Badminton Vereniging Almere

Derde dag VICTOR Zomerweek met Nick Fransman

De derde dag van de zomerweek is ook alweer voorbij. Wat betekent dat we alweer op de helft van de week zijn. Vandaag waren er ook weer veel kinderen aanwezig maar liefst 23.

We begonnen met een potje trefbal om warm te worden. Nadat we één wedstrijdje hadden gespeeld, gingen we verder met het volgende spel genaamd “Naambal”. Bij “Naambal” was het de bedoeling om iedereen af te gooien met een bal. Als je af was, ging je naar de zijkant. Het was belangrijk om de naam te onthouden van de persoon die jou had afgegooid, want als die persoon af was mocht jij er weer in. De kinderen waren er enthousiast over het spel en we hebben twee potjes gespeeld.

We gingen daarna beginnen met badminton een partijtje tegen de trainers. Er stonden vijf trainers op de baan en natuurlijk onze gastspeler van vandaag Nick Fransman. Op elke baan stond dus één trainer of Nick Fransman. De kinderen werden ook verdeeld zodat er vier kinderen per baan stonden. Iedereen had vier levens dus je kon vier fouten maken en dan stond je een straf te wachten, 10 kikkersprongen. De kinderen waren erg fanatiek en de trainers natuurlijk ook.

Na veel plezier te hebben gehad, was het tijd om ook wat te leren. We begonnen met de gekapte drop. Het was de bedoeling om te doen alsof je een rechtdoor clear speelt, maar uiteindelijk speel je dus een hele mooie korte cross-drop. Dit is dus een hele goede schijnslag. De spelers pakte het allemaal erg goed op, dus was het tijd om het in een loopoefening uit te voeren.

Nu was het tijd voor de lunch en om Nick Fransman gedag te zeggen. Vandaag was het een heerlijke lasagne. Toen de lunch voorbij was, gingen bijna alle kinderen meteen de baan op of doken het krachthok in om te gaan spelen. (Met begeleider natuurlijk!)

Om half twee gingen we weer verder met de training. Nu besteedde we tijd aan de reverse drop. Ook dit is weer een schijnslag. Je doet alsof je een rechtdoor clear gaat spelen, maar uiteindelijk speel je een rechtdoor drop. Bij deze oefeningen zagen we dat het erg lastig was voor de meeste. We hebben het niet uitgebreid, omdat het dus al zo lastig was.

Rond drie uur was het dan tijd om de kinderen een fysieke training te geven. De groep werd in tweeën gesplitst. Een meisjes en een jongensgroep.

De heft ging naar buiten en de andere helft bleef binnen. De groep die binnen was, werkte met de fit light. Dit was een goede snelheidsoefening. De groep die buiten was ging touwtje springen en verschillende core-stabilitiy oefeningen doen.

Na ongeveer een half uur was er weer een kleine pauze en daarna ging de groep die buiten was naar binnen en andersom. Na een uur waren de kinderen allemaal klaar en helemaal kapot.

Als afsluiting hebben ze kinderen partijtjes tegen elkaar gedaan tot de 7.

Reageer op dit bericht (“Derde dag VICTOR Zomerweek met Nick Fransman ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)