Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Rendsbrug 2016 – De opening

Na de aankomst gisteren in Rendsburg voor de International Youth Games 2016 stonden vandaag de eerste wedstrijden en de opening op het programma. Een lange dag met veel wedstrijden maar de wachttijd op het avond eten was het dieptepunt van de dag.

Na een goede nacht, iedereen sliep vrij snel en werd pas wakker door de wekker, stonden we om 6.45 uur op. Ervaring van vier jaar terug leerde dat je vroeg moest ontbijten wilde je niet al te lang wachten. Nu was de wachttijd nog bijna een half uur maar later vandaag zouden we leren dat een half uur niets voorstelt. Het ontbijt was prima en fris en fruitig gingen we naar de badmintonhal.

Het toernooi is gesplitst in twee categorieën een A en een B groep. Al snel werd duidelijk dat het in de A groep vooral weer tussen Almere en Aalborg zou gaan. In de B groep is de sterkte tussen de steden beter verdeeld.

Dat de Denen in categorie A sterk zijn ondervonden al Joyce Laudy, Daisy Pietersz, Robin Verschoor en Pjotr Odijk die allemaal een nederlaag in het enkelspel tegen een Deen moesten incasseren. Ze moeten er nog aan hard aan werken om in het enkelspel door te gaan. De vanuit Almere favorieten Dennis Koppen en Denzell van Soerland voldeden deze eerste dag aan de verwachtingen. Opvallend was dat zowel de dubbels als gemengd dubbels allemaal werden gewonnen.

De B groep is veel groter en hier hebben we veel mooie gelijkwaardige partijen gezien. Het zijn zo veel partijen dat een verslag bijna onmogelijk is. We hebben mooie partijen gezien met de nodige partijen die pas in de derde game werden gewonnen of verloren. Zo speelde Amarante Voskuijl, Joeri van Oss, Roel Odijk, Sofie Meijer, Demi Korff en Niels Flikweert energieverslindende partiijen. Leuk zijn ook de gemengde koppels. Zo speelt Sofie Meijer samen met een Deense het vrouwendubbel en Fabienne Joorse met een Duitser in het gemengd dubbel. Hoe de kansen zijn is op dit moment echt nog niet te zeggen.

Openingsceremonie

Voor de openingsceremonie moesten we verzamelen bij vlakbij de school en gingen we in optocht met fanfare door de stad. Leuk om te zien dat de International Youth Games echt leeft in Rendsburg. In het centrum vond vervolgens de opening plaats. Burgermeester Weerwind was hier eveneens bij aanwezig en vond leuk contact bij de verschillende sporters. De opening was relatief kort met de bekende items als toespraak, eed, muziek en een act.

Avondeten

Na een dag veel wedstrijden had iedereen wel trek gekregen en dus gingen we naar het restaurant Ruby Days. We waren er om 19.00 uur en uiteindelijk stond het eten pas om 21.30 uur op tafel. Hoewel met de kwaliteit helemaal niets mis was kan een wachttijd van 2,5 uur echt niet. Natuurlijk het was druk maar groepen na ons werden eerder geholpen simpel omdat wij als team zo groot zijn.

Na het eten terug naar de school en echt veel tijd was er niet meer over. Wat ontspannen en waarschijnlijk valt iedereen na deze vermoeiende dag snel in slaap.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Cindy op 30-07-2016 om 01:13 uur

    Leuk verslag! Dankjewel :) Wat balen dat het avondeten zo lang op zich liet wachten! Gelukkig was de rest van de dag wel leuk geweest, begrijp ik! Staan de uitslagen en wedstrijden ergens online (link?)?

    Succes verder allemaal!

  2. Peter op 30-07-2016 om 09:05 uur

    http://www.rendsburg.de/fileadmin/bilder/verwaltung/familie_bildung/jugendspiele/Spielstaende_Badminton_Freitag.pdf

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Rendsbrug 2016 – De opening ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)