Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Wij hebben de finale in Den Bosch tegen van Zundert Velo helaas verloren en dat is spijtig. Het is niet anders, maar ik heb inmiddels begrepen dat de spelers van Qontent Almere revanche willen, dus het zou zo maar kunnen zijn dat ons vlaggenschip er in het seizoen 2016/2017 geheel dan wel nagenoeg geheel hetzelfde uitziet als het seizoen 2015/2016. En dat vind ik dan weer sterk van de spelers en de technische staf.

Maar we hebben niet alleen verloren, we hebben ook veel gewonnen. Want er waren zo'n 300 Almeerse supporters bij de finale. Dat betekent dat er ook heel veel supporters met eigen vervoer naar Den Bosch waren gegaan, want in de twee bussen was maar plaats voor 120 supporters. En een aantal supporters had prachtige banners laten maken met daarop afgebeeld de spelers. Bovendien was een prachtige poster gemaakt. Petje af voor deze initiatieven.

's Avonds de 13de februari werd het in de kantine van Sporthal Raggers toch nog gezellig, want er werden zes seniorenkampioenen gehuldigd en zes jeugdkampioenen. En ook Qontent Almere kwam aan de beurt, want ondanks de verloren finale kunnen de spelers terugzien op een mooi seizoen. Werd het toch nog een feest. En volgend seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen, zullen we maar zeggen.

De afspraak met BNL over de onvolledige poules gaat naar alle waarschijnlijkheid plaats vinden op woensdag 23 maart 2016 in Sporthal Raggers.

Voorts is het ongelooflijke gebeurd, het NOC*NSF heeft de verschuldigde € 450,-- inzake de VOG-verklaringen overgemaakt. Heeft bijna twee jaar geduurd..............

Dinsdag 23 februari heeft het bestuur van de BSAO opnieuw gesproken met een afvaardiging van de gemeente inzake de voormalige Bowlshal. Binnen een week of vier volgt er een afspraak met de wethouder van onder meer Sportzaken, de heer René Peeters. We gaan er vanuit dat we er uit komen met de gemeente en dat mag ook wel, want de BSAO heeft deze kwestie al in maart 2014 aangekaart bij de gemeente.

Op zaterdag 30 januari 2016 hebben we een zogenoemde themaochtend gehouden met als onderwerpen de bestuurlijke continuïteit en de PR en communicatie. We mochten bepaald niet klagen over de opkomst. Er is uitvoerig en openhartig over zaken gesproken en dat moet ook.

Ten aanzien van de bestuurlijke continuïteit is afgesproken dat we meer moeten proberen de takenpakketten van een aantal bestuursleden op te splitsen. Dat geldt in zijn algemeenheid, maar in het bijzonder voor het takenpakket van de penningmeester en de voorzitter. Een eerste stap is gemaakt, want er heeft zich iemand gemeld voor het beheer van de ledenadministratie. Dat ontlast de penningmeester. En er zijn meer administratieve taken die door anderen kunnen worden uitgevoerd dan de penningmeester.

Voorts heb ik een aantal leden bereid gevonden om mij de komende maanden te assisteren bij het werven van sponsors. Want ook dat kan ik als voorzitter niet alleen en zo is het ook mooi dat de voorzitter van de recreantencommissie de nabeschouwingen van Qontent Almere voor zijn rekening neemt.

Alhoewel ik bepaald niet in een bejaardencocon terecht wil komen, waarbij ik het alleen nog kan hebben over de kleinkinderen, het volgende bezoek aan de dokter en de nieuwe medicijnen, moeten we wel reëel zijn dat we toch voor mijn functie als voorzitter op zoek moeten naar een opvolger. Ik ben nu 27 jaar voorzitter, maar daar komen niet nog eens 27 jaar bij al heb ik zelf het idee dat ik nog vernieuwend genoeg ben. Ik ben mij er overigens van bewust dat anderen daar weer heel anders over kunnen denken.

Wat de PR en Communicatie betreft denken we dat we het als bestuur nog niet zo slecht doen. Veel media-aandacht, natuurlijk vooral door de goede prestaties van Qontent Almere, zowel van de schrijvende pers als Omroep Flevoland en zelfs Studio Sport. Wel zullen we Krijn Hoetmer van Qontent vragen of artikelen bij ons op de site ook min of meer automatisch op onze facebookpagina gezet kunnen worden.

Qontent neemt ultimo het seizoen 2015/2016 afscheid als shirtsponsor van het eerste team, Qontent Almere. We waren maar wat blij met zijn sponsoring die recht uit zijn BVA-hart kwam! Maar Krijn Hoetmer neemt geen afscheid van de vereniging, want Qontent blijft nog altijd onze website onderhouden en daar zijn content mee.

We zijn dan ook druk op zoek naar een nieuwe shirtsponsor en voeren op dit moment gesprekken met een aantal belangstellenden. Maar ondanks de veelvuldige exposure van ons eerste team, gaat het bepaald niet van een leien dakje, laat daar geen misverstand over bestaan.

Wel hebben we de afgelopen weken als nieuwe sponsors De Wijnkelder, O2Life en Autoradam kunnen begroeten en daar zijn we blij mee. We hopen binnenkort opnieuw melding te kunnen maken van samenwerkingen met andere bedrijven.

Ten slotte vergeet ons prachtige jeugdtoernooi niet dat er aan komt. Op 19 en 20 maart 2016
weer het Trofea Junior Mastertoernooi, met Denen, Duitsers, Belgen en Zwitsers en natuurlijk onze Nederlandse fine fleur van het badminton. We spelen op zaterdag in drie hallen, zondag in één hal, onze eigen Sporthal Raggers.

Henk Staats

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Roland op 01-03-2016 om 15:32 uur

    Beste Henk,

    Ben naar aanleiding van je informatie naar Autoradam gegaan om mijn auto te laten wassen.
    Ik was verrast door de perfecte wasstraat en de goede stofzuigers die je na het wassen gratis kunt gebruiken.Ga er zeker weer langs.
    Zoals je weet drink ik rode wijn,dus dat schept een band met volle wijnkelders.
    En we hebben allemaal 02 (zuurstof) nodig om te overleven.

    Helaas hebben wij momenteel geen website nodig,maar als het er ooit van komt is Krijn de man.

    Roland

  2. Henk Staats op 01-03-2016 om 17:13 uur

    Beste Ronald,

    Ga je ook nog zonnepanelen nemen want we zijn vrijwel rond met Zonnemarkt,

  3. Roland op 02-03-2016 om 08:48 uur

    Beste Henk,

    We zijn inderdaad bezig met zonnepanelen op het dak van ons kantoor.
    Als Zonnemarkt ook krachtstroomaansluitingen kan aanleggen zijn ze welkom om een offerte uit te brengen.

    Moeten ze wel snel zijn!!!!


    Roland

  4. Henk Staats op 02-03-2016 om 13:30 uur

    Ik stuur ze op je dak.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)