Badminton Vereniging Almere

Start "BTF Pang Elite trainingen"

In januari heb ik besloten om de trainingen van Badminton Nederland in Papendal te verlaten vanaf juni. Vanaf heden ga ik mijn WK voorbereiden in Almere.

In Sportcomplex RCS in Almere heb ik alle trainingsfaciliteiten, zowel banen als krachthonk, tot mijn beschikking. Met mijn ervaring op topniveau en mijn behaalde trainersdiploma 'Elite Coach' in Denemarken, bezit ik nu alle elementen om een eigen trainingsgroep te starten. Zoals alle kansen in mijn carrière wil ik ook hieruit het maximale halen.

De trainingsgroep die ik wil opstarten zal de BTF Pang Elite Trainingen gaan heten. We zullen eind augustus gaan starten, als ik terug ben van het WK in Jakarta. De trainingen zijn bedoeld voor spelers die via hun eigen weg de nationale, Europese of internationale top willen halen. Als ondergrens hanteer ik dat de speler of speelster minimaal het Nederlandse eerste divisieniveau moeten hebben. Ook wordt er tijdens het intakegesprek gekeken naar trainbaarheid, (intrinsieke) motivatie, mogelijke groei en vertrouwen.
In goed overleg zal ik per speler een trainingsplan maken en de trainingen begeleiden. Omdat naast de spelanalyse en het training geven ook een hoop geregeld moet worden, zal Suzanne Mulkens mij assisteren en de management taken op haar nemen. Suzanne is in het bezit van haar SL-4 diploma, maar heeft in het bedrijfsleven haar sporen verdiend in management en control. Naast dit alles zal ik zelf ook meedoen als sparring wanneer dit nodig is.

Kortom, ik ben heel blij dat ik de kans krijg om mij op deze manier verder te ontwikkelen en mijn opgedane kennis en ervaring nu kan gaan overbrengen op de volgende generaties.
Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze trainingen, mail dan naar elite@ericpang.nl Suzanne of ik neem(t) dan contact met je op voor een eerste oriënterend gesprek, waar we beiden onze wensen en eisen kunnen formuleren. De gesprekken zullen plaats vinden in de week van 27 juli en 3 augustus en we zullen 24 augustus gaan beginnen, na mijn WK in Jakarta zoals gezegd.
Met sportieve groet,
Eric

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ronald Blok op 20-07-2015 om 18:44 uur

  Erik, wat een mooie uitdaging.
  ik wil me graag even aanmelden voor de BTFPET. Ik zal me eerst even aan je voorstellen want ik denk dat wij elkaar bij de competitie en de toernooien steeds weer zijn misgelopen. Ik ben Ronald Blok, het komende jaar ga ik spelen in het hoogste team van BVAlmere (eh in ieder geval het team met het hoogste nummer).
  Persoonlijk zie ik jouw trainingen als een welkome aanvulling op de rest van mijn trainingsarbeid, ik kan rustig stellen dat ik zeer trainbaar ben, gemotiveerd ben ik ook en dat er groei in mij zit heb ik de afgelopen jaren zeker laten zien (inmiddels maatje 52/54) en last but not least ik heb volledig vertrouwen in je.
  Ik zal mijn agenda alvast leeg plannen voor de week van de 27ste en hoop dat je mij wil uitnodigen voor een gesprek.
  Mocht ik niet helemaal in je doelgroep vallen ....... in ieder geval zeer welkom bij de club en waanzinnig veel succes en plezier op het WK. ;)
  Tot in de hal.

 2. Peter van Soest op 30-07-2015 om 13:08 uur

  Ronald bedankt; nu durf ik mij ook op de geven voor deelname aan de BTFPET training.
  Ook ik zal mij even voorstellen: een enthousiaste recreant van 67 jaar.
  Met het klimmen der jaren zijn mijn lichamelijke vermogens duidelijk aan het afnemen, hetgeen ook merkbaar wordt aan mijn dalende spel niveau.
  Aan de onderkant blijkt helaas geen vaste grens te zitten: lager dan lager blijft altijd mogelijk.
  Maar een top trainer zal aan dit verval gelukkig een einde kunnen maken waardoor ik weer serieus kan meedoen met de overige recreanten.
  Mijn wensen zijn dus bescheiden.
  Aan mijn enthousiasme zal het niet liggen: de geest is nog gewillig en flexibel.
  Het voordeel is ook dat ik wegens mijn pensioengerechtigde leeftijd elke dag - en nacht natuurlijk - 24/7 beschikbaar ben voor trainingen.
  Een kleine uitzondering zijn de vakanties in de maanden mei-juni en september-oktober waarbij ik bij moet komen van de dagelijkse stress.
  Vooruitlopend op de trainingen ben ik al aan het afvallen; mijn BMI is nu 23.2 en als dit nog lager moet dan hoor ik dat graag.
  Wel vrees ik dat het start niveau een stuk(je) onder dat van Ronald zal liggen, maar verwacht wel daar - dankzij jouw hulp natuurlijk - binnen enkele jaren bovenuit te stijgen.
  In afwachting van een positieve reaktie,
  Peter van Soest

Reageer op dit bericht (“Start "BTF Pang Elite trainingen" ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)