Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Op zaterdag 26 september 2015 was mijn volle aandacht bij toernooi.nl. Immers Georgy van Soerland-Trouerbach speelde in Helsingborg de finale om het wereldkampioenschap in de single 40+. Voordat ik het zelf al gezien had, belde Ernst van Stenus op met de mededeling dat Georgy inderdaad wereldkampioene was geworden. En zo kan het gebeuren dat onze vereniging zo maar een heuse wereldkampioen in huis heeft. Het zal een ieder duidelijk zijn dat we in de eerstvolgende thuiswedstrijd van Adidas Almere-3 Georgy in het zonnetje zullen zetten en die eerstkomende thuiswedstrijd is om precies te zijn zondag 4 oktober 2015 om 13.00 uur in onze eigen Sporthal Raggers. Grijp uw kans als u een echte wereldkampioene de hand wil schudden.

Zaterdag 26 september was sowieso een mooie badmintondag, want 's avonds speelde Qontent Almere tegen FZ Forza Amersfoort en dat voor 200 toeschouwers, alhoewel ik daar voor op de vingers ben getikt, want het zouden er wel bijna 250 zijn geweest. In ieder geval heel veel en dat doet mijn badmintonhart goed. Het is alleen zo verdomd jammer dat we in de reguliere competitie maar eenmaal tegen Amersfoort spelen, zoals we ook maar één keer tegen Van Zundert Velo, Duinwijck en DKC spelen. Prachtige wedstrijden zijn ons afgepakt door een paar pratende pakken van een adviesbureau, die zelf van hun levensdagen nog nooit een wedstrijd hebben gezien.

Daarvoor in de plaats krijgen we nu twee play-offronden. De nummers één uit iedere poule speelt gekruist tegen de nummer vier. Stel dat Qontent Almere eerste wordt in poule B, dan spelen we tegen Victoria of Van Zijderveld een play-offwedstrijd. Voor dit soort play-offwedstrijden zullen de supporters in de rij staan........... Stel dat Amersfoort eerste wordt in poule A, dan spelen zij tegen Slotermeer of Smashing. Dat zijn ook kaskrakers.
De doelstelling om meer toeschouwers te trekken en meer media-aandacht, wel die doelstelling wordt beslist niet gehaald. Ik denk dat we per saldo nog wel eens heel veel minder toeschouwers zullen krijgen met dit idiote systeem.

Overigens bijna dagelijks word ik aangesproken over het nieuwe competitiesysteem, want zelfs ervaren badmintonvolgers snappen het nog steeds niet. En als ik dan verwijs naar de site van Badminton Nederland, krijg ik te horen dat daar heel wat anders staat. En deze badmintonvolgers hadden gelijk. Zelfs de medewerkers van BNL weten er geen raad mee, want het stond dus gewoonweg volkomen verkeerd op de BNL-site......
Ik heb BNL-marketingman Paul Kleijn maar op de hoogte gesteld en die heeft het ook beaamd. Het klopte van geen kant.

Paul Kleijn heb ik overigens nog gesproken tijdens de kick-off van de Carlton Eredivisie in Hoofddorp. Ik heb maar geen blad voor de mond genomen en voorts aangegeven dat er nog tal van verbeterpunten zijn. Die heb ik Paul ook via de mail nog eens doen toekomen. Het was zonder meer leuk om 'een ieder' bij de start van het seizoen nog eens te zien, maar de Royalhal in Hoofddorp is in feite ongeschikt. De toeschouwers komen er bekaaid af. Zij hebben slecht zicht door de afstand en de Mondriaanlijnen in de zaal.

Wat ons eigen sportcomplex betreft, we zijn druk in gesprek met een deskundige die door de gemeente Almere is ingehuurd om de situatie rondom de oude bowlshal, nader te beschouwen. Zodra we meer weten, hoort u het ook.

Voorts zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter van de recreantencommissie. Edwin Karssen heeft besloten om er mee te stoppen en dat is jammer, maar het is niet anders. Voor zijn inzet de afgelopen jaren zijn we Edwin veel dank verschuldigd. Als u denkt, dat is nu echt wat voor mij, neem dan contact op met de recreantencommissie of met ondergetekende.

Verder wens ik alle competitieteams, 20 seniorenteams en 19 jeugdteams, heel veel succes in de competitie en wens ik de recreanten in het seizoen 2015/2016 heel veel spelplezier toe.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)