Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Rendsburg 2016 – Naar de finales

Op alweer de derde speeldag werden alle wedstrijden tot de finales gespeeld. Morgen rest alleen nog finales en de wedstrijden om het brons. Badminton is weer een Aalborg – Almere aangelegenheid. Er staan 11 spelers/koppels uit Aalborg in de finales, 7 uit Almere en 2 uit Rathenow.

Gisteren was er de disco voor de deelnemers en dus lagen we later in bed dan de dagen ervoor, om middennacht ging het licht uit. De wekker ging echter gewoon om 6.30 uur voor het ontbijt. Vervolgens het gebruikelijke ochtendritueel en dus waren we weer om 8.30 uur in de sporthal.

Vandaag werden de schema’s om de eindklasseringen gespeeld. Het leuke hiervan is dat hoe verder je in het toernooi komt hoe gelijkwaardiger en dus spannender de wedstrijden worden! Hieronder het resultaat per onderdeel.

Jongens enkel A

In het koningsonderdeel van het badminton, het jongens enkel, krijgen we een Almeerse finale. Denzell van Soerland had zowel in de kwart als in de halve finale drie games nodig om door te stromen naar de finale. Hierin treft hij Dennis Koppen die zowel in de kwart als halve in twee games won. De kwart finale was tegen Pjotr Odijk die uiteindelijk als 7/8ste eindigt en met Robin Verschoor op de 9/10de plaats.

Meisjes enkel A

Hier stonden twee Almeerse troeven in de kwart finale tegen twee sterke Denen maar helaas verloren Joyce Laudy en Chloe Amelo allebei in twee games. Daisy Pietersz had zich gisteren al geplaatst voor de halve finale en hierin verloor ze van dezelfde Deense als waar Joyce Laudy van verloor. Daisy Pietersz zal morgen spelen om het brons, Joyce Laudy en Chloe Amelo eindigen op de 5/6de plaats.

Jongens dubbel A

In de kwart finale wonnen Pjotr Odijk / Robin Verschoor in een mooie wedstrijd van de Denen Andreas Lund / Patrick Weesgaard. In de halve finale waren Dennis Koppen / Denzell van Soerland sterker en dus rest morgen voor Pjotr Odijk / Robin Verschoor de strijd om het brons en gaan Dennis Koppen / Denzell van Soerland proberen het goud binnen te halen.

Meisjes dubbel A

Chloe Amelo / Joyce Laudy wonnen redelijk makkelijk in de kwart finale van een gelegenheidskoppel uit Kristianstad / Rathenow. In de halve finale werd er echter verloren dus morgen een wedstrijd om het brons. Het andere Almeerse koppel, Daisy Pietersz / Anke Meyer verloor verrassend van het gelegenheidskoppel uit Rendsburg / Vierzon. Uiteindelijk eindigen ze op de 5/6de plaats.

Gemengd dubbel A

Dennis Koppen / Daisy Pietersz hadden in de kwart weinig problemen met de Denen Anne Bogeskov / Peter Wagner waarnaar in de halve finale Denzell van Soerland / Chloe Amelo wachtte. In een spannende drie setter waren Dennis Koppen / Daisy Pietersz in de derde game met 24-22 sterker en spelen morgen de finale tegen Sofie Topp / Malte Nielsen uit Aalborg die in de halve finale van Joyce Laudy / Robin Verschoor hadden gewonnen. De strijd om het brons is dus een Almeerse aangelegenheid.

Jongens enkel B

In het jongens enkel B behaalde Roel Odijk de beste prestatie met een 7/8ste plaats. Rick Bosland eindigde op een 9/12de plaats, Niels Flikweert / Joeri van Oss kwamen uiteindelijk op een 13/16de plaats terecht.

Meisjes enkel B

In de halve finale moesten Demi Korff en Anke Meijer tegen elkaar spelen. Het was Anke Meijer die in twee games won en morgen de finale speelt tegen de Deense Rikke Andersen. Voor Demi Korff wacht de strijd op het brons tegen de Deense Eline Lyngso.

Van de overige Almeerders eindigde Amarante Voskuijl na een bloedstollende strijd op de 5/6de plaats en moest Liviene Pardede genoegen nemen met een 7/8ste plaats. Fabienne Joorse en Sofie Meijer eindigden op een 9/12de plaats.

Jongens dubbel B

In de kwart finale zouden Rick Bosland / Niels Flikweert tegen Roel Odijk / Joeri van Oss spelen maar de toernooi organisatie besloot een Almeerse en Rathenowse wedstrijd te splitsen. Helaas waren beide koppels uit Rathenow in twee games sterker en eindigden beide Almeerse koppels op de 7/8ste plaats.

Meisjes dubbel B

In de finale poule staan twee Almeerse koppels en een Deense. Met nog een wedstrijd te gaan lijken de Denen het goud te winnen en winnen Demi Korff / Amaranta Voskuijl het zilver en Fabienne Joorse /Liviene Pardede het brons. Zeker is dat echter nog niet, Als Fabienne Joorse /Liviene Pardede morgen winnen van de Denen in twee games wacht goud en een winst in drie geeft hun zilver. Voor Demi Korff / Amaranta Voskuijl is het dus afwachten wat het gaat worden! Sofie Meijer die voor de gelegenheid speelt met een Deense eindigde op een 4/5de plaats.

Gemengd dubbel B

Hier zijn Anke Meijer / Pjotr Odijk de Almeerders in de finale. Voor de verandering wachten daarin geen Denen maar komen de tegenstanders uit Rathenow die toch wel overtuigend in de halve finale van de Denen hadden gewonnen.

De overige klasseringen: Roel Odijk / Liviena Pardede 7/8ste, Rick Bosland / Amarante Voskuijl & Sofie Meijer / Joeri van Oss 9/12de , Demi Korff / Niels Flikweer & Fabienne Joorse / Mathis Bazelak (DE) 13/16de.

Morgen de laatste dag met vooral de finales en de wedstrijden om het brons. Het begint om 9.00 uur en de geplande prijsuitreiking is om ca 13.00 uur al zal dat vooral afhankelijk zijn hoe spannend en hoe lang de wedstrijden duren.

Avond

Vanavond heeft de begeleiding hun feest en mogen de spelers kiezen waar ze willen gaan eten. Een groep koos er voor om wederom naar de McDonalds te gaan en de rest naar een restaurant, bij het schrijven van dit verslag waren ze er nog niet uit welke, in de stad. Daarna zullen de spelers zich vermaken op de slaaplocatie en geniet de begeleiding van het feest.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Irene Pietersz op 31-07-2016 om 19:43 uur

Erg leuk geschreven Stephan. Dank dat je ons zo op de hoogte houd!

2. Vincent op 31-07-2016 om 20:04 uur

Stephan, mijn complementen, leuke verslagen.

3. Henk Staats op 31-07-2016 om 21:53 uur

We mogen dus bepaald niet ontevreden zijn! Over de prestaties niet en niet over de verslagen.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Rendsburg 2016 – Naar de finales ↑”)