Badminton Vereniging Almere

Regiokampioenschappen Jeugd: Almere C6 Kampioen!

Afgelopen weekeinde was er één waarin voor de BVA winst en verlies hand in hand gingen met een lach en een traan. Na de teleurstellend verlopen finale van het landskampioenschap voor Qontent Almere was er voor onze C6 (ook wel Almere J19) een mooie overwinning weggelegd bij de regiokampioenschappen voor teams. En dat betekent dat er nog steeds een Almere team in de race is voor de titel 'Kampioen van Nederland'.

Op Valentijnsdag werd in Sporthal 'Raggers' het Regiokampioenschap voor jeugdteams verspeeld. In totaal zeven BVA jeugdteams hadden zich hiervoor gekwalificeerd. Zes ervan door zich kampioen te mogen noemen na de reguliere competitie. Door het wegvallen van de U19 veren klasse, samengevoegd met de U17 veren klasse, mocht deze dag ook Beround Almere J1 aantreden in de U19V klasse.

Er werd deze dag door de jonge BVA spelers volop gestreden voor elk punt. Maar dat gold ook voor de tegenstanders. En dan kan het gebeuren dat deze op het beslissende moment (soms net iets) beter zijn. Alleen in de U11N klasse bestond er geen twijfel over dat de BVA er met de winst vandoor zou gaan. In deze klasse waren er twee poules, waarbij de C4 overtuigend eerste werd in afdeling 1 en de C6 bovenaan eindigde in afdeling 2 (op de hielen gevolgd door de C5 van Almere). Direct een finale bij de Regiokampioenschappen dus voor onze youngsters, waarbij de C6 liet zien net iets sterker te zijn.

Een mooie overwinning, beker én de regiokampioenschapstitel voor Gwyneth, Alya, Joely, Sam en Daniël. Het zijn dan wel onze jongste en kleinste competitiespelers, maar ze hebben een grootste prestatie geleverd. Zij houden zicht op een door velen felbegeerde titel tijdens het Nederlands kampioenschap voor regioteams. Maar dat wordt pas verspeeld over ruim vijf(!) maanden, 18 en 19 juni in Zutphen. En als je gemiddeld qua leeftijd uitkomt op net niet acht jaar, is dat bijna een eeuwigheid. Hier de trotse winnaars met hun beker.

Laten we als BV Almere ervoor blijven zorgen dat we het devies 'de jeugd heeft de toekomst' scherp op ons netvlies houden. Dan zullen we tot in lengte van jaren kans blijven houden op kampioenschappen, bij de jeugd en bij de senioren.

Op het moment van schrijven waren de resultaten nog niet digitaal beschikbaar, maar dat zou hier (http://www.badminton.nl/noord-holland/nieuws/afdelingskampioenen_competitie_2015-2016) zichtbaar moeten worden.

Reageer op dit bericht (“Regiokampioenschappen Jeugd: Almere C6 Kampioen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)