Badminton Vereniging Almere

Zevenklapper voor Niezing Almere-19

In een zeer goed gevulde, en daardoor een hele gezellige Sporthal Raggers speelde Niezing Almere-19 afgelopen zaterdag tegen de hekkensluiter Ouderkerk-2, een heel leuk en gezellig team, maar qua badminton hadden wij toch wel iets meer in huis.

Arjen Niezing

Het begin, de MD, is wel vermeldenswaardig. We speelden naast de banen van team 1 en daardoor was er een oorverdovende herrie tijdens onze match. Overleg was hierdoor zeer lastig, zo niet onmogelijk. Aangezien onze communicatie meestal niet optimaal is tijdens het spel in de HD hadden wij weinig problemen hiermee, maar ook onze tegenstanders konden zich t.o.v. elkaar niet verstaanbaar maken, dus dat nadeel was voor ons weggepoetst. Een en ander resulteerde in de eerste HD overwinning van dit jaar (het was een echte thriller 24-22 in de derde set, zie Paula’s commentaar).

Daarna de VD. Hierbij speelde de tegenstander een rollenspel. Een van de tegenstandsters kon namelijk meerdere rollen (be)spelen. Echter dit had meer te maken met haar gewicht dan met haar acteertalent. Onze dames zijn wars van toneelspel, dus deze dames werden met pek en veren weer terug naar de tribune gestuurd.

Op een kleine omissie na (een van de HE ging nipt verloren) werden alle partijen dik gewonnen waardoor, de reeds in de kop genoemde, zevenklapper een feit was. We blijven daardoor gehandhaafd bij de besten in de poule, vooral nu koploper Matchpoint 4-4 heeft gespeeld tegen een middenmoter. We zijn ze op een puntje genaderd en krijgen ze nog twee keer.

Vrijdag voor de wedstrijd kwam ik Paula Wijnands in de trein tegen. Natuurlijk klets je dan wat over badminton, en zo vertelde ik dat we zaterdag, tegelijkertijd met team 1, moesten spelen. Ze beloofde dat ze bij ons kwam kijken (het op een na beste team van de club, volgens haar), en dit heeft ze waargemaakt, Paula is bij alle partijen aanwezig geweest en steunde ons voortreffelijk. Paula, van harte bedankt.

Gezien ons niveau voelen wij ons best wel verbonden met de recreanten en we spelen dan ook zeer vaak met hen (op vrijdag en soms op maandag). Het was daarom extra leuk dat een groep recreanten, normaal toeschouwers bij team 1, ook ons kwam aanmoedigen, en ik kan je vertellen dat als je bij iedere goede bal die je speelt wordt aangemoedigd met applaus, dan ga je vanzelf een tandje beter spelen. Dus dames en heren recreanten, ook jullie bedankt voor de support.

Aanstaande zondag spelen we tegen UVO Spirit, een team dat goede en minder goede resultaten afwisselt. We hebben dus geen idee wat we kunnen verwachten: Twee dagen later volgt de clash tegen koploper (nog wel) Matchpoint. We gaan beide wedstrijden in een verslag behandelen volgende week.

Dan nog dit: heel erg leuk dat mijn verzoek om meer stukjes op de site wordt opgevolgd, Robert en Jos hebben al erg leuke en goede stukjes geschreven. Ga zo door! Laat het niet bij een eenmalige actie, en voor de overige jeugd en seniorenteams: kom op pak de pen (toetsenbord) en schrijf een stukje over je wedstrijd

Dan nog dit 2: In een van mijn vorige stukjes heb ik gepleit om de poules van 8 naar 10 teams te brengen, ik vroeg om jullie mening. Ik heb zeker 1 reactie op de site gekregen van Conny, zij was het roerend met me eens. Ik kan nu natuurlijk aangeven dat de uitslag Noord Koreaans is (100% is voor), maar ik vind een respons van 1 toch wat mager. Bij deze daarom nogmaals het verzoek te laten horen wat je van mijn idee vind. Ik ben bereid om mijn idee verder te brengen (of via het BV Almere bestuur, of rechtstreeks via een brief naar de bond). Laat maar horen!

Raggers

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Paula op 01-11-2015 om 10:33 uur

    Nou ik heb van team 19 zitten genieten hoor. Vooral de herendubbel. Wow!

Reageer op dit bericht (“Zevenklapper voor Niezing Almere-19 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)