Badminton Vereniging Almere

Eerste dag VICTOR Zomerweek 2015

Vandaag was het dan zover, de start van de VICTOR Zomerweek 2015! Om 08.30 uur kwamen de eerste kids al binnen. De ouders zetten ze af voordat ze naar het werk gaan.

We hebben shirts gekregen van onze sponsor VICTOR en deze werden uitgedeeld aan de deelnemers. Daarna werd de groepsfoto gemaakt.

Toen begon het echte werk. We begonnen met bewegen op muziek. Voetenwerk op een bepaald ritme. Ik dacht dat ze dit nogal moeilijk zouden vinden maar het ging eigenlijk heel goed. Ze hadden het nog niet eerder gedaan.
Daarna was het tijd voor een stukje coördinatie. De kinderen moesten een aantal dingen tegelijk doen, tennisballen i.c.m. voetenwerk bijvoorbeeld.

Na een kleine pauze was het tijd voor het aandachtspunt van de dag: in het dubbelspel lopen terwijl je niet wordt aangespeeld. We behandelden wat theorie i.c.m. de praktijk waarbij de kids spelenderwijs leren hoe het rouleren werkt en wat er nu van je verwacht wordt als je partner wordt aangespeeld.

Toen was het tijd voor de lunch. Mijn moeder heeft zondagavond als een gek pannenkoeken staan bakken, maar liefst 110 stuks, waarvoor veel dank! Eerst hebben we gezongen voor Iris Wilting, ze is 12 jaar geworden vandaag. En daar hoort natuurlijk een stukje cake bij! De kids hadden nog even tijd om buiten te spelen, of even over te slaan, voordat we verder gingen.

Nadat we nog meer hadden geoefend lieten we de kids tegen de trainers spelen. Vooral een punt maken tegen Eric Pang is natuurlijk geweldig! Het werkt als volgt: iedereen krijgt twee punten, inclusief de trainer. Wanneer je een fout maakt of een punt tegen krijgt moet je 10 keer opdrukken en de trainer 5 keer als deze op 0 punten komt. Zelfs Eric heeft dus moeten opdrukken, maar ook Cheryl, Joost, Ytze en Ruben moesten eraan geloven :)

Na een aantal 'single-dubbel' wedstrijden (er wordt gestart met 2 singles op een halve baan, maar zodra een van de 2 shuttles valt, wordt er met de overgebleven shuttle over gegaan op het dubbelspel) werd er afgesloten met het bekende rond de tafel spel. Toen werden de kids pas echt fanatiek, want niemand wil opdrukken... en het werd een sport om Justin, Eric, Ruben en Cheryl van het veld te slaan.

Als afsluiter deelde Iris nog ijsjes uit. Doe hadden ze wel verdiend.
Ik hoop iedereen morgen weer fris en fruitig op de baan te zien. Het was een leuke dag met een ieder.
Ytze, Joost, Cheryl, Eric, Ruben en Bas bedankt!
Suus

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Rob op 10-08-2015 om 22:19 uur

    Leuk verslag, zo te lezen hebben ze veel plezier gehad....is goed vooruitzicht voor de rest van de week

Reageer op dit bericht (“Eerste dag VICTOR Zomerweek 2015 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)