Badminton Vereniging Almere

LRTT Arnhem 19 maart 2016

Op zaterdag 19 maart 2016 vond het 24e Landelijk Recreanten Team Toernooi (LRTT) van Badminton Nederland plaats in Sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem. Dit is hèt grote jaarlijkse recreanten toernooi, dat voor veel recreatieve spelers inmiddels een begrip is.

Het LRTT is net als de andere recreatieve toernooien (ARTT en MRTT) gebaseerd op een mix van veel recreatief spelen in een gezellige omgeving. Veel spelen betekent dan ook dat je nooit uitgeschakeld wordt. Op het LRTT betekent dit dat je middels het roulatiesysteem de hele dag met wisselende partners uit uw team verschillende dames-, heren- en gemengddubbel partijen speelt. Dit alles in een super grote hal met meer dan 300 man tegelijk tegen andere recreatieve spelers uit heel Nederland.

Er deden 71 teams (met minimaal 2 dames en 2 heren) mee waarvan 4 uit Almere. Er werd volgens een strak rooster gespeeld van 9.30 tot 17.00 uur. Elk half uur 3 wedstrijden van 10 minuten en dan 10 minuten pauze en dat 9 rondes achter elkaar. Recreatief maar hoe dan ook, wel intensief.
De hoofdprijs ging niet mee naar Almere maar wel het gevoel van weer eens een lekkere dag badmintonnen. Onze teams werden respectievelijk 13e, 27e, 32e en 33e. Zoals gewoonlijk was sportiviteit en gezelligheid het belangrijkste maar dat nam niet weg dat er overwegend heel fanatiek werd gespeeld.
Al met al weer een heel fijne badmintondag en op naar het volgende toernooi.

Reageer op dit bericht (“LRTT Arnhem 19 maart 2016 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)