Badminton Vereniging Almere

Winterdriedaagse aflevering 2

Op 22 december brak de 2e dag van de winterweek aan. Om 08:30 druppelde de eerst fanatiekelingen al binnen om vervolgens meteen het racket uit de tas te vissen. Wederom begon de training om 09:30.

Om lekker warm te worden hebben de kinderen verschillende variaties van tikker spelletjes gespeeld. Een volle zaal met kinderen die holen en stuiteren kan toch aardig lawaai maken is menig trainer achter gekomen.

Na het tikken is de specialiteit van Suus aan bod gekomen, namelijk coördinatie op muziek! De kinderen boeken elke keer weer vooruitgang bij dit deel van de warming-up.
Toen de kinderen eenmaal warm waren zijn er wedstrijdjes gespeeld op een halve baan om het shuttle gevoel weer terug te krijgen. Na de wedstrijdjes is de aandacht gelegd op de ‘around the head’ om vervolgens over te gaan naar een nieuwe slag voor de kinderen namelijk de ‘backhand clear’.

Tijdens de theorie van deze slag in het aandachtspunt vooral komen te liggen op de zweepslag, (niet die in de kuit!) door de arm eerst naar achter en vervolgens naar voren te bewegen kan er extra kracht gezet worden om de shuttle zo ver mogelijk te krijgen.
Als lunch stond vandaag patat op he menu, door de intensieve morgen hadden de kids enorme honger gekregen en lieten dan ook dankbaar hun bord vullen met deze lekkernij. De pauze werd nuttig besteed door de voeten en benen wat rust te geven om vervolgens s’ middags weer kei hard te oefenen op de backhand.

Als afsluiter zijn er twee teams gemaakt die onderling wedstrijdjes tot de 7 speelde, de winnaar mocht een shuttle omleggen, welk team als eerste 26 shuttles om gekregen had was de winnaar. Om 17:00 gingen de kids weer huiswaarts met een grote tas die vol zat met nieuwe kennis en ervaring. Een deel van de kinderen komen na de kerstdagen nog een keer terug voor deel 3 van de winterweek. En de kids die lekker vakantie gaan vieren willen wij (als trainers) nog een keer bedanken voor hun inzet, en tot de volgende trainingsweek!!

Reageer op dit bericht (“Winterdriedaagse aflevering 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)