Badminton Vereniging Almere

Volle winst voor Qontent Almere

Zaterdagavond 3 oktober 2015 heeft Qontent Almere in Wijchen met 8-0 de volle winst gepakt. Smashing was uiteindelijk niet opgewassen tegen de Almeerders, maar om nu te zeggen dat alle partijen eenvoudig gewonnen werden door Qontent Almere, dat gaat te ver. Vijfmaal werden de partijen in drie games beslist en dat kwam deels omdat de Almeerders het te licht opnamen. Manon Sibbald moest verstek laten gaan wegens ziekte en zij werd vervangen door wereldkampioene Georgy van Soerland-Trouerbach. Gita Djajawasito maakte ook haar debuut in het vlaggenschip van de vereniging.

Op deze wedstrijd in de Carlton Eredivisie waren zo'n 100 toeschouwers afgekomen en dat zou je bovengemiddeld kunnen noemen. Het was een sportieve wedstrijd en het arbitrale trio viel niet op, dus dat deed het prima.

Qontent

De mannen trapten af en de mannen waren Dave Khodabux met Eric Pang tegen Yannic Smeets met Roy Reijbroek. Leken de Wijchenaren bij voorbaat kansloos, zij gingen er vol tegenaan en verrasten de Almeerders volkomen. Smashing won dan ook de eerste game met 21-18. Daarna werd de orde op de baan hersteld en was het pang pang door De Buks en Pang (12-21 en 11-21).

Cheryl Seinen en Gita Djajawasito maakten er met het Smashing koppel Ella Peters en Judith Campman een spannende eerste game van (19-21), maar in de tweede game was de winst overduidelijk voor Qontent Almere met 11-21.

Tamara van der Hoeven keek in haar single, voordat ze goed en wel begonnen was, al tegen een 8-2 achterstand aan. Judith Campman had duidelijk het initiatief in de eerste game, die Campman dan ook winnend afsloot met 21-18. Maar in de tweede en derde game was het Van der Hoeven die de lakens uitdeelde (13-21 en 14-21) en dat kwam wellicht door een betere conditie.

Kersverse wereldkampioene Georgy van Soerland-Trouerbach verving de zieke Manon Sibbald in de single. Haar tegenstandster was Denise Hall en dat is bepaald niet de slechtste speelster in de Carlton Eredivisie. De Almeerse kwam op flinke achterstand in de eerste game, kwam nog terug, maar moest de winst laten aan Hall met 21-16. De tweede game wist Van Soerland-Trouerbach nipt te winnen met 19-21 en met dezelfde cijfers trok zij ook de derde game naar zich toe. Een knappe prestatie van de Qontent Almerespeelster, die daarmede de nul op het scorebord van Smashing tegen Qontent Almere handhaafde.

Eric Pang had in zijn single weinig te duchten van zijn tegenstander Brandon Bessem. Pang won met 7-21 en 4-21.

Justin Teeuwen kon zijn draai niet vinden in de single tegen Yannic Smeets. Volgens eigen zeggen had Teeuwen veel last van het licht. De eerste game was voor Teeuwen met 12-21, maar de tweede ging naar Smeets met 21-17. In de derde game was Smeets moegestreden en profiteerde Teeuwen met 15-21.

Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven wonnen de eerste game in de mix redelijk ontspannen met 14-21 van Brandon Bessem en Denise Hall. In de tweede game was de winst door het Almeerse koppel minder vanzelfsprekend, want het werd een close finish met 19-21.

De mix van Justin Teeuwen met Cheryl Seinen tegen Roy Reijbroek met Ella Peters draaide uit op drie games. Teeuwen en Seinen wonnen de eerste game met 12-21, maar verloren de tweede game met 21-13. In de derde game stonden de seinen weer op groen voor Teeuwen en Seinen en werd het opnieuw 12-21.

Per saldo een matig optreden van Qontent Almere, maar coach Emmy Vlaar stelde nuchter vast dat ook mindere wedstrijden gewonnen moeten worden en dat is een waarheid als een koe.

Op zaterdag 17 oktober 2015 om 19.00 uur speelt Qontent Almere de volgende wedstrijd in de Carlton Eredivisie en wel thuis in Sporthal Raggers tegen het Amstelveense Van Zijderveld.

Van Soerland Sport
Qontent

Reageer op dit bericht (“Volle winst voor Qontent Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)