Badminton Vereniging Almere

Tweede dag VICTOR zomerkamp 2015

Dag 2 brak vanochtend aan. De kinderen druppelden weer binnen, maar al iets later dan gisteren. Sommigen waren moeilijk uit hun bed te krijgen vertelden de ouders. Niet zo gek na 5 weken vakantie en dan weer vroeg op moeten... om te badmintonnen... Voor de spelers die naar de Academy gaan is dit meteen een goede test. Een week lang vroeg op om te badmintonnen. Volgende week begint dat circus weer namelijk!

We begonnen met een warming-up om de spieren wat losser te maken, voordat we begonnen met het programma. Onderdeel daarvan waren verschillende soorten tikkertje. De spierpijn was er aardig uitgelopen.

We konden daarna starten met ons dagelijkse onderdeel: badmintonspecifiek bewegen op muziek. Ritmes leren kennen en erop leren bewegen.

Daarna weer wat coördinatie gedaan aan de hand van een landvast (touw). Het diende als hulpmiddel om verschillende oefeningen uit te voeren. Pasjes werden geoefend en ook werd er getest op balanceren.

Toen was het tijd voor een korte pauze waarin de kids een tussendoortje kregen. Ze konden wederom kiezen uit een melkliga, Sultana, ontbijtkoek of Snelle Jelle.

Een aantal kids kreeg last van de voeten. Of omdat de schoenen gewoonweg te klein waren geworden in de vakantie, of omdat ze veel hebben moeten lopen en dat zal dan alleen maar erger worden. We hebben de kids verteld dat ze extra schone sokken mee moeten nemen en slippers. Zodat ze in de pauze de schoenen even uit kunnen doen en daarna weer met schone sokken aan een nieuwe sessie kunnen beginnen.

Vandaag stond de single centraal. En dan met name van de looptechniek de zogenaamde split-step. Een klein 'huppeltje' rond de basis die gemaakt wordt als de tegenstander net heeft geslagen en je weet welke hoek je in moet gaan lopen. Tot nu toe hadden de kinderen geleerd dat dat 'gewoon' een klein huppeltje recht omhoog was op je basis. We hebben ze verteld dat dit de voorbereiding is voor het loopwerk en dat je de split-step al in de richting maakt met één voet al de desbetreffende hoek in gericht. Dit was totaal nieuw voor ze en was ook moeilijk.

Tussendoor maakten we wat tijd vrij voor een slagtechniek, de backhand cross lob, als voorbereiding op morgen. We hadden gisteren al gezien dat die slag niet iedereen lukt namelijk.

Onze keukenprinses Greco Karssen was weer aanwezig om de spullen klaar te zetten en de lunch voor te bereiden. Hartstikke fijn dat hij ons hiermee helpt! De lunch hield vandaag broodjes hotdog en pannenkoeken van gisteren in. De kids waren er erg content mee en de broodjes waren binnen no time op. Gelukkig hadden ze genoeg gehad na twee broodjes per persoon. Een enkeling nam nog 1 of 2 pannenkoeken, maar toen waren de buikjes toch echt gevuld.

We hebben de kinderen verteld wat binnen de comfort-zone slaan betekent en wat het inhoudt als je buiten je comfort-zone moet werken. Hier kwam de split-step van eerder op de dag ook weer aan bod.

Hierna mochten de kids weer uitrazen tegen de trainers en gastspeler Justin Teeuwen. Weer werd er geprobeerd om punten te scoren tegen deze Qontent Almere speler en trainers. Er werd weer de nodige keren opgedrukt. Sommige spelers zullen wel sterk zijn geworden na deze week :)

Als spel hadden we de groep verdeeld in twee groepen. Elke groep had 10 spelers en we speelden singles tegen elkaar op 8 banen. Dat betekent dat er van elk team 2 spelers in de wacht stonden. Er werd gesingeld tot de 7 en de winnaar moest eruit en werd vervangen door een van de wachtende spelers. De verliezer hield zijn punten en stond zo dus vaak voor tegen de nieuwe speler. Er moest per team 20 keer worden gewonnen om als team de winst te behalen. het verliezende team moest een opdracht doen, bijvoorbeeld een minuut 'muurzitten'.

Team Gijs verloren

Team Gijs verloren

Er werd per team nog rond de tafel gespeeld over het hele veld en de winnaars per team speelden ook nog een wedstrijd tegen elkaar. Uiteindelijk won Simon Reumer en begonnen we de cooling down met z'n allen.

We reikten net als gisteren een klein prijsje uit voor de speler die in onze ogen het aandachtspunt het best tot uitvoering wist te krijgen. Gisteren was dat Celine Roest en vandaag was dat Sofie Meijer. Beiden hebben een sleutelhanger van een shuttle gekregen, gesponsord door BeeS-Sport.

Trainers Ytze, Joost, Ruben, Bas en Cheryl en gastspelers Gijs en Justin, bedankt ook voor jullie inzet!
Op naar dag 3 morgen... Ik heb er weer zin in!

Reageer op dit bericht (“Tweede dag VICTOR zomerkamp 2015 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)