Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere-19 deelt de punten met Amsterdam-8

Laat ik eens met een ongebruikelijk begin starten: Ik voel me een beetje Remi (van “Alleen op de wereld”). Volgens mij is ons team het enige bij BV Almere dat nog verslagjes schrijft van de door ons gespeelde wedstrijden. Ik wil bij deze iedereen oproepen om toch iets van de wedstrijden te schrijven: dat mag een wedstrijdverslag zijn, de belevenissen tijdens en om de wedstrijden (zoals ik dat tracht te doen, maar het kunnen natuurlijk ook ouders van jeugdspelers zijn die schrijven hoe zij de wedstrijd beleven. Als meer mensen over hun wedstrijden schrijven houden we de website levendig en ook leuk om te bezoeken.

Vorig jaar hebben we erg leuke verslagen van team 13 kunnen lezen, mondeling heeft Danny mij al beloofd dat hij de pen weer gaat oppakken, dus in ieder geval iets om naar uit te kijken.

Arjen Niezing

Dan naar onze wedstrijd: we moesten op een ongebruikelijke (donderdag)avond spelen in de erg mooie en trendy Sporthal De Pijp in Amsterdam. Wat minder is het als je voor een potje badminton bijna 13 euro aan parkeerkosten moet betalen, maar ja, dat weet je in onze hoofdstad. We troffen een erg leuk, sportief en gezellige tegenstander die van ongeveer gelijk niveau is als wij (natuurlijk zijn wij net iets sterker, daarom staan wij ook tweede en zij derde). De uitslag 4-4 is dan ook terecht, al moet ik zeggen dat we met iets meer fortuin een puntje meer hadden kunnen halen. Alleen dat fortuin was er niet en iedereen was tevreden met de puntendeling, we blijven de vier punten voorsprong op hen behouden en het lijkt erop dat we dit jaar zeker in het linker rijtje kunnen eindigen.

Vermeldenswaardig is nog wel dat onze heren een interland op de palmares kunnen bijschrijven: we moesten de HD spelen tegen Madhav (uit India) en Tukh (uit Vietnam). Deze interland ging jammer genoeg net verloren (2 x 21-19), maar later wonnen we in de mix van Tukh, hetgeen de opmerking ontlokte dat we hem toch tuk hadden gehad. Toen we later vroegen of hij de uitwedstrijd met de Tuk Tuk kwam waren de naam/woordgrappen en de flauwigheden wel op.

We hebben nu vier wedstrijden gespeeld (van de 14) en zijn dus alweer ruim over een kwart van de competitie. Wat mij betreft gaat het wel weer heel snel. Naast trainen, vrijspelen en een (enkel) toernooitje is de competitie voor mij toch de kers op de taart. Waarom dan niet de competitie langer maken: Ik wil met dit stukje een pleidooi houden om, net als de ere- en eerste divisie, poules van 10 teams te maken (speel je toch 4 wedstrijden extra). Volgens mij geeft dit voor de bond geen of nauwelijks extra werk en als er een toernooi in de knoop komt vanwege de extra benodigde dagen kan je volgens mij de toernooidatum makkelijk schuiven. Wellicht kunnen de competitiespelers via een reactie op dit stukje laten weten wat ze van mijn idee vinden.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 19-10-2015 om 15:54 uur

    Ik onderschrijf het verzoek van Cock om meer verslagen op de site te plaatsen, in welke vorm dan ook!

  2. conny op 19-10-2015 om 23:28 uur

    Cock, dubbel gelijk wat mij betreft. Het is heel leuk om stukjes te lezen, zeker wanneer dit ook nog eens gesponsorde teams betreft. Die verplichting hebben we wel t.a.v. de sponsoren vind ik, maar bovendien is het gewoon leuk de belevenissen te lezen. Wat betreft de competitie graag wat meer/langer. Zolang de bond c.q. district er niet eens in slaagt volledige poules in het leven te roepen zodat je niet eens 14 wedstrijden speelt ,is groter en meer zeker een goede optie, zeker als je ziet wat de vereniging per competitieteam moet afdragen aan de BNL dan mag daar best meer tegenover staan.. In elk geval weer genoten van je stukje :)

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere-19 deelt de punten met Amsterdam-8 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)