Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Zonder meer een mooi competitieseizoen 2015/2016. Veel jeugdkampioenen en kampioenen bij de senioren en de complimenten gaan uit naar de spelers en speelsters en natuurlijk ook naar de technische staf en de trainers. Zes van de 19 jeugdteams kampioen en eveneens zes van de 20 seniorenteams en wellicht wordt Qontent Almere ook nog landskampioen, Je weet het maar nooit.

Want na een grandioze wedstrijd voor bijna 500 toeschouwers op zaterdag 16 januari 2016 in Sporthal Raggers heeft Qontent Almere na een 5-1 overwinning op DKC de finale om het landskampioenschap bereikt. Deze wedstrijd wordt op 13 februari 2016 om 13.00 uur gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch en de Almeerse supporters kijken uit naar de finale tegen Van Zundert Velo.

Het bestuur heeft twee bussen gecharterd, want de eerste bus was al na twee uur vol. Naast de bussen zullen er nog veel supporters met eigen vervoer gaan. Laten we hopen dat het een ware happening wordt in Den Bosch waar heel badmintonnend Nederland op af komt.

Waar ik wel steeds opmerkingen over krijg is het feit dat de finale gelijk valt met de kampioenschappen voor regioteams. Men acht het onbegrijpelijk dat BNL dit op deze wijze gepland heeft. Het is ook onhandig, te meer als je hoge toeschouwersaantallen nastreeft tijdens de finale.

Zo zijn we ook nog altijd in afwachting van de posters voor de finale. Bij wijze van grap heb ik al eens gezegd, gebaseerd op eerder opgedane ervaringen, dat de posters er wel zullen zijn als de wedstrijd al begonnen is. Immers de finalisten waren op 16 januari 2016 bekend en nu de 25ste januari 2016 zijn er nog geen posters. Hoe moeilijk kan het zijn......Ik ben vandaag nog even voor de zekerheid naar de postbus gegaan, maar geen posters.

De afspraak met BNL over de onvolledige competitiepoules is nog steeds niet gemaakt. Inmiddels zijn we elf weken verder.......

Het NOC*NSF is er goed in om tijdslimieten vast te stellen voor onze sporters, maar ze zouden eens moeten overwegen om voor zichzelf een tijdslimiet te stellen. We wachten nu al maanden en maanden op de vergoeding (€ 450,--) van de VOG-verklaringen door het NOC*NSF. BNL zit er op ons verzoek nu achteraan, maar echt geholpen heeft het tot nu toe ook niet.

Op 8 februari 2016 wordt het deskundigenrapport besproken dat is uitgebracht door Deloitte inzake de Bowlshal. Het concept hebben we met de opsteller en de gemeente medio december 2015 doorgenomen, maar we hebben afgesproken er nog even niets over te zeggen. Leuk is wel dat er politieke partijen in Almere navragen hoe de stand van zaken is. Dat geeft de burger moed, zullen we maar zeggen.

Op 30 januari 2016 houden we een zogenoemde themaochtend. Praten we met de benen op tafel over twee onderwerpen, namelijk de continuïteit van het bestuur en de PR en Communicatie. Een ieder die er bij wil zijn kan zich melden bij de secretaris, Conny Cashoek.

Henk Staats

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Johan op 25-01-2016 om 18:37 uur

    Ons hele team betaalt liever een boete voor het niet spelen van de kampioenschappen voor regioteams dan dat we de team 1 finale moeten missen. Hmmm misschien is dat de reden, komt er nog wat geld binnen bij de BNL.... Onwaarschijnlijke planning dit |:(

  2. Roland op 26-01-2016 om 15:06 uur

    Soms ben je wat eerder in de hal voor het potje recreanten badminton.
    Als je dan de jeugd ziet trainen en je ziet het plezier en het fanatisme op de baan dan geloof je toch niet dat het met het badminton in Nederland minder en minder gaat.

    Als je dan leest hoeveel teams kampioen zijn geworden verbaast me dat niets.
    Met fanatiek trainen en de lol die ervan af straalt kan het ook niet fout gaan.

    Het blijft dus een leuke vereniging. Als team 1 nu nog even landskampioen wordt kan dit al geslaagde seizoen helemaal niet meer kapot.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)