Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Maandag 17 augustus gaan we weer van start met het nieuwe seizoen 2015/2016 en laten we hopen dat het seizoen 2014/2015 minimaal wordt geëvenaard. Want dat was in meer dan één opzicht goed. Op 1 augustus 2015 had de penningmeester de jaarstukken over de periode 1 augustus 2014 tot en met 31 juli 2015 al in concept klaar met een mooi positief resultaat. Binnenkort komt de kascommissie bijeen om zoals ieder jaar de cijfers te beoordelen.

Voor een aantal jeugdige badmintonners was het seizoen in feite al begonnen, want tijdens de Jeugdspelen in Aalborg hebben de Almeerders behoorlijk huisgehouden met zes gouden, vijf zilveren en twee bronzen medailles. Een geweldig resultaat van de BVA-afvaardiging onder leiding van Ingrid en Richard Schrijer en natuurlijk ook van coach Joost van Gelder.

En wat te denken van de badmintonzomerweek in ons eigen Sportcomplex RCS. Iedere dag prachtige verslagen ondersteund met videomateriaal en zeer enthousiaste deelnemers. Wat hebben deze kinderen een plezier gehad en veel geleerd. Mij lijkt het voor herhaling vatbaar en ik wil Suzanne Mulkens echt complimenteren met deze meer dan geslaagde zomerweek. En als ik Suus complimenteer dan geldt dat tevens voor alle trainers en ondersteuners die zich hebben laten zien tijdens de badmintonzomerweek.

Het programma van de Carlton eredivisie is op 16 augustus 2015 nog steeds niet definitief. Met drie thuiswedstrijden voor Qontent Almere achterelkaar in de maand oktober is het conceptprogramma ook bepaald onevenwichtig. Dat is allemaal enigszins kneuterig, want het betreft wel het paradepaardje van BNL. Alleen de gezamenlijke kick-off in Hoofddorp op zondag 13 september 2015 staat vast en ik hoop maar dat de kick-off een succes wordt.

Leuk is dat Eric Pang talentcoach wordt van de nationale jeugdselectie onder de 17 jaar en dat hij tevens in ons Sportcomplex RCS wil starten met een eigen elitetrainingsgroep. Even leek het er op dat BNL het als belangenverstrengeling zou zien, maar dat is gelukkig niet gebeurd. We moeten onze helden niet alleen met astmatisch proza, maar ook daadwerkelijk koesteren! Trouwens bij een kleine bond zoals de onze inmiddels is geworden, is belangenverstrengeling sowieso niet uit te sluiten. Ik zou zo een aantal voorbeelden kunnen noemen waar je vraagtekens bij zou kunnen zetten.

Wat goed is om onze sport te promoten is het feit dat Eric Pang met het programma Telekids van RTL een clinic gaat organiseren voor tien- en elfjarigen. We zouden meer van deze acties moeten hebben om onze sport over het voetlicht te brengen.

Afgelopen vrijdag kreeg ik van de gemeente bericht dat men er in geslaagd was een extern deskundige te vinden die de problematiek rond de voormalige bowlshal gaat bestuderen. De stichting weet al jaren wat ze willen, maar de gemeente geeft nog steeds niet thuis. Opmerkelijk blijf ik vinden dat toen de bowlshal op verzoek van de gemeente aan ons complex werd gebouwd, nota bene de eerste overdekte bowlshal op het vaste land van Europa, alle gezagsdragers met de jongeheer vooruit liepen. Maar nu de bowlsvereniging geen gebruik meer van de hal maakt, geeft de gemeente niet thuis en worden we slechts als particuliere instelling gezien. Maar zo werkt het niet.

Van onze 19 jeugdteams worden er inmiddels vier gesponsord en die teams gaan spelen onder de volgende namen:

Het zou mooi zijn als zich nog een aantal sponsors zou aanmelden voor de overige jeugdteams, want alle beetjes helpen en het komt de jeugd van onze vereniging ten goede.

Wat voor de jeugd kan, kan natuurlijk ook voor onze 20 seniorenteams. Het vlaggenschip van onze vereniging, het eerste team, speelt ook het volgend seizoen onder de vlag van Qontent Almere en daar zijn we maar wat blij mee.
De teams 2 en 3, uitkomend in de eerste divisie, doen dat onder de naam van Adidas Almere-2 en Adidas Almere-3 en dan hebben we ook nog een team in de regiocompetitie dat speelt onder de naam van Arjan Niezing, een bedrijf dat onder meer reanimatietrainingen verzorgt.
Maar nogmaals ook hier kunnen nog best een aantal teams onder uw sponsornaam spelen. Neem daarvoor contact op met mij, telefonisch 06-23302922 of mail, voorzitter@bvalmere.nl Dat geldt overigens voor alle soorten sponsoring, zet als verenigingslid de sponsorpet op en breng mij in contact met bijvoorbeeld uw werkgever of denk eens na over sponsoring van onze vereniging door uw eigen bedrijf. En het werkt, want we hebben nu ook een gesprek met een bankinstelling. Allemaal nog prematuur, maar het zou zo maar wat kunnen worden.

Edwin Karssen heeft de barbezetting voor het komend seizoen voor de reguliere avonden helemaal rond. Een behoorlijke hoeveelheid werk, maar iedere avond is bezet en zelfs op de vrijdag is er barbezetting gepland vanaf 16.15 uur.

Ook de jeugdcommissie, de wedstrijdcommissie en de sporttechnische commissie hebben niet stilgezeten. De 39 teams en de trainers zijn ingedeeld, dus er kan gestart worden. Alleen kan BNL nog roet in het eten gooien omdat het programma van de Carlton Eredivisie nog steeds niet definitief is en als er opnieuw wijzigingen komen dan moet er weer geschoven worden met de andere competitiewedstrijden.........

Laten we ons als Almere maar niet van de wijs laten brengen door het BNL-gestuntel. Wij maken er gewoon weer een heerlijk badmintonseizoen van!

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)