Badminton Vereniging Almere

Teamindeling jeugdcompetitie seizoen 2016-2017

Lang verwacht door velen en nu is het zover! In de hal is de jeugd teamindeling voor het nieuwe seizoen 2016-2017 opgehangen. Direct na afloop van de competitie eind januari zijn we gestart met het uitdelen van inschrijfformulieren voor de jeugdcompetitie. En na het gebruikelijke aandringen zijn er twee maanden later ruim 100 aanmeldingen binnengekomen. Een enorm aantal waar maar weinig badmintonverenigingen aan toe zullen komen. Wij zijn er in ieder geval heel erg tevreden mee.

Voor de technische staf resteerde daarop de taak om uit die ruim 100 aanmeldingen de teams voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Dat vereist met een dergelijk aantal spelers het nodige gepuzzel. Daarbij moet rekening gehouden worden met leeftijd, niveau, de klasse en de vele individuele wensen. Uitgangspunt is dan ook nog dat we ernaar streven om iedereen die zich aanmeldt een plekje in een team te kunnen geven. Helaas is dat net niet helemaal gelukt, zodat we een klein aantal spelers als reserve in het overzicht hebben staan.

We komen voor het volgende seizoen uit op maar liefst 22 teams. Drie meer dan dit seizoen en dat was al een aantal waar we best trots op mogen zijn als vereniging. Deze teams zijn voor het komende seizoen 2016-2017 verdeeld over de volgende klassen:

Voor de meeste spelers en teams geldt dat ze in een klasse zijn ingedeeld waar ze flink aan de bak moeten. Het sinds een paar jaar ontbreken van een veren klasse voor de U15 teams is daarbij voor de BVA echt een gemis. Veel spelers en teams zullen zoals gezegd stevig aan de bak moeten en behoorlijk uitgedaagd worden. Dit wel in de verwachting dat ze er heleboel van op gaan steken. Als technische staf zijn we uiteraard benieuwd naar alle reacties. We zijn van mening dat met deze teamindeling het beste compromis hebben gevonden tussen alle elementen die een rol spelen bij het maken ervan.

Alvast goed om te weten voor de beginnende competitiespelers, en dat zijn er weer best veel. In het begin van het nieuwe seizoen al er weer een informatie bijeenkomst georganiseerd worden. Hierover word je tijdig geïnformeerd, maar hou alvast rekening met begin september. Wij leggen je dan uit wat je zoal kunt verwachten als je voor het eerst competitie gaat spelen. Ook is het de gelegenheid om al je vragen te kunnen stellen. Maar kan je niet wachten tot die tijd, de trainers kunnen je er ook van alles over vertellen.

En tot slot, maar zeker niet onbelangrijk voor alle jeugdcompetitiespelers. Voorafgaand aan de start van de competitie wordt er weer een inmiddels traditionele teambuilding dag georganiseerd. Deze dag bestaat uit een ochtend vol team gerichte activiteiten en spellen, een gezamenlijke lunch en zal in de middag worden gevolgd door onderlinge oefenwedstrijden. Zodra deze datum bekend is lees je dat hier, maar houd alvast rekening met een zondag in de eerste helft van september.

Reageer op dit bericht (“Teamindeling jeugdcompetitie seizoen 2016-2017 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)