Badminton Vereniging Almere

Qontent flikt het!

Een week na de uitwedstrijd in Den Haag was het zover. De beslissende tweede halve finalewedstrijd in de play-offs om het Nederlands kampioenschap tegen regerend landskampioen DKC. Na de eerste wedstrijd met 5-3 te hebben gewonnen was er alle vertrouwen dat Qontent Almere de winnaar zou worden in onze eigen Sporthal Raggers. Met de steun van een recordaantal van zo’n 425 toeschouwers kon het gewoon niet mis gaan. De sfeer zat er goed in en het beloofde een geweldig badmintonspektakel te worden. En dat werd het ook. Wat een ambiance, wat een enthousiast publiek en wat een zelfverzekerd Qontent. Ze hadden er zo keihard voor gewerkt, dat er gewoon gewonnen moest gaan worden. Dat straalden ze uit en stelden dan ook niet teleur. DKC moest iets forceren en had hun opstelling omgegooid.

Qontent
Qontent

Zoals gewoonlijk was het eerst de beurt aan de dubbels. Cheryl Seinen en Gita Djajawasito moesten aantreden tegen het Haagse duo Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Je kunt verwachten dat het gaat zoals het altijd gaat: een overwinning voor de Almeersen. Ze gingen voortvarend van start en de break vertoonde al een 11-4 voorsprong. Met ferme smashes en geplaatste slagen werd het al snel 21-11. De tweede game was een kopie van de eerste. Van 11-4 liepen Cheryl en Gita vrij simpel uit naar weer 21-11 en de 1-0 voorsprong was een feit.

Eric Pang en Dave Khodabux stonden tegenover het sterke dubbel Mark Caljouw en Michiel Kruijt. De eerste game ging gelijk op en na 11-8 liepen de Almeerders uit naar 17-12. Hoewel het toch nog even spannend werd na 19-17 werd de eerste game toch binnengehaald. De tweede game verliep een stuk moeizamer. Na een 6-11 achterstand kwamen Eric en Dave nog wel terug tot 10-12 maar liep het vervolgens toch even een stuk minder goed en ging die tweede game naar DKC met 15-21. Het moest dus gebeuren in de derde game. Een constante voorsprong tot 11-10. Toen kwamen de DKC-ers ineens op een 15-13 voorsprong. Maar Dave ramde er flink op los en ook Eric scoorde met geplaatste slagen de punten bij elkaar. Mark en Michiel hadden toen hun “Kruijt” verschoten en werden getrakteerd op een 21-18 nederlaag en dus stond het 2-0 voor Qontent Almere.

In het damesenkel moest Manon Sibbald met enige vertraging aantreden tegen Alyssa Tirtosentono die nog even moest uitrusten van haar pas gespeelde dubbelpartij. En ja, in de play-offs kan het zo gebeuren dat je die dag hebt dat je niet top bent of juist wel. Dat eerste overkwam Manon en het tweede haar tegenspeelster Alyssa. Na haar dubbel, blijkbaar een peptalk gehad van de coaching, speelde ze misschien wel de wedstrijd van haar leven. Manon kwam op een 4-18 achterstand maar kwam nog sterk terug tot 10-19. De game nog winnen zat er niet meer in en ging verloren met 14-21. De tweede game ging redelijk gelijk op maar na 8-10 en 15-19 werd het 16-21 voor Alyssa en scoorde zij het punt voor DKC. Tussenstand 2-1. Hoewel Manon haar waarde voor het team vaak genoeg heeft bewezen kan zo’n dag als vandaag er nu eenmaal wel eens tussen zitten.

Eric Pang stond tegenover Joran Kweekel die vorige week nog wist te winnen van Justin Teeuwen. Eric kreeg nog even geduchte tegenstand, maar met weer een aantal mooi geplaatste slagen trok hij de eerste game naar zich toe met 21-16. Ook in de tweede game liet onze Eric er geen twijfel over bestaan wie hier de beste was. Van 11-8 liep hij snel uit naar 20-13 en met een mooi diep geplaatste slag liet hij de shuttle op de lijn vallen en bracht daarmee Qontent op een 3-1 voorsprong.

Tamara van der Hoeven was inmiddels begonnen aan haar partij tegen Marlies Baan. In de eerste game lag het initiatief vrijwel voortdurend bij Tamara. Van 11-7 bouwde ze gestaag haar voorsprong uit naar 17-11 door sterk verdedigend, maar ook aanvallend spel. Toch kwam haar tegenstandster nog even terug tot 20-17, maar meer stond Tamara niet toe en won met 21-17. In de tweede game kwam Tamara op een 2-6 achterstand mede omdat Marlies Baan even wat beter stond te spelen. Maar Tamara liet zien dat ze de laatste tijd progressie boekt en speelde ijzersterk. Ze staat ook niet voor niets op de nummer 1 positie in de nationale ranking voor junioren. Door ook haar tegenstandster tot fouten te dwingen, won ze ook de tweede game toch vrij simpel met 21-14 en werd het 4-1 voor de thuisploeg. De finale kwam nu toch wel heel dicht bij. Tamara kon nu even uitpuffen voordat ze met Dave aan de eerste mixdubbel kon beginnen.

Justin Teeuwen was inmiddels begonnen aan zijn partij tegen Mark Caljouw. In het begin kon Justin het nog aardig bijbenen, maar daarna liep Caljouw snel uit naar 11-21. Ook in de tweede game keek Justin voortdurend tegen een (kleine) achterstand aan. Maar het ging steeds beter draaien en achterhaalde Mark Caljouw en met een geweldige smash verkleinde hij zijn achterstand tot één punt. Na een foute Haagse service en twee net over het net gespeelde slagen haalde Justin toch de tweede game binnen en volgde dus een derde. Inmiddels hadden Dave en Tamara hun eerste game in het mix dubbel verloren tegen Daisy Bommeleijn en Joran Kweekel. Maar met een aantal harde Khodabuxsmashes en goede winners van Tamara werd de tweede game gewonnen. Ondertussen kwam Justin nog wel op een 8-11 achterstand, maar met mooi afwisselend spel kwam hij middels een smash en een diep geplaatste slag op de lijn op een 17-15 voorsprong. Zou het dan toch? Met wat geluk kwam Caljouw toch weer op 17-17. De spanning was te snijden maar het publiek ging in een overwinning voor Justin geloven. Dave en Tamara waren ook aan hun derde game begonnen en stonden op een kleine achterstand. Met steun van de supporters en met een vernietigende smash kwam Justin op 18-17. Nog een paar puntjes en dan naar de finale. Met een perfect geplaatste slag de 19-17. Zo ook de 20-17 en dus matchpoint. Justin had ook op een ander belangrijk internationaal toernooi kunnen spelen, maar koos voor het teambelang. En daar hebben we geen spijt van, want met weer een mooi geplaatste slag loodste hij verdiend Qontent naar de finale. De partij van Dave en Tamara was niet meer van de belang en werd niet uitgespeeld. Almere won als eerste de vijf partijen en had daarmee de regerend landskampioen uit Den Haag op een tweede nederlaag getrakteerd.

Wat een geweldige teamprestatie. Qontent Almere staat in de finale om het Nederlands kampioenschap. En als je in de finale staat dan wil je die natuurlijk ook winnen. Daar gaan weer heel wat uurtjes training in zitten en onze spelers en speelsters zullen er keihard voor werken om dat kampioenschap, voor het eerst in de historie, binnen te halen. Op zaterdag 13 februari in de Maaspoort in ’s Hertogenbosch zal het moeten gebeuren. Ook dan zullen er weer veel supporters aanwezig zijn om ons team naar die titel te schreeuwen. Er zal in ieder geval minstens een bus beschikbaar zijn. Hou voor info de site in de gaten!

Raggers

Tot nu toe 14 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 17-01-2016 om 10:59 uur

    Wat een lekker verslag Geert!

  2. Bertus Stoeltjes op 17-01-2016 om 11:04 uur

    SUPER AVOND!!!

  3. conny cashoek op 17-01-2016 om 11:14 uur

    Qontent Almere en alle vrijwilligers eromheen bedankt voor een super avond !!

  4. ernst op 17-01-2016 om 11:20 uur

    Leest weer lekker weg Geert. Vandaag nog even kijken naar team 2. Kunnen kampioen worden. Ik zie je zo Geert.

  5. Geert op 17-01-2016 om 12:25 uur

    Team 1, coaches, publiek, mensen achter de bar, schaduwteam en verder iedereen hier niet genoemd, met z'n allen hebben we er een geweldige badmintonavond van gemaakt. Natuurlijk bedanken we ook de lokale pers voor hun aandacht en bijdrage in de krant en op internet en tv.

  6. Andrea op 17-01-2016 om 12:50 uur

    Mooi verslag weer Geert!

  7. Teus op 17-01-2016 om 12:54 uur

    Zeker prima verslag weer Geert, en het gereserveerde biertje smaakte prima, volgende is van mij

  8. Albert van Ens op 17-01-2016 om 15:35 uur

    Grandioos dat eerste team van BV Almere. Grote klasse. GEFELICITEERD

  9. Roland op 17-01-2016 om 19:29 uur

    Wat een fantastische avond.
    Nergens vindt je zoveel spanning en sfeer als tussen de wedstrijden tussen Qontent en DKC.
    In Den Haag kom je als toeschouwer niet verder dan het balkon en kun je op gepaste afstand de wedstrijden volgen. In Almere is dat anders. Je zit bovenop de wedstrijd.
    Het was dan ook een smetje op deze superavond dat enkele,eigenlijk toch heel aardige supporters van DKC, het nodig vonden om zich naast de coaches van Almere achter de baan op te stellen.

    Mijn oproep aan deze sfeermakers: jongens !!!! DKC is een geweldige vereniging. Almere is net even beter.
    LATEN WE HET GEZELLIG HOUDEN

    Wij hopen dat jullie ons komen steunen in de finale

  10. Michel op 18-01-2016 om 08:10 uur

    Voor het eerste een wedstrijd meegemaakt en het was echt boven verwachting leuk en zelfs geweldig om mee te maken!
    Dank je wel hier voor pa (Geert)!!
    Wie weet kom ik ook naar de finale met misschien wel extra supporters ;)

  11. Geert op 19-01-2016 om 00:01 uur

    Nou Michel, dat zou geweldig zijn. Als je dan ook nog extra supporters meeneemt... Ik neem zeker weer pen en papier mee maar ook om te noteren wat jullie drinken.
    Trouwens, er is zaterdag de 23e om 19.30 uur ook weer een leuke wedstrijd.

  12. Ernst op 19-01-2016 om 06:50 uur

    Wedstrijd van zaterdag begint toch om 19.00 uur?

  13. Geert op 19-01-2016 om 08:11 uur

    Je hebt gelijk Ernst. Zaterdag 19.30 uur. Tot dan.

  14. Geert op 19-01-2016 om 08:12 uur

    Oeps. Nee 19.00 uur |:(

Reageer op dit bericht (“Qontent flikt het! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)