Badminton Vereniging Almere

Laatste dag VICTOR Zomerweek

We begonnen de dag vandaag met een fanatiek potje paaltjes voetbal waarbij de kinderen moesten proberen om de houten paaltjes die naast hun stonden bij elkaar om te stoten met de bal. Vijf keer opdrukken voor de kinderen wiens paaltje omging!! Er deden ook meerdere trainers mee(Cheryl Seinen, Alex Vlaar, Joyce Laudy en Mathijs Janz) die vaak genoeg het mikpunt voor de kinderen waren. Natuurlijk deden we dit gezellig op muziek en de sfeer zat er goed in!

De kinderen kregen toen een kleine pauze met een glas limonade en een lekkere sultana, of een pijnenburg koek erbij.

Hierna werden de rackets erbij gepakt. Even inslaan om vervolgens met een spelletje te beginnen. Namelijk een variatie op tienen: Vijven! De kinderen stonden met z’n vieren op een baan. Elk kind had vijf punten en bij elke fout die ze maakte verloren ze een punt. Natuurlijk deden ook hier de trainers weer mee, die zelf ook toch een paar keer hun vijf puntjes kwijt waren geraakt. En dat betekende 5 burpees!

Nu de kinderen goed warm waren begonnen we met de uitleg van het rouleren en hoe belangrijk dit is. Nadat het voor was gedaan door een paar trainers onder leiding van Bas en Suus, waren de kinderen aan de beurt om hiermee aan de slag te gaan. In het begin hadden een paar kinderen het nog best lastig maar na de tips en de aanwijzingen van de aanwezige trainers ging al snel stukken beter!! Vervolgens gingen we dubbelpartijen doen en was het aan de kinderen de taak om toe te passen wat vlak ze daarvoor hadden geleerd.

Om twaalf uur was het tijd voor een middag pauze en stond er lekker patat met frikandellen en kaassoufflés klaar. En wat hebben de kinderen zitten smullen!! Ze konden er niet genoeg van krijgen.
Na het eten hadden ze nog een half uur pauze waarin ze helemaal door het dolle gingen van de energie.

Na de pauze gingen we verder met het rouleren om te kijken of het nog steeds in hun hersens zat. Ze pikte het al snel weer op. Hierna was het tijd voor wat dikke pret!! Waterballonnen en tuinslangen klaar, en beginnen maar!! Gezellig met de trainers erbij werd iedereen gebombardeerd met waterballonnen en nat gespoten met tuinslangen.

Maar natuurlijk Moesten de kids wel weer aan de bak. Nadat de kinderen zich hadden afgedroogd en een appel of banaan hadden gegeten konden ze richting het krachthonk voor een bootcamp onder leiding van Sander Kikkert! Het was erg zwaar voor ze maar we hebben het hier wel over topsporters die in de maak zijn. Echte doorzetters!! Het was erg zwaar voor ze maar iedereen heeft het gered tot het eind.

Na een pauze hebben de kinderen nog lekker een paar partijtjes gedaan. Ze waren helemaal kapot van de bootcamp, maar ze lieten zien waar ze van gemaakt zijn en gingen er met hun laatste beetje energie nog vol tegenaan!!

Als laatste hebben we een cooling down met de kinderen gedaan waarna de winnaars van de dag hebben gekozen. De kinderen die vandaag het meest hebben geleerd waren Martijn en Lianne.
Natuurlijk zijn we trots op alle kinderen en hopen we dat ze het naar hun zin hebben gehad. Wij in ieder geval wel!

Tot de volgende Zomerweek!!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 28-08-2016 om 16:53 uur

    Ik ben twee dagen even komen kijken naar de getalenteerde jeugdspelers en heb gezien hoe enthousiast ze zijn tijdens de zomerweek. Daar heb ik van genoten. Complimenten voor de trainers die de kinderen op en top weten te motiveren. En bovendien leuk dat er ook een achttal niet Almeerders aan de zomerweek deel nam!

Reageer op dit bericht (“Laatste dag VICTOR Zomerweek ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)