Badminton Vereniging Almere

Winterdriedaagse

Op 21 december was het dan zover, de start van de Winterdriedaagse. Een uitvloeisel van de zeer succesvolle Zomerweek. Om 08.30 uur kwamen de eerste jeugdspelers al binnen, vaak afgezet door hun ouders die daarna naar hun werk sjeesden.

Om half tien begon het echte werk. Voor de kids die ook meegedaan hadden aan de zomerweek was het “bewegen op muziek” niet nieuw. Voetenwerk op een bepaald ritme. Ook de nieuwelingen begeleid door de vele trainers kregen al snel de smaak te pakken en brachten het er goed vanaf.

Na een kleine pauze met limonade en koek was het tijd voor het speerpunt van de dag. Het rouleren in de dubbel. Heel specifiek werd er door de trainers gekeken naar de speler die niet aangespeeld wordt. Deze moet zich namelijk verplaatsen afhankelijk van zijn medespeler. We behandelden eerst de theorie en daarna brachten we deze theorie in de praktijk waarbij de spelers spelenderwijs leren hoe het rouleren werkt en wat er nu van je verwacht wordt als je partner wordt aangespeeld.
Toen was het tijd voor de lunch. Pannenkoeken en hot-dogs. Heerlijk smullen. De kids hadden nog even tijd om te spelen, of even over te slaan, voordat we verder gingen.

Na de pauze gestart met een stuk vaardigheid in de dubbelmix.
Nadat we nog meer hadden geoefend mochten de spelers tegen de trainers spelen. Dit werkt als volgt: de spelers krijgen drie punten, de trainers vijf punten. Wanneer je een fout maakt of een punt tegen krijgt moet je vijf keer opdrukken en de trainer tien keer als deze op nul punten komt. Hierna een aantal 'single-dubbel' wedstrijden (er wordt gestart met 2 singles op een halve baan, maar zodra één van de 2 shuttles valt, wordt er met de overgebleven shuttle over gegaan op het dubbelspel).

Kortom, een vermoeiende dag voor de spelers, maar wel zeer leerzaam. Iedereen verheugt zich al op morgen. Dan wordt namelijk de Backhand behandeld.

Het was een leuke dag met een ieder.
Namens de trainers: Ytze, Joost, Ruben, Bas, Jasper, Joyce, Ferry, Rogier en Suus

Reageer op dit bericht (“Winterdriedaagse ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)