Badminton Vereniging Almere

Geen Keizer Maximus in Sporthal Raggers

Even leek het er op dat Keizer Maximus regeerde in Sporthal Raggers en dat Qontent Almere afstevende op een maximale winst van 8-0, maar Mireille van Daal van Van Zijderveld stak daar een stokje voor. Zij won in drie games van Tamara van der Hoeven die zich gedurende deze partij alleen maar zieker ging voelen en ook niet meer in actie kwam na haar single. Het werd dus 7-1 voor de Almeerders die naaste concurrent Duinwijck één punt zien inlopen in poule B van de Carlton Eredivisie.

Ondanks de vakantie waren er nog ruim 100 toeschouwers afgekomen op deze wedstrijd en die zagen dat de overmacht van Qontent Almere te groot was voor Van Zijderveld. Alle partijen werden in twee games gewonnen door de Almeerders, ondanks het feit dat Dave Khodabux afwezig was en Stephan Branderhorst geblesseerd aan de kant moest blijven. De personele puzzel werd door de coaches Erik Staats en Emmy Vlaar eenvoudig opgelost door Ruben Wijnands uit Adidas Almere-2 in te zetten en dat was niet verkeerd.

Qontent

Eric Pang en Ruben Wijnands hadden in het mannendubbel geen kind aan Roy Mulder en Lennart Bijkerk (21-4 en 21-9).

Cheryl Seinen en Gita Djajawasito namen in de eerste game van het vrouwendubbel heel snel afstand van Mireille van Daal en Manouk Los om vervolgens het gas los te laten en het nog 21-16 te laten worden. Nadat de Almeerse dames het gaspedaal weer gevonden hadden werd de tweede game eenvoudig gewonnen met 21-12.

Manon Sibbald was weer van de partij en speelde in haar single Nikki Hosseinnia, de Almeerse in Amstelveense dienst, volkomen zoek met 21-7 en 21-6.

Justin Teeuwen maakte in zijn single korte metten met Lennart Bijkerk. Met de nodige toverballen van Teeuwen werd het 21-11 en 21-8 voor de Qontent Almerespeler.

De grieperige Eric Pang liet niet heel veel heel van Marco den Haan. Den Haan wist niet hoe hij het had tegen Pang in de eerste game (21-4) en ook in de tweede game keek Den Haan vertwijfeld in het rond en begon in zichzelf te praten, terwijl Pang toch de teugels ruimschoots liet vieren. Het werd 21-12 voor Pang en daar moet Den Haan, trouwens ook een Almeerder, maar niet te lang over in zitten.

Zoals al gezegd redde Tamara van der Hoeven het niet tegen de slim spelende Mireille van Daal, nota bene ook een Almeerse, die bij iedere service haar tijd pakte om niet in ademnood te geraken. De door haar vader Mike van Daal straf gecoachte Mireille van Daal won in drie games (16-21, 22-20 en 15-21) en dat was verdiend, alhoewel gezegd moet worden dat Van der Hoeven zich steeds beroerder voelde en na de partij linea recta naar huis ging, niet in staat zijnde om nog een geplande mix te spelen.

Justin Teeuwen en Cheryl Seinen lieten Marco den Haan en Manouk Los in hun waarde door de overwinning te pakken met de rustige cijfers 21-14 en 21-12.

Ruben Wijnands en Gita Djajawasito zorgden met hun mix voor het slotakkoord tegen Roy Mulder en Nikki Hosseinnia. Met 21-7 en 21-13 stak Qontent Almere ook deze partij in de zak en werd de eindstand bepaald op 7-1.

De referee John Appels en de scheidsen Ali Nanning en Joke Renckens acteerden foutloos en hadden hun hapjes en drankjes na afloop van de wedstrijd meer dan verdiend.

Volgende week speelt Qontent Almere opnieuw thuis in Sporthal Raggers tegen BV Slotermeer en van Slotermeer is aanzienlijk meer oppositie te verwachten dan van Van Zijderveld. Dat wordt dus een heel andere wedstrijd!

Van Soerland Sport
Qontent

Reageer op dit bericht (“Geen Keizer Maximus in Sporthal Raggers ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)