Badminton Vereniging Almere

Geslaagde editie Trofea Junior Master Almere 2016

Het afgelopen weekend van 19 en 20 maart 2016 werd in Almere het Trofea Junior Master toernooi gehouden. Met de komst van Denen, Duitsers en een paar Belgen kende het toernooi een sterk internationaal deelnemersveld. Zaterdag werd er in twee sporthallen gespeeld. Op zondag was de plaats van handeling het vertrouwde Sporthal Raggers.

Het was zonder meer een fantastisch toernooi met geweldige wedstrijden en prijswinnaars waar we in de toekomst nog heel veel van gaan horen, want ze kunnen zonder meer geschaard worden onder de categorie kanjers. Zeker de pas 8 jarige Deen Salomon Adam Thomassen liet de kenner al genieten van zijn kunsten en dat werd beloond met een tweede plaatse in de mannenenkel <11. Daarmee is hij wellicht de jongste prijswinnaar in een dergelijk sterk junior master toernooi ooit!

De komst van de zeer sterke Deense delegatie was mede mogelijk gemaakt door de Stichting Partnersteden Almere. Net als vorig jaar wonnen de Denen, ondanks dat ze de betere kinderen in een hogere leeftijd hadden ingeschreven, niet minder dan 15 van de 34 ereprijzen in de categorieen waaraan de Denen deelnamen! De Denen hebben reeds aangegeven dat ze volgend jaar weer willen komen!

In de jongste groep <11 lieten de Denen zien het talent in huis te hebben met zoals reeds gememoreerd de 8 jarig Salomon Adam Thomassen. Op het gemengd dubbel na werden alle finales gewonnen door de Denen al was dat in het vrouwendubbel samen met de Nederlandse Famke Wouters. Het gemengd dubbel finale, een finale zonder Denen, werd prooi voor Rune van Dalm (B) en Chloë Li die in de finale afrekende met de Duitsers Til Gatzsche / Anna Mejikovskly.

In de <13 was er een echte strijd tussen de Denen en de Nederlanders welke uiteindelijk in het voordeel van de Nederlanders werd beslecht. Zo stonden Ivory Johan en Dyon van Wijlick beide in twee finales maar deden de meisjes, met drie finales, Nadia Choukri en Jaymie Laurens het zelfs nog net wat beter.

Het <15 was een Nederlandse aangelegenheid waarbij de kinderen uit de diverse scholen om de prijzen streden. Met drie eerste prijzen was Yasmin Velraeds het succesvolst. Bij de jongens waren de ereprijzen meer verdeeld.

In het <15+ was het de Almeerder Amy Tan die weerwerk bood aan de Denen. Met twee eerste prijzen troefte ze de Denen tweemaal in de finale af. Bij de jongens was de Deen Max Bøgedal die zijn geplaatste status waar maakte met tweemaal een eerste en eenmaal een tweede prijs.

De oudste deelnemersgroep <17 kende slechts twee Deense meisjes als deelnemers maar die zorgde wel meteen voor een Deense finale in het vrouwenenkel. Bij de jongens won de Almeerder Dennis Koppen knap het enkelspel en stond hij samen met Gijs Duijs op de hoogste trede bij het mannendubbel.

Alle uitslagen winnaars staan hier. De prijzen werden uitgereikt door Thea de Smaele van de Stichting Partnersteden Almere. Het Trofea Junior Master Almere maakt onderdeel uit van het Junior Master circuit.

Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de toernooiorganisatie, scheidsrechters en de barvrijwilligers. Het toernooi stond onder deskundige leiding van de referee, Gary Hetharia.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 21-03-2016 om 09:23 uur

Mooie wedstrijden, mooi toernooi, weer opnieuw prima georganiseerd. Een compliment voor alle betrokkenen! En wat hield Amy Tan de Almeerse eer hoog en dat geldt zeer zeker ook voor Dennis Koppen. Die spelers zien we vast en zeker nog eens terug in de Eredivisie!

Reageer op dit bericht (“Geslaagde editie Trofea Junior Master Almere 2016 ↑”)