Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Rendsburg 2016 – 4 GOUD, 3 ZILVER, 3 BRONS!

Op alweer de laatste speeldag werden alle finales en wedstrijden om het brons gespeeld. Almere behaalde 4x GOUD, 3x ZILVER en 3x BRONS! Dennis Koppen stak er voor Almere met kop en schouders bovenuit met als enige speler 3x GOUD! In het dubbel met Denzell van Soerland en in het gemengd dubbel met Daisy Pietersz. De vierde gouden plak werd door Pjotr Odijk en Anke Meyer binnen gehaald.

De leadersparty welke de begeleiding gisteren had was niet zo bijzonder en dus waren we op tijd terug om de spelers weer om 23.00 uur in bed te hebben. De nodige sporten zijn al klaar en het is jammer dat die niet de andere sporten het respect kunnen opbrengen om rustig te zijn in de gangen voor de sporters die nog wel moeten sporten.

Het ochtend ritueel is inmiddels bekend en vandaag was dat niet anders. We gingen alleen iets eerder naar de sporthal zodat de spelers die moesten spelen goed warm konden zijn.

In de eerste ronde stond de finale van het gemengd dubbel B gepland. Hierin moesten Pjotr Odijk / Anke Meijer het opnemen tegen Emily Rick / Eric Ruppin uit Rathenow. De verwachting vooraf was dat dit wel eens een moeilijk wedstrijd kon worden maar Pjotr / Anke speelde uitstekend en wonnen gedecideerd in twee games met 21-11 21-16 en hiermee was het eerste goud binnen!

In de tweede ronde kwamen meerdere Almeerders op de baan voor de prijzen. In het gemengd dubbel A speelde Daisy Pietersz / Dennis Koppen tegen Sofie Topp / Malte Nielsen uit Aalborg. De eerste game kunnen we beter zo snel mogelijk vergeten. Veel onnodige fouten werden ze kansloos van de baan gespeeld 8-21. In de tweede game werd er een tandje bijgezet en nam Dennis meer het initiatief, met 21-11 was deze game voor Daisy / Dennis. In het begin van de derde game leek het weer spannend worden maar een sprintje was voldoende voor de winst met 21-15 en dus goud!

Gelijktijdig met de finale gemengd dubbel A werd de wedstrijd om het brons gespeeld. Hierin alleen Almeerders en met 21-16 22-20 wonnen Denzell van Soerland / Chloe Amelo van Robin Verschoor / Joyce Laudy.

De laatste wedstrijd van de finale poule in het meisjes dubbel B wisten Fabienne Joorse / Liviene Pardede dat ze moesten winnen om goud (bij winst in 2 games) of zilver (bij winst in 3 games) te winnen. De eerste game was voor de Denen maar Fabienne / Liviene vochten zich in de tweede game terug en wonnen met 21-19. De derde game zou voor Fabienne / Liviene dus doorslaggevend worden voor het brons of zilver. Het werd brons en daarmee wonnen Demi Korff / Amarante Voskuijl het zilver.

In het meisjes enkel B hadden we kans op 2 medailles. Anke Meyer speelde de finale tegen Rikke Andersen uit Aalborg. Beide games waren close en in beide games waren er winstkansen maar de shuttle viel voor Anke net verkeerd en dus werd het een mooie zilveren medaille. In de wedstrijd om het brons speelde Demi Korff. De vermoeidheid van de week zal meegespeeld hebben want Demi kwam niet in haar spel. De Deense Eline Lyngso won daardoor het brons.

Bij het meisjes enkel A stond Daisy Pietersz in de wedstrijd om het brons. In de finale van het gemengd dubbel was al duidelijk dat Daisy niet lekker was en halverwege de eerste game nam ze de juiste beslissing om de strijd te staken.

Het koningsnummer, jongens enkel A, was een strijd tussen Dennis Koppen en Denzell van Soerland. Beide heren maakte er voor de toeschouwers een leuke wedstrijd van. Een verrassing zat er voor Denzell niet in en dus won Dennis Koppen het goud en Denzell het zilver!

Hoewel het jongens enkel vaak het koningsnummer wordt genoemd geeft een jongens dubbel A vaak meer spektakel en spetterende rally’s. Voor de finale ging dat niet helemaal op. Dennis Koppen / Denzell van Soerland waren daarvoor simpelweg te superieur. Met 21-10 21-18 werd het goud gewonnen.

De wedstrijd om het brons gaf wel die spektakel . Pjotr Odijk / Robin Verschoor moesten daarin tegen Bjarne Reese / Jarne Vater uit Rendsburg. De eerste game ging voorspoedig voor Pjotr / Robin en als een raket waren ze bij 21-9. Geen vuiltje aan de lucht en hoewel de tweede game spannend was leek er tot 20-17 niet aan de hand. Wat het de zenuwen of werd er te gehaast gespeeld maar vier matchpoints waren niet aan Robin / Pjotr besteed. De derde game moest de beslissing brengen. Het was spannend maar je voelde dat de Duitsers het momentum hadden. Een kleine voorsprong verdedigde ze tot bij de winst met 21-17.

De laatste wedstrijd met Almeerders was de strijd om het brons in het meisjes dubbel A. Chloe Amelo / Joyce Laudy kwamen uit tegen het samengestelde koppel uit Rendsburg / Vierzon. Hier was te merken dat de Almeerders vaker met elkaar spelen want zonder in gevaar te komen werd er gewonnen met 21-12 21-13 en dus brons gewonnen!

Geen bestandsnaam opgegeven

Medaille spiegel

Na de wedstrijden vond de medaille uitreiking plaats en werden de spelers, coaches maar vooral de organisatie bedankt voor hun inzet.

Plaats Goud Zilver Brons
Aalborg 6 5 4
Almere 4 3 3
Rathenow 0 2 1
Rendsburg 0 0 2
Kristiansand 0 0 0
Vierzon 0 0 0

Middag

Na de medaille ceremonie was er nog tijd over en dus besloot een groep te gaan zwemmen. Een andere deel koos ervoor om naar de supermarkt te gaan en zich te vermaken op de slaaplocatie.

Sluiting ceremonie

Vanavond de sluiting ceremonie welke van 17.30-20.00 uur is. Dit zal de bekende elementen bevatten met wat officiele woorden en wat show. Een gedeelte zal worden gebruikt door cultuur, verschillende landen hebben daar deze week op geoefend.

Terugreis

Morgen vertrekken we rond 8.15 uur vanuit Rendsburg terug naar Almere. De verwachte aankomsttijd is 16.00 uur al zal dat m.n. afhankelijk zijn van de drukte rondom Hamburg.

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 01-08-2016 om 16:52 uur

  Gefeliciteerd toppers! En natuurlijk ook de begeleiders.

 2. Danny Korff op 01-08-2016 om 16:55 uur

  Mooi resultaat hoor. Gefeliciteerd allemaal. En Stephan bedankt voor al je verslagen! Heel leuk en informatief!

 3. Georgy op 01-08-2016 om 17:41 uur

  Gefeliciteerd allemaal! Volgens mij hebben jullie het heel gezellig gehad. Gita, Joost en Stephan bedankt!

 4. jeanet op 01-08-2016 om 20:39 uur

  Allemaal gefeliciteerd, moet soms erg spannend geweest zijn. Gita, Joost en Stephan bedankt.

 5. conny cashoek op 01-08-2016 om 20:42 uur

  Iedereen van harte gefeliciteerd met de mooie resultaten voor Almere, ik heb genoten van de verslagen. Het leek net alsof we zo toch een beetje mee konden kijken !

 6. Esther Trouerbach op 01-08-2016 om 22:08 uur

  Gefeliciteerd allemaal. Goed gedaan. Bedankt voor de verslagen het was leuk om te volgen. Goede reis terug.

 7. Arnold op 02-08-2016 om 08:38 uur

  Top! Iedereen gefeliciteerd met de prijzen en prestaties. Stephan, Joost en Gitta, dank jullie wel voor de giede zorgen en coaching. Goede terugreis.

 8. Erik Staats op 03-08-2016 om 03:16 uur

  Van harte gefeliciteerd allemaal en inderdaad leuk om te lezen met leuke foto's. 'Vroeger' ben ik ook altijd mee geweest en ontzettend veel plezier beleefd.

 9. Rene Borchert op 03-08-2016 om 21:51 uur

  IT were fantastic games Rene Borchert from Rathenow

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Rendsburg 2016 – 4 GOUD, 3 ZILVER, 3 BRONS! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)