Badminton Vereniging Almere

Qontent dendert door

Zo'n 125 toeschouwers, waaronder een leuk aantal aanhangers van Slotermeer, zagen zaterdagavond 24 oktober 2015 in Sporthal Raggers dat Qontent Almere de Amsterdammers met 7-1 naar huis stuurden. De ingevlogen Indonesische dame Elisabeth Purwaningtya zorgde voor het enige punt van Slotermeer. Zij won in twee games nipt van Manon Sibbald in een zeer aantrekkelijk duel.

Slotermeer is dit seizoen op de buitenlandse toer met de Belgen Andrie Ochtman en Janne Elst, de Indonesische Elisabeth Purwaningtya en de Zweedse Maleisiër Tim Foo, die overigens ontbrak. Desondanks kon het team van Slotermeer geen vuist maken tegen de gedreven Almeerders die de lakens uitdeelden.

Qontent

Dave Khodabuks en Eric Pang hadden in het mannendubbel geen moeite met Ralph Starren en Andrie Ochtman. De Buks, vrijdag teruggekeerd van zijn Amerikaanse honeymoonvakantie, speelde inclusief jet lag een puike partij en schoot ook nu weer raak. Met name de eerste game stal het gerenommeerde koppel de show met 21-7 om het vervolgens in de tweede game rustiger aan te doen en genoegen te nemen met 21-13.

Cheryl Seinen en Gita Djajawasito moesten bij de les zijn en dat waren ze ook in het damesdubbel tegen Janne Elst en de in de Carlton eredivisie debuterende Elisabeth Purwaningtya. Het ging gelijk op in beide games, maar met 21-17 en 21-19 was de winst toch voor de dames van Qontent Almere, die wellicht net iets slimmer speelden.

Justin Teeuwen speelde zeer geconcentreerd tegen Leon Nottelman en dat moet ook wel want de Nottel kan onberekenbaar goed badmintonnen. Maar deze keer kwam de Limburger in Amsterdamse dienst er in feite niet aan te pas tegen Teeuwen die met 21-15 en 21-12 de betere was.

Eric Pang overvleugelde in zijn herensingle zijn opponent Andrie Ochtman volkomen. De standen 21-4 en 21-11 spreken voor zich.

Tamara van der Hoeven, gelukkig net op tijd fit voor deze wedstrijd, hield in haar single in beide games Raquel Humphris op voldoende afstand en won goed spelend beide games met 21-14 en 21-17.

Een ieder ging er eens goed voor zitten voor de singlepartij van Manon Sibbald tegen Elisabeth Purwaningtya. Sibbald is op de weg terug van het wekenlang sukkelen met haar gezondheid en zij speelde een bijzonder goede partij tegen Purwaningtya. In de eerste game knokte Sibbald zich terug van een forse achterstand en zij kwam nog tot 19-19. De game in de zak steken lukte net niet, want het net hing net iets te hoog voor haar loeiharde smash die strandde op de netband. Purwaningtya pakte de winst met 19-21. De tweede game leek eenvoudig voor de Indonesische dame te worden, maar ook nu kwam Sibbald terug en zelfs op een 20-19 voorsprong. Drie keer achtereen aan de zijkant een centimeter uitslaan kwam Sibbald ook in deze game op een nederlaag te staan (21-23). Spannend genoeg dus en de dame uit onze voormalige Gordel van Smaragd kan als een aanwinst voor de eredivisie worden beschouwd gedurende de drie maanden dat zij hier verblijft.

Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven lieten Janne Elst en Leon Nottelman weinig speelruimte en de winst was dan ook met 21-14 en 21-11 voor de Almeerders.

Het gemengd dubbel van Justin Teeuwen met Cheryl Seinen tegen Ralph Starren en Raquel Humphris kon als een toetje worden beschouwd. Teeuwen en Seinen stonden ruim voor in de eerste game, verzaakten vervolgens en verloren de eerste game met 16-21. In de tweede game zette Qontent Almere de zaak recht. Met een pauzestand van 11-1 en een eindstand van 21-9 was de tweede game voor Teeuwen en Seinen. Die vervolgens in de derde game maar gewoon doorgingen en finishten met 21-10.

De referee John Appels en de scheidsen De Kuyper en Ter Horst deden hun werk uitstekend en dat gold eveneens voor de lijnrechters. Dat paste ook helemaal in deze sportieve wedstrijd die in de kantine nog eens dunnetjes werd overgedaan door beide partijen, waarbij de gezelligheid troef was.

Beelden van de wedstrijd zullen één deze dagen op de site verschijnen, want zowel Omroep Flevoland als Sport Report waren aanwezig om opnamen te maken.

Het nog immer ongeslagen Qontent Almere gaat aan kop in poule B van de Carlton Eredivisie met 40 punten uit zes wedstrijden. Volgende week in het theater van Sporthal Raggers de kraker tegen de nummer twee in poule B, het Haarlemse Duinwijck.

Van Soerland Sport
Qontent

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Frank Maasdam op 25-10-2015 om 12:49 uur

  Allereerst van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

  Helaas kon ik er gisterenavond zelf niet bij zijn. Ik zat dus met 'smart' te wachten op het wedstrijdverslag om te lezen hoe het wedstrijdverloop was geweest.

  Ik mis alleen in het verslag de beschrijving van het 2e herenenkelspel. Justin Teeuwen speelde een enkel tegen Leon Nottelman, maar wie speelde het 2e herenenkel? Eric Pang of misschien toch Stephan Branderhorst?

  Graag lees ik nog wie het 2e herenenkel heeft gespeeld.

 2. Henk Staats op 25-10-2015 om 14:13 uur

  Vergeten te kopiëren Frank. Gewoon dom. Excuses, maar ook excuses naar Eric Pang!

 3. Frank Maasdam op 25-10-2015 om 15:01 uur

  Hartelijk dank Henk. Nu zijn we weer helemaal up to date! :-)

 4. Henk Staats op 26-10-2015 om 19:38 uur

  Nu met een bijzondere foto van Manon Sibbald.

 5. Krijn op 24-12-2015 om 09:02 uur

  Alle foto's van deze wedstrijd staan trouwens op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2015-2016/qontent-almere-slotermeer-24-10-2015 (sorry voor de vertraging!)

 6. jos wu op 24-12-2015 om 09:29 uur

  Wat een gave foto's! Die van Manon is echt super! Dank Danny!

Reageer op dit bericht (“Qontent dendert door ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)