Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Toen we op 4 december 2015 onze jongste kleindochter Sara van school haalden zei zij dat Sinterklaas op school was geweest. Voorts zei zij dat ze helaas niet met Sinterklaas had gesproken, want dan had ze kunnen vertellen dat ze mag afzwemmen. Mijn vrouw merkte vervolgens op dat ze dat al tegen Sinterklaas gezegd had toen Sinterklaas thuis op bezoek was. Ja, zei de vijfjarige wijsneus: "Maar Oma dit was een andere Sinterklaas". Wij kwamen even niet verder dan, oh.

De afspraak met BNL over de onvolledige teams is nog niet gemaakt. Inmiddels zijn we zeven weken verder en de feestdagen komen er aan, dus ik zie het zo maar weer enige weken doorschuiven.

Inmiddels hebben we wel bericht gekregen van BNL inzake de financiële afwikkeling van de VOG-verklaringen (€ 450,--) door het NOC*NSF. Het is inderdaad niet goed gegaan bij het NOC*NSF en het wordt nu spoedig geregeld.

Onze oproep voor een vrijwilliger om een aantal spelers van buitenlandse afkomst de eerste beginselen van de Nederlandse taal bij te brengen, was succesvol. Een leerkracht heeft zich gemeld en als Aram in Almere woont, dan gaan we snel starten.

Half januari 2016 wordt het deskundigenrapport uitgebracht door Deloitte inzake de Bowlshal. Het concept hebben we met de deskundige en de gemeente inmiddels doorgenomen, maar we hebben afgesproken er nog even niets over te zeggen. Leuk is wel dat er politieke partijen in Almere navragen hoe de stand van zaken is. Dat geeft de burger moed, zullen we maar zeggen.

Op zondag 3 januari 2016 om 15.00 uur wordt de Nieuwjaarreceptie gehouden in de kantine van Sporthal Raggers. De organisatie is zoals gewoonlijk in handen C&B, dus dan weten we dat het weer goed zit. Diezelfde middag speelt Adidas Almere-2 tegen de Hoornse-1. Een leuke combinatie, een mooie wedstrijd en een receptie.

Goed zat het ook met het Sinterklaasspel. Dat was weer even ouderwets lachen met het Sinterklaasganzenbord en de opdrachten die moeten worden uitgevoerd. En Sinterklaas liet zijn gezicht ook 's avonds zien en de droogkomische Klaas zorgt altijd voor hilarische momenten.

En ons vlaggenschip van de vereniging Qontent Almere plaatste zich met gemak voor de halve finalewedstrijden in de Carlton Eredivisie door met overmacht tweemaal te winnen van BC Victoria. Onze tegenstander in de halve finale is DKC, de huidige landskampioen en dat is een tegenstander van een geheel andere orde dan Victoria. Dat wordt dus opletten geblazen voor Qontent Almere.

Zondag 13 december 2015 is Sporthal Raggers en onze vereniging nog in beeld geweest in het programma Business Class van Harry Mens op één van de RTL-zenders. Chantal van Amerongen, manager van Schoonmaakbedrijf Raggers werd namelijk geïnterviewd door Harry Mens en gaf aan dat Sporthal Raggers is toegevoegd aan de al uitgebreide schoonmaakportefeuille van Raggers BV en dat de sporthal tevens wordt gesponsord door Raggers. Zo kom je nog eens ergens, zullen we maar zeggen.

Wist u trouwens dat onze vereniging een smeltkroes is van nationaliteiten. Een soort Verenigde Naties in het klein, maar dan zonder gesteggel. We hebben leden uit India, Pakistan, Irak, Iran, Indonesië, China, Nigeria, Rusland, Canada, Koerdistan, Frankrijk, Oekraïne en met de komst van Aram nu dus ook Syrië. En natuurlijk ook, al dan niet van allochtone afkomst, kaaskoppen. Dat allemaal onder de algehele aanbidding van de Holy Shuttle en er zijn nooit problemen. Dat houden we zo, ook in 2016.

Namens het bestuur wens ik u allen prettige feestdagen en een gezond en sportief 2016.

Henk Staats

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Roland op 20-12-2015 om 22:59 uur

  Beste Henk,
  Over die holy shuttle gesproken.
  Daar beginnen bij het badminton vaak de problemen over:

  Is ie in of uit !!

 2. Henk Staats op 21-12-2015 om 17:23 uur

  Beste Roland,

  Om alle problemen uit te sluiten ga ik op zoek naar een opticien die ons wil sponsoren.

 3. Teus op 22-12-2015 om 19:57 uur

  Goed idee Henk

  Neem Roland ook mee, die is wel aan een andere sterkte toe😂

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)