Badminton Vereniging Almere

Een prima seizoen voor Niezing Almere

De competitie is ten einde, nu al, ja nu al. Ook dit seizoen ervaar ik wederom als (te) kort: 14 wedstrijdjes spelen in 3 maanden en dan weer wachten op volgend jaar. Ik heb overlegd met het BV Almere bestuur en we gaan een notitie aan de bond sturen met de vraag om te inventariseren of meerdere verenigingen voor een langere competitieopzet zijn.

Of we antwoord krijgen moeten we even afwachten, als ik de “Van de voorzitter” lees, kan dit wel even duren. Maar laten we maar positief blijven en er het beste van hopen.

Arjen Niezing, reanimatie-trainer

Dan Niezing Almere: ik ben u nog een verslag van de laatste twee wedstrijden verschuldigd, tegen de koploper (en inmiddels kampioen) Matchpoint en de rode lantaarndrager Ouderkerk.

We begonnen met een achterstand van 8 punten op Matchpoint aan de wedstrijd tegen deze koploper. Omdat deze wedstrijd gepland was op dezelfde dag als de thuiswedstrijd van team 1 tegen DKC hebben we de wedstrijd verplaatst naar zondag. Matchpoint miste op deze dag zijn twee sterke heren, dus we zagen nog een kansje om dichterbij te komen. Deze hoop duurde ongeveer totdat de invallers gingen inslaan. Het leek een hopeloze zaak, en inderdaad bleken de inval heren behoorlijk sterker dan wat wij kunnen. Onder toeziend oog van onze voorzitter, werden we dan ook redelijk afgeserveerd. Later bleek dat heer nummer 2 regelmatig inviel in de 2de/3de klas en dat heer nummer 1 twee jaar geleden nog Hoofdklasse had gespeeld. Blijkbaar wilde Matchpoint erg graag kampioen worden, maar met zulke reserves begrijp je echt niet waar het in onze klasse om gaat.

Matchpoint: jullie waren veruit het sterkste team, dus jullie hebben het kampioenschap dik verdiend, gefeliciteerd en geluk ermee.

De zondag erna moesten we tegen Ouderkerk, zoals gezegd nummer 8 in de poule. Woensdag ervoor kreeg ik een bericht van Ronald dat hij geveld was (leek toen op griep, bleek later een longontsteking te zijn), en zaterdag moest Bas wegens griep onder de wol. Gelukkig heeft Tom van Groenigen een ijzersterke conditie, want na z’n 3 partijen op zaterdagavond in z’n eigen team speelde hij zonder problemen zo’n 12 uur later 3 partijen bij ons.

Na de wedstrijd sloeg de griep nogmaals toe in het team (ook Monique was geïnfecteerd en moest zondagavond plat), zodat we meer Sneezing Almere waren geworden. Misschien kunnen we op zoek naar een co-sponsor als Anta fluh, of Paracetamol oid.
Vanaf het begin van de competitie stonden we op de tweede plaats en zo zijn we ook geëindigd. Wat ons betreft een prima plek (volgens onze sponsor geeft dit recht op Europa League plaatsing, maar volgens mij haalt hij het een en ander door elkaar). En nadat we beseften dat de teamkampioenschappen op 13 februari gaan plaatsvinden vinden we de tweede plaats helemaal uitstekend (scheelt weer een boete, want we gaan echt wel naar Den Bosch toe, wat er ook gebeurt).

Ik hoop dat u mijn stukjes een beetje lezenswaardig hebt gevonden, ik heb geprobeerd een beetje luchtig over onze wedstrijd capriolen te schrijven, met een beetje humor en hier en daar een beetje zelfspot. Natuurlijk wil je een wedstrijd winnen, maar bij ons is dat verre van het belangrijkst. Lekker spelen en vooral de teamspirit en vriendschap bevorderen en behouden is verreweg het belangrijkst. Ik heb daarom ook zoveel mogelijk de belevenissen om de wedstrijden beschreven en bewust geen uitslagen vermeld.

Tenslotte wil ik een aantal mensen bedanken die het mogelijk maken dat wij iedere week onbezorgd onze wedstrijdjes kunnen spelen:

Volgend jaar gaan we weer competitie spelen, ook onze sponsor gaat zeker nog een jaar door en het jaar daarop weer enz.. Dus ook volgend jaar zal ik weer berichten over het wel en wee van Niezing Almere.

Reageer op dit bericht (“Een prima seizoen voor Niezing Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)