Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De afspraak met BNL over de onvolledige poules heeft op woensdag 23 maart 2016 in Sporthal Raggers plaatsgevonden. BNL werkt aan een structurele landelijke oplossing, en dat lijkt ons zeker wel wat, maar het zou zo maar eens nog twee seizoenen kunnen duren alvorens het zover is. En volgend seizoen en wellicht het seizoen daarop hebben we 20 senioren teams en 23 jeugdteams en dus nog steeds hetzelfde probleem.

We betalen al enkele seizoenen een kleine duizend euro te veel aan competitiebijdragen, voor wedstrijden die nooit gespeeld worden of voor wedstrijden waarin met name de Almeerse jeugdteams tegen elkaar spelen. De vertegenwoordigers van BNL tonen begrip, maar vinden dat we toch moeten betalen en dreigen nu met een incassoprocedure. Wellicht kan BNL op basis van de kleine lettertjes in de regels en reglementen juridisch tot invordering overgaan, maar wij vinden het als bestuur onrechtvaardig te moeten betalen voor diensten die niet geleverd worden. BNL zou veel meer in de geest van regels en reglementen moeten handelen. Als een poule onvolledig is, dan moet er een competitieheffing plaatsvinden naar rato van het aantal teams.

Ik zou willen zeggen als U een shirt koopt waar acht knopen aan moeten zitten en er zitten er maar vijf of zes aan, accepteert u dat dan?

Onze toernooicommissie heeft binnen twee weken twee prachtige toernooien georganiseerd. Allemaal strak tot in de puntjes geregeld en een reclame voor onze badmintonsport. Wel was opvallend dat we van BNL de posters van de twee Mastercircuits pas kregen toen de toernooien al gespeeld waren. Tja, onze penningmeester moet maar weer eens een bedrag inhouden op de facturen die we van BNL krijgen voor het organiseren van de toernooien. Immers als iets niet geleverd wordt, hoef je ook niet te betalen.......

In de nieuwe bibliotheek in het Stadshart van Almere zal één dezer dagen een kleine expositie geopend worden met, in het kader van het thema sport, onze vereniging in het middelpunt. Ons lid Frank Seignette heeft met toestemming van Sport Report en Omroep Flevoland een prachtige videocollage gemaakt van de halve finale tegen DKC en de finale in Den Bosch. Voorts banners van onze vereniging, vlaggen en foldermateriaal. Wordt vast heel leuk en een mooie promotie voor de badmintonsport en onze vereniging.

Op 13 april 2016 praten we inzake de Bowlshal met de wethouders René Peeters (onder meer Sport) en Mark Pol (onder meer Financiën en Vastgoed) over hoe we verder om moeten gaan met de voormalige Bowlshal. Ik heb er een goed gevoel bij.

Media036 gaat voor wat de TV-uitzendingen betreft op 18 april 2016 van start met een sportuitzending. Leuk is dat ik als voorzitter van onze vereniging aan deze uitzending mag meewerken. Dat komt mooi bovenop alle media-aandacht die ons al ten deel valt.

Van het sponsorfront kan ik melden dat we gaan samenwerken met Inhala en met Zonnemarkt. U heeft er al over gelezen op onze site, maar meer over onze nieuwe sponsors de komende weken.

Soms moet je iemand laten gaan en laat je een traan en dat is zeker het geval met Cheryl Seinen. Onze technische staf heeft echter adequaat gereageerd en de vervanging is geregeld en daar zullen wij u in de komende dagen kont van doen.

Op 6 en 22 april 2016 organiseert de BTF open talentendagen in Sporthal Raggers in Almere van 16:30 tot 19:00 uur. Een mooie gelegenheid voor de talenten in de regio Almere om kennis te maken met talentontwikkeling. Doe extra trainingen bij de BTF maar blijf gewoon lid van je eigen vereniging. Aanmelding kan via Info@badmintonflevoland.nl

Tijdens een lunch met onze jongste kleinkinderen Sara en Jayden, vroeg ik aan mijn vrouw: "Geef mij even de boter". Vervolgens wees de zesjarige Sara mij terecht. "Opa, dat vraag je zo niet, dan vraag je Oma mag ik alsjeblieft de boter". Mijn vrouw gaf Sara helemaal gelijk.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Dennis op 06-04-2016 om 20:26 uur

  Henk, ben het met je eens dat je alleen moet betalen voor wat je krijgt. Krijg je minder (poule van 7), dan betaal je ook minder.
  Ik neem aan dat recreanten die bij jullie op de maandagavond spelen dus ook minder contributie betalen aangezien komend seizoen naast tweede paasdag en tweede pinksterdag ook tweede kerstdag op maandag valt? Zij krijgen immers ook minder dan hun mede leden die bijvoorbeeld op woensdagavond spelen...

 2. Teus op 06-04-2016 om 21:47 uur

  Dennis, recreanten mogen bij ons ma, wo en vrijdag spelen, dus je vergelijking gaat een beetje
  mank😀

 3. Dennis op 06-04-2016 om 23:03 uur

  Haha beetje jammer 😃
  Ik ga een andere vergelijking bedenken. 😉

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)