Badminton Vereniging Almere

Grandioos Qontent Almere

Ongeveer 40 supporters kwamen met de door BV Almere geregelde bus en bijna evenzoveel kwamen op eigen gelegenheid. Vaak omdat zoon of dochter nog moest spelen om daarna direct naar Den Haag af te reizen. Ook Stephan Branderhorst en Yao Jie bevonden zich onder de supportersschare. Met ook Thomas Sibbald en Stella Li van de partij als reserves kon Qontent Almere aan de eerste van twee wedstrijden van de halve finales in de play-offs tegen DKC beginnen. De coaches Erik Staats, Emmy Vlaar en Bas van Os zouden hun handen er aan vol hebben. Gewaardeerd is ook weer Omroep Flevoland die naar Den Haag is gereisd om opnames te maken. Zie ook hun verslag elders op deze site.

Het ging van start met de dubbels.
Na een kleine 10 minuten kwam men er achter dat het bijhouden van de stand, zeker voor het publiek, makkelijker is met scoreborden. Dus die werden alsnog even geregeld. Cheryl Seinen en Gita Djajawasito namen het op tegen Marlies Baan en Daisy Bommeleijn. De partij eindigde zoals verwacht mocht worden. In beide games liepen onze dames tegen een kleine achterstand op maar die werd in de tweede helft van die games beheerst weggepoetst en de 1-0 in Almeers voordeel was een feit: 21-17 en 21-16.

Ook Eric Pang en Dave Kodabux waren begonnen aan hun dubbelpartij tegen het sterke Haagse duo Thomas Wijers en Michiel Kruijt. Dat was een spannende close match. Het ging in de eerste game gelijk op van 12-12 naar 16-16 en 19-19. Bij 21-21 een foute Almeerse service en stonden de Hagenaars op gamepoint maar met een schitterend geplaatste shuttle bracht Eric de stand weer in balans: 22-22. Het Almeerse duo scoorde daarop direct nog tweemaal en de eerste game was binnen. Ook de tweede game ging redelijk gelijk op. Bij 15-15 werd ten onrechte de diepe service van Dave uit gegeven en stonden ze ineens op achterstand. Maar zij bleven beheerst hun punten scoren en wonnen ook de tweede game: 21-18 en dus een 2-0 voorsprong voor Qontent Almere.

Toen was het de beurt aan Manon Sibbald in het dames enkel. Ze moest blijkbaar nog even warm draaien, want verloor de eerste toch wel verrassend met 16-21. Het Haagse talent Alyssa Tirtosentono (pas 15 jaar oud) speelde een puike partij en Manon had daar een zware kluif aan. Ook in de tweede game gaf ze goed partij maar na de break leek haar verzet gebroken een nam Manon toch afstand en pakte de game met 21-17. In de beslissende derde game stoomde Manon door van 11-10 naar 19-12. Maar van opgeven wilde Alyssa niet weten en kwam sterk terug tot 19-19. Op tijd weer bij de les (21-19) werd ook deze partij toch in Almeers voordeel beslecht.

Tijdens de eerste dames enkel was Eric Pang van start gegaan voor zijn partij tegen Mark Caljouw. Net als in de competitiewedstrijd ging Mark Caljouw flitsend van start en nam snel een 11-3 voorsprong. Eric liep nog wel wat in maar het verschil bleek te groot om zijn opponent nog bij te halen en verloor de eerste game met 21-14. In de tweede game had Eric steeds het initiatief en kwam op een 19-14 voorsprong. Met alles wat hij nog in zich had scoorde Mark Caljouw (5e in de ranking) zeven punten achter elkaar om de game (21-19) en de partij alsnog naar zich toe te trekken. Volgende week zal Eric een goed gevulde sporthal Raggers achter zich hebben staan en kan dus op veel steun van de Almeerse aanhang rekenen.

Tussenstand 3-1 en moest Justin Teeuwen het opnemen tegen Joran Kweekel. Justin leek, na zijn ziekte, nog niet helemaal wedstrijdfit en miste nog wat scherpte. De eerste game ging dan ook verloren met 14-21. In de tweede game ging Justin toch wat beter te spelen en ontliepen de spelers elkaar niet veel en de tussenstanden waren in evenwicht. Op 20-20 kwam Kweekel op matchpoint wat hij meteen verzilverde en kwam daarmee op 22-20 en bracht de tussenstand op 3-2.

In de laatste enkelpartij was de beurt aan Tamara van der Hoeven die in haar partij wat stroef begon en de eerste game dan ook verloor met 21-15. In de tweede game pakte ze snel het initiatief en van 11-6, 18-11 won ze verdiend met ruim verschil: 21-13. Het was aan Tamara om de zo prettige 4-2 voorsprong binnen te halen. Daarin verzuimde ze niet. Ondanks een aantal discutabele beslissingen (in/uit) liet Tamara (ook pas 17 jaar oud) zich niet van de wijs brengen en behield in de derde game constant drie á vier punten voorsprong en besliste de partij verdiend in Almeers voordeel. De 21-17 betekende dus de 4-2 voorsprong maar Qontent Almere heeft nog wel een vijfde punt nodig om als winnaar van de baan te stappen.

Tamara mocht vrijwel direct weer aan de bak om met Dave Khodabux dat vijfde punt binnen te halen. Maar dan moesten ze wel het sterke koppel Michiel Kruijt en Veerle Wijers zien te verslaan. Dat zat er helaas de hele partij niet in. Het Haagse duo stond vrijwel het hele verloop van de partij op voorsprong en lieten duidelijk zien wie hier de besten waren. Ze wonnen in twee games met de duidelijke cijfers 21-14 en 21-16.

Het moest dus aankomen op Justin Teeuwen en Cheryl Seinen. Het zou toch niet gebeuren dat het tegen Mark Caljouw en Daisy Bommelsteijn 4-4 zou worden? Het zou zo gekund hebben want de eerste game ging verloren mede door wat gelukjes aan Haagse kant. Gelukkig ging Justin steeds beter draaien en blijkt met Cheryl een ijzersterk duo. Hoewel de voorsprong er steeds was in de tweede game (11-6, 16-11) kwam het Haagse koppel toch terug tot 20-20. De spanning was voelbaar. 21-21 en wie kwam er nu op game- of matchpoint? Yes! Gamepoint voor Qontent en dankzij hun goede (samen)spel werd de beslissende derde game er uitgesleept. Gesloopt leken hun tegenspelers want ze kwamen er niet meer aan te pas. Justin en Cheryl lieten er geen twijfel meer over bestaan wie er met de winst vandoor moest gaan. Met 21-9 werden de DKC-ers door het dan onverslaanbaar lijkende Almeerse koppel van de baan gespeeld. 5-3 eindstand en de winst voor Qontent Almere.

Geweldig! Weer een stap naar de finale om het Nederlands kampioenschap en het waren de dames die Qontent Almere in de race hielden. Zaterdag 16 januari om 19.00 uur de tweede halve finalewedstrijd in Sporthal Raggers van de play-offs. Kom kijken. De toegang is gratis, geweldige sfeer, gezellige kantine etc. Neem je vrienden, vriendinnen, buren, kennissen, familie, collega’s mee en geniet weer van zo’n geweldige badmintonwedstrijd. Nog een keer winnen en Qontent Almere staat in de finale op 13 februari in Den Bosch als enige nog ongeslagen in de Carlton eredivisie.

Blijf de site bezoeken voor nieuwe informatie.

Qontent

Tot nu toe 16 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Arnold op 10-01-2016 om 23:08 uur

  Dank je wel, Geert. Een mooi verslag. Zaterdag zijn we zeker van de partij.

 2. Henk Staats op 11-01-2016 om 06:32 uur

  Echt een mooi verslag!

 3. Ernst op 11-01-2016 om 06:46 uur

  Goed verslag, leest lekker weg, vooral omdat ze gewonnen hebben😀😀😀😀

 4. Remco op 11-01-2016 om 07:38 uur

  Wat een super mooie en spannende wedstrijd. Respect voor de spelers en de trainers die onder de aanwezige druk tot deze prestatie konden komen. Tegen het einde van de mixdubbel waren de groene "kraaien" wel een stuk stiller. Als je het publiek van de tegenpartij stil krijgt dan weet je dat je goed bezig bent. Volgende week in Almere met focus en overtuiging spelen en dan zullen ze weer stil zijn.

 5. Vinay op 11-01-2016 om 12:12 uur

  Goed verslag Geert,
  Tijdens het lezen van je verslag, beleef ik weer alles opnieuw.

 6. cock op 11-01-2016 om 13:27 uur

  Een nieuwe club-verslaggever is opgestaan. Heel goed verslag Geert.
  Ik vroeg me al af wat je tijdens de wedstrijd aan het noteren was, is nu duidelijk.

 7. Geert op 11-01-2016 om 13:38 uur

  Bedankt voor jullie reacties.
  En Cock, er waren mensen die dachten dat ik de bestelling voor hun aan het opnemen was. Er werd al bier bij mij besteld ;).
  Ik had het graag gedaan maar was toch te druk met met het noteren van info voor het verslag.

 8. Ineke op 11-01-2016 om 14:36 uur

  Mooi verslag, Geert!!

 9. Erik Staats op 11-01-2016 om 21:51 uur

  Beste supporters,

  Namens de spelers en staf super bedankt voor de support gisteren. Jullie aanwezigheid was geweldig. We hebben jullie aanstaande zaterdag weer hard nodig voor een mooi badmintonspektakel.

  Tot aanstaande zaterdag!

  Team 1

 10. Bas op 11-01-2016 om 22:16 uur

  Geert, heb het biertje helaas ook niet meer gezien :(

 11. Teus op 12-01-2016 om 18:14 uur

  Zeker een goed verslag, mijn dank hiervoor
  Kan ik voor a.s. Zaterdag alvast een biertje bij je reserveren?
  Gr Teus😀

 12. Geert op 12-01-2016 om 19:17 uur

  Als we ons voor de finale plaatsen (en daar geloof ik echt in) zal ik in ieder geval een biertje voor Cock, Bas en Teus noteren.

 13. Krijn op 12-01-2016 om 19:58 uur

  Noteer er dan voor mij ook maar één! :)

 14. ernst op 12-01-2016 om 21:16 uur

  En voor mij ook eentje, Geert :D :D :D :D

 15. Frank op 12-01-2016 om 21:21 uur

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie uitoverwinning! Helaas kon ik er zelf afgelopen zondagmiddag niet bij zijn, maar a.s. zaterdagavond ben ik zeker van plan te komen en BV Almere aan te moedigen. Houd dit vast om met Wilfred Genee te spreken, blijf gefocused en onderschat DKC niet en dan moet het kunnen lukken.

 16. Geert op 12-01-2016 om 21:46 uur

  Als jullie dan veel supporters meebrengen, een hoop herrie maken en Almere Qontent naar de finale schreeuwen krijgen jullie je biertje!

Reageer op dit bericht (“Grandioos Qontent Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)