagen, goed spel wisten Geert Berghuis en Yvonne Reints geen overwinning te boeken.
Helaas moest na deze avond Maaike afhaken met rugklachten en heeft Aiske Toeksoro zich aangeboden de nieuwe mixpartner van René te worden voor de overige wedstrijden.
Zondagmiddag was het vervolg van het gemend dubbel.
René wist met Aiske meteen de eerste partij in winst om te zetten maar aan het einde van de middag bleken Dasvie en Emmy de sterksten want zij wisten al hun wedstrijden te winnen. Herman en Carolyn werden uiteindelijke tweede.

Zaterdagavond was het tijd voor het heren enkelspel verdeeld over twee groepen waarvan de nummers 1 en 2 zich plaatsten voor de halve finale. Hier wisten Peter Janz en René Roos zich te plaatsen ten koste van Arnold Meijer en Erik Daalhof.
In de andere groep was ook Dasvie weer van de partij en won zijn wedstrijden tegen Ronald Schalk en Tristan van Vaalen. Doordat Ronald als tweede eindigde na winst op Tristan ging ook hij door naar de volgende ronde. Dit leidde uiteindelijke tot de finale later op de dag tussen Dasvie en Ronald. Ook hier bleek Dasvie de sterkste.

Vanaf zondagochtend 9.00 uur was het de beurt aan de mannen dubbel. Ook hier twee groepen waarvan de nummers 1 en 2 zich plaatsten voor de halve finale. Peter Janz en Kian Tan wonnen al hun 3 wedstrijden. Ook Martien de Haan en Herman de Jager bleken sterker dan Mano Wongso en Geert Berghuis en het andere koppel Aroud van Deutenkom en Arnold Meijer hoewel deze er nog wel een spannende 3e set uit wisten te slepen.
In de andere groep waren (daar is ie weer) Dasvie Soemantri en Ronald Schalk te sterk voor Edwin Karssen en Tirhankar Chatterjee die op hun beurt Erik Daalhof en Frank Seignette naar de derde plaats verwezen.
Na een driesetter tegen Edwin en Tirhankar plaatsten Peter en Kian zich voor de finale. Dasvie en Ronald deden dat ten koste van Martien en Herman.
De enige verliespartij van Dasvie op dit toernooi was deze finale. In een aantrekkelijke en spannende driesetter moest hij met Ronald het onderspit delven tegen Peter en Kian die na die finale dus als winnaars van het veld stapten.

Helaas geen dames dubbel vanwege te weinig inschrijvingen. Laten we hopen dat dit volgend jaar wel weer het geval zal zijn. Probeer ruim op tijd vast met een dubbelpartner af te spreken om dan mee te doen. Het is zo ontzettend leuk. Daar kan je geen spijt van krijgen.

Rest mij namens de recreanten Mariska Post en Stephan Melein te bedanken voor het zo geweldig verlopen toernooi door het laten spelen van ruim 500 wedstrijden zo goed te organiseren.

We zien al weer uit naar volgend jaar maar eerst nog vrijdag 19 juni het eindejaarstoernooi voor de recreanten. Je kunt nog uiterlijk donderdag 18 juni inschrijven. Dit kan ook door een e-mail te sturen naar rc@bvalmere.nl

Reageer op dit bericht (“Verslag clubkampioenschappen recreanten 12, 13 en 14 juni 2015 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)