Badminton Vereniging Almere

Finaledag op de Youthgames met Annemarie Jorritsma

Vandaag is de laatste dag van de Youthgames. En wat voor een dag. Er staat één finale en vier halve finales met onze spelers op het programma. Daarnaast is ook Daisy jarig en burgemeester Annemarie Jorritsma reikt de prijzen uit!

Onderweg naar de eetzaal krijgen we te horen dat er maar één buffet geopend is terwijl dat er tot nu toe steeds twee waren. In de eetzaal blijkt er dan ook een enorme rij te staan en het duurt heel lang voordat we kunnen gaan eten. Hierdoor besloten we een bus later te nemen naar de sporthal om zodat we een beetje rustig kunnen eten. Dat betekent dat we een kwartiertje later zijn. Ook nu blijkt onderweg dat we niet de enigen zijn.

Als eerste komen Daisy en Dennis op de baan voor de halve finale mix die ze met 21-7, 21-14 winnen. Gelijk daarna moet Daisy opnieuw de baan op voor de halve finale single. Die wint ze met 21-12 en 21-15. Ondertussen worden Dennis en Robin ook de baan op geroepen voor de halve finale dubbel. Ook zij winnen, met 21-15 en 21-13.

Vervolgens moeten Daisy en Dennis alweer de baan op voor de finale mix. Deze moeten ze spelen tegen Anke die met een Deense mixpartner een bye had in de halve finale. Daisy en Dennis pakken hier het eerste goud en Anke het zilver. Direct na deze partij moet Dennis weer aan de bak voor de halve finale single. Deze sleept hij binnen met 21-13, 21-10. Het gaat lekker!!

Tijdens deze partij worden Chloë met Daisy en Anke met Yu Mei aan het werk gezet voor een Almeers onderonsje. In deze 3-setter gaat het goud met 17-21, 21-11 en 21-14 naar Chloë en Daisy, Anke en Yu Mei hebben het zilver te pakken.

De finale van het mannendubbel is de volgende partij. Deze verliezen Robin en Dennis jammer genoeg met 14-21 en 16-21. Helaas verloren maar wel het zilver gepakt.

Nadat zojuist Annemarie Jorritsma aangekomen is begint Daisy aan de finale single. Ze wint de partij met 21-7, 21-15 en pakt hiermee op haar verjaardag haar 3e gouden plak.

De laatste partij van de dag is de finale single van Dennis. Op overtuigende wijze sleept hij het goud binnen met 21-9, 21-8.

Het resultaat van de dag is hiermee gekomen op zesmaal goud, vijfmaal zilver en we werden ook nog verrast met twee bronzen plakken voor Fabiënne en Amarante. Dit hadden we niet in de gaten gehad. Al met al een geweldig resultaat!!

Aangezien direct de medailleceremonie is zegt Annemarie Jorritsma dat ze daar nog wel even op wil wachten voordat ze doorgaat naar de volgende sport. Ingrid bedenkt zich vervolgens geen moment een vraagt haar of zij misschien de medailles uit wil reiken. Dit wil ze wel en dus regelt Ingrid dit met de wedstrijdleiding die dit geen enkel bezwaar vindt. Almere in de prijzen, uitgereikt door Annemarie Jorritsma!

Nadat er gedoucht en geluncht is gaan we terug naar de sporthal voor een rustige middag tot we naar de sluitingsceremonie gaan. Deze is om 17.00 uur maar door busvertraging en file komen we een kwartier te laat aan. Van anderen horen we dat de ceremonie maar zeven minuten duurde en dus allang afgelopen is. Wel is er "happy birthday" gezongen voor Daisy (Jorritsma had dit geregeld) maar dat hebben we dus helaas gemist.

Dan maar gelijk gaan eten en terug naar de slaaplocatie tot we naar de afsluitende vuurwerkshow om 23.00 uur konden gaan kijken. Deze was prachtig om te zien. Hier kwamen we nog een hele groep Deense vrienden tegen. Na afloop van de vuurwerkshow werd hier afscheid genomen en gingen we door de enorme drukte naar de bushalte. We hadden te horen gekregen dat de bussen tot 1.00 uur zouden rijden.

Wachtend op de bus breekt de nieuwe dag aan en wordt er opnieuw "lang zal ze leven" gezongen. Ditmaal voor Amarante.

Helaas reden er hele andere bussen en kwamen we pas om 1.30 uur bij de slaaplocatie aan. Met dank aan een hele lieve buschauffeuze die ons, nadat Ingrid uitgelegd had waar we naartoe moesten, voor de deur afzette terwijl dat helemaal niet op haar route was. Ze kreeg dan ook een oorverdovend applaus.

De nacht zal lang zijn, want niemand gaat slapen.

Inmiddels zitten we in de bus terug naar huis sinds 7.30 uur. Binnen een kwartier is het stil, op wat zacht gesnurk na......

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 04-08-2015 om 19:14 uur

  Schitterende resultaten van de Almeerse badmintonners, de begeleiders en de coach! Felicitaties zijn op hun plaats. En je hebt een slimme vrouw Richard!

 2. Cindy op 05-08-2015 om 10:00 uur

  Dank jullie wel voor deze leuke verslagen!! Op deze manier waren de thuisblijvers er toch een beetje bij :)
  Zo te lezen (en uitgaand van wat ik van Amarante hoorde) was dit een zeer geslaagde trip, met nog mooie resultaten ook! Mijn dochter heeft in ieder geval ontzettend genoten, nieuwe (FB-)contacten erbij én een Rendsburg sweater, waar ze erg blij mee is (grote ruilhandel daar, begreep ik, haha!). De organisatie kon mss beter, maar het heeft de pret niet gedrukt, dat is duidelijk!
  Namens Amarante dank voor de goede coaching van (oa) Joost en namens mij dank voor de begeleiding en het schrijven van deze leuke stukjes! Op naar de volgende jeugdspelen.....

 3. Arnold Meijer op 05-08-2015 om 10:28 uur

  Ingrid, Richard, Joost, dank voor jullie goede zorgen in Aalborg en voor de dagelijkse verhalen op de BVA site. Het was erg leuk om te lezen wat jullie hebben meegemaakt. En wat een prachtige prestaties. Toppers!

Reageer op dit bericht (“Finaledag op de Youthgames met Annemarie Jorritsma ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)