Badminton Vereniging Almere

Qontent Almere komt tekort in finale

De finale waar we als BV Almere zo naar hebben uitgekeken is uitgelopen op een teleurstelling. Het zou en moest nu gebeuren en we waren ook licht favoriet. Met twee bussen vol supporters, vertrokken van Sporthal Raggers, en wel 100 volgauto’s werd Qontent bijgestaan door zeker 350 supporters. De gele aanhang zorgde voor veel lawaai en liet hun aanwezigheid gelden.

Prachtige banners georganiseerd door fantastische Almeerse supporters

Meerdere camerateams, waaronder de NOS, Omroep Flevoland en onze eigen Frank Seignette, waren ook naar Den Bosch afgereisd om daar verslag te doen van de finalewedstrijd. Aan aandacht van de media heeft het zeker niet gelegen, want die deden regelmatig verslag van de aankomende finale. Oudspeelster Yvonne Sie en de nog steeds geblesseerde Stephan Branderhorst bevonden zich ook onder supportersschare. Peter Mills, lid van BV Almere en ook uitkomend in de National Badminton League in Engeland maakte ook deel uit van Qontent Almere en zou kunnen spelen. Zover kwam het niet.

Een ongeruste coach.....

In de sfeervolle Maaspoort begonnen Dave Khodabux en Eric Pang aan hun dubbel tegen Jim Middelburg en Almeerder Alex Vlaar. De eerste game ging in het begin gelijk op maar halverwege bouwden de mannen van Velo hun voorsprong gestaag uit en wonnen met 21-13. In de tweede game ging het ook gelijk op tot 10-11 maar daarna liep het van geen kant meer. Eric en de Bux kregen geen vat meer op het spel van hun tegenstanders en werden simpel opzij gezet met 21-11.

In het vrouwendubbel waren Cheryl Seinen en Gita Djajawasita niet opgewassen tegen het sterke koppel Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo. De eerste game ging kanloos met 21-11 verloren. De tweede game gaf enkele mooie rally’s te zien. Met goed spel en fraaie punten kwamen de Almeersen op 20-16 en smashte Cheryl de game binnen. De derde game schakelden de dames uit Wateringen een tandje bij en werd eenvoudig met 21-9 gewonnen. Een 2-0 achterstand was een feit.

Justin in vorm pakt punt

In het heren enkelspel stond Justin Teeuwen tegenover Stijn de Langhe. Vier weken geleden trakteerde Justin Mark Caljouw nog op zijn enige competitienederlaag. Ook nu speelde hij erg goed. Zoals zo vaak scoorde Justin ook nu veel mooie punten en had geheel geen moeite met zijn opponent. Een eenvoudige overwinning met 21-13 en 21-12 en de achterstand werd teruggebracht tot 2-1.

Tamara wint

Tamara van der Hoeven, steeds beter spelend, trad aan tegen Imke van der Aar. Opgezweept door het Almeerse publiek had ze een superstart en kwam op 7-1. Vechtend voor elk punt maakte ze korte metten met Imke. In de tweede game bood die wel meer tegenstand. Hoewel Tamara op een 17-14 voorsprong kwam kon ze de game niet naar haar toetrekken: 18-21. Op een 9-5 voorsprong voor Tamara in de derde liep Imke een bebloede knie op wat eerst verholpen diende te worden. Een pleister vinden duurde erg lang en de plaatselijke DA-drogist bestaat natuurlijk niet meer dus dat moest van ver komen. Het oponthoud leek niet in het voordeel van Tamara maar zij ging door waar ze mee bezig was. Haar sterke spel werd beloond en met een schitterend punt werd het 21-14 en dus een 2-2 tussenstand.

Eric Pang nam het al niet zo’n goede gevoel van de dubbel mee naar zijn enkelspel tegen Alex Vlaar. Het liep weer niet en kreeg geen vat op het sterke spel van Alex en stond snel op een 1-5 achterstand. Mede door te veel uitballen ging de eerste game met 21-13 verloren. De tweede game liep wat beter. Maar toch versloeg de voormalig Almerespeler na 11-10 en 17-18 de zevenvoudig Nederlands kampioen: 17-21 en een toch onverwachte 3-2 achterstand.

Nu was het aan Manon Sibbald om Qontent Almere in de race te houden. Afgelopen weekend nog in de halve finale van het NK waar ze ondanks haar goede spel haar meerdere moest erkennen in Gayle Mahulette maar dat was zeker geen schande. Dat goede spel kende een vervolg in de eerste game tegen Lisa Khoeblal-Malaihollo. Met geweldige punten sleepte ze de eerste game binnen. Hoe anders liep dat in de tweede game. Na veel uit te hebben geslagen stond Manon in een mum van tijd met 10-1 achter. Maar ze toonde een geweldige veerkracht en kwam via 6-14 en 12-18 op 19-19. Zou het dan toch? Ja, Manon komt op matchpoint. Kom op Manon…nog één puntje en de wedstrijd zit in de tas. Ja….nee…. of toch….nee toch niet. Het wordt 20 gelijk en de tweede game ging alsnog met 22-20 naar Lisa. De derde game verliep in het begin voorspoedig en Manon kwam op een 8-3 voorsprong. Lisa schakelde toen een tandje bij en bij 15-15 liet Manon haar te veel in haar spel komen en had daar geen antwoord op. Die game (16-21) en dus de wedstrijd ging verloren en stond Qontent Almere ineens op een 2-4 achterstand. Het landskampioenschap was nu ver weg.

Het gemengddubbel moest dan nog hoop brengen maar dat zou niet makkelijk worden. Dave en Tamara stonden tegenover Imke van der Aar en Rikkert Suijkerland. Deze partij werd gekenmerkt door de vele foute services van de heren aan beide zijden. Het ging in de eerste game gelijk op naar 13-13 en 20-19. Dankzij een mislukte smash van het Velokoppel werd het 21-19 voor Dave en Tamara. Ook in de tweede game ging het gelijk op. Van 6-6 naar 10-11, 15-15 en 19-19. Ondanks winstkansen werd het met een gelukje 22-20 voor Imke en Rikkert. Om de hoop levend te houden moest de derde game dus gewonnen worden. Helaas zat het er vanaf het begin van die game niet in en stoomde het Velokoppel gemakkelijk door naar 21-11. Het was dus over en uit. 5-2 voor Velo.

Peter Mills en Geert Berghuis

Wat ontzettend jammer. Voor de tweede in de finale en ook voor de tweede keer verloren. Zeker ook voor coach Erik Staats die er zoveel extra uren in heeft gestoken om zijn team zo ver te krijgen. En dit seizoen slechts één wedstrijd verloren. Maar wel de belangrijkste. Toch kan ik wel namens alle supporters zeggen dat we ontzettend trots op ons team 1 zijn dat ook volgend seizoen weer kan rekenen op de steun van het enthousiaste publiek.

Eén feestje was er toch te vieren. Zoon Alex van assistent-coach Emmy Vlaar is wel kampioen. Velo gefeliciteerd met de behaalde titel. Voor Qontent Almere geldt 3x is………………je weet wel. Toch feest in de kantine van onze Sporthal Raggers, want er werden maar liefst 12 kampioensteams gehuldigd. Zes bij de jeugd en zes bij de senioren. En mede door de prestaties van Qontent Almere blijkt wel het verenigingsgevoel. Geen landskampioen maar wel een heel gezellige avond met de leden.

Qontent

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 14-02-2016 om 09:40 uur

  Er komen zeker nieuwe kansen en ook nieuwe prijzen. Goed verslag weer Geert.

 2. Henk Staats op 14-02-2016 om 09:52 uur

  Een heel mooi verslag!

 3. Michel op 15-02-2016 om 07:30 uur

  Mooi verslag weer pa!
  Jammer dat het niet een kampioenschap is geworden waar zo enorm naar toe geleefd is door de club en supporters. Dit was mijn tweede wedstrijd die ik bezocht nadat ik de halve finale heb gezien en ik kan jullie garanderen dat ik vaker zal komen supporten!
  Ik wens het gehele team enorm veel succes voor het nieuwe seizoen en dan gaat het kampioenschap gewoon komen!

 4. Eva Boots op 15-02-2016 om 20:50 uur

  Jammer dat jullie het niet gehaald hebben. Volgend jaar beter. Veel succes.

Reageer op dit bericht (“Qontent Almere komt tekort in finale ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)