Badminton Vereniging Almere

Bacchus was even in Almere

Een aantal weken terug heeft het BV Almere bestuur aan K&B Entertainment gevraagd om iets voor de vrijwilligers te organiseren. Natuurlijk pakten we deze “opdracht” met beide handen aan en we wisten meteen wat we wilde organiseren.

We waren namelijk een paar maanden geleden uitgenodigd voor een wijnproeverij bij de Almeerse wijngaard “De Hof van Almere” (waar we een aantal wijnstokken pachten). Deze proeverij werd gedaan door Rob van Bodegom, eigenaar van wijninkoop en –verkoop bedrijf “De Wijnkelder Almere”. Tijdens de bewuste wijnproeverij hoorden we een persoon die zeer veel verstand van wijnen had, maar vooral er heel gepassioneerd over kan vertellen.

Aangezien we altijd op zoek zijn naar leuke ideeën voor onze K&B activiteiten, en dus leuke activiteiten voor BV Almere, was een blik tussen Ronald en mij voldoende, dit was een activiteit die we naar de vereniging moesten (proberen te) halen.
Dit gecombineerd met het verzoek van het bestuur maakte duidelijk wat we gingen organiseren.

Na tweeënhalfuur wijnonderwijs was dit gedeelte ten einde, Rob kreeg een klaterend applaus, maar als je wijnen proeft, blijven er altijd wat halve flessen over. Dus degenen die de wijn nog beter wilde leren kennen, zijn nog een tijdje gebleven. Zodoende zijn er nog een aantal zeer interessante discussies geweest tussen BV Almere leden onderling, maar ook met de familie van Bodegom.

En volgens mij is onze verwachting volledig uitgekomen. Op zondag 25 oktober 2015 verzamelden ongeveer 50 sponsoren + vrijwilligers zich in Sporthal Raggers en om circa 15.00 uur begon Rob met zijn “masterclass wijnen”. We hadden negen wijnen te proeven, hetgeen wellicht voor de niet frequente wijndrinkers een pittige klus was. Van iedere wijn werd verteld waar hij vandaan kwam, wie de eigenaar was van de wijngaard (met foto’s, want Rob kent elke wijnboer persoonlijk) en wat de specifieke kenmerken van de betreffende wijn zijn. Tevens had Marja, de vrouw van Rob, bijbehorende hapjes gemaakt die tijdens de proeverij werden geserveerd. Zeer verrassend was ook dat soms de smaak van een wijn veranderde als daar een bepaald hapje bij werd gegeten.

Iedereen kreeg na afloop van het bestuur nog een lekker flesje mee als aandenken, en aan de reacties van de deelnemers te concluderen, heeft een ieder zich uitstekend vermaakt.

Er was een aantal families die niet konden komen, (een trouw lid vierden haar 50ste verjaardag), maar wees gerust, K&B overwegen om deze wijnproeverij in onze jaarlijkse activiteitenkalender op te nemen, zodat we (twee)jaarlijks van de heerlijke wijnen en fantastische verhalen van “De Wijnkelder Almere” kunnen genieten.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Smit op 28-10-2015 om 14:54 uur

    Door uitstel van het Junior Master toernooi van Amersfoort kon ik genieten van de wijnproeverij. Verrassend was zeker de smaak van de wijnen die veranderden nadat je een hapje had gegeten. Het was dus een leerzame middag en niemand werd dronken gevoerd. Mijn dank aan K+B voor de organisatie aan deze dag.

  2. conny op 29-10-2015 om 17:04 uur

    Heel erg jammer dat ik op het laatst verhinderd was, maar ik ben blij te lezen dat het een succes was.

Reageer op dit bericht (“Bacchus was even in Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)