Badminton Vereniging Almere

De nacht was te kort

De nacht was te kort en te koud maar we hebben in elk geval onze rust gehad. We hadden afgesproken dat we er om 6.30 uur uit zouden gaan zodat we de speciale pendelbus van 7.00 uur konden nemen. Toen deze aankwam bleek hij echter al vol te zijn waardoor we een half uur op de volgende bus moesten wachten. Gelukkig kwam die al om 7.20 uur.

Bij de eetlocatie aangekomen bleek het eten niet in het gebouw te zijn maar er stond een grote (circus)tent helemaal achter op het terrein waardoor we nog 2 voetbalvelden moesten lopen om die te bereiken. Met een lopend buffet konden we ons dienblad vullen en even eten. Maar niet te lang want we hadden dus de eerste bus 'gemist'. Voordat we naar de bus konden moesten we nog wel even onze lunchpakketjes ophalen.

Na het nodige uitzoekwerk (waar is de volgende bus?) aangekomen bij de sporthal. Onderweg kwamen we de ploeg van Lancaster tegen die niet in de bus kon omdat deze ook weer te vol was. We moesten dan ook op hun wachten voordat we konden beginnen. Eenmaal begonnen ging het best goed!

Langzaamaan begonnen mensen trek te krijgen en de lunchpakketjes al vroeg open te maken. Hier bleek een broodje tonijnsalade in te zitten wat bijna niemand lust..... Dus wat nu?
Tijdens een kop koffie besloten we dan maar te kijken of ergens in de buurt een supermarkt te vinden was. De dichtstbijzijnde was 20 minuten lopen.... Maar dat moest dan maar.

De wedstrijden waren veel vroeger afgelopen dan gepland dus we hebben gewacht met lunchen tot iedereen klaar was met zijn partijen maar iedereen moest natuurlijk ook nog even lekker douchen. Het resultaat van de dag, 12 van de 18 partijen gewonnen.

Nu weer uitzoeken hoe we met de bus in het centrum komen voor de openingsceremonie. Gelukkig zag een Deen ons zoeken en die kwam naar ons toe gelopen. Hij wist precies wat te doen, gelukkig.

Klaar voor de openingsoptocht

Na een optocht door de stad kwamen we op een verzamelterrein voor de ceremonie. Hier was een act van een indrukwekkende beatboxer die meegedaan had aan "Denmark's got talent". Ter afsluiting werd het vuur aangestoken en drie saluutschoten met kanonnen.

Tijd voor het diner. We werden te voet begeleid naar iets, maar niemand begreep precies waarheen. Na een minuut of 20 werd dit wel duidelijk, we liepen naar de eetlocatie. Dit was wel een uur lopen met de nodige blaren op voeten tot gevolg. Maar nadat iedereen(!) zijn bord leeg had en een ijsje had gegeten was dit wel weer een beetje vergeten.

Eindelijk konden we terug naar de slaaplocatie, iedereen was moe. Eerst met een bus naar het centrum om daar over te stappen op de volgende. Tuurlijk, vol! Weer een half uur wachten op de volgende bus.

Er waren plannen om nog de stad in te gaan maar uiteindelijk is er niemand gegaan, te moe...

Het licht ging een uur eerder uit dan gisteren.

Reageer op dit bericht (“De nacht was te kort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)