Badminton Vereniging Almere

Tweede dag VICTOR ZOMERWEEK door Suus

Om half tien begonnen we weer met de tweede dag van de VICTOR Zomerweek. Voor deze dag hadden we maar liefst 26 kids.

Waarvan er drie nieuwe speelsters bij waren uit Hoorn: Sophie, Joya en Kayleigh. Hartstikke leuk dat we ook wat bekendheid krijgen buiten de regio!

Na de regels nogmaals herhaald te hebben, begonnen we met een partijtje Korfbal. Maar omdat we met een aardige groep spelers zijn, hebben we dit met twee ballen gespeeld. Sommige kids hadden wat last van spierpijn van de eerste dag, maar dat werd alweer snel omgezet in fanatisme!

Daarna was het tijd voor de rackets. Er zijn verschillende spellen gedaan. Twee tegen twee waarbij om de beurt geslagen diende te worden binnen het tweetal. Daarna twee tegen twee met slechts één racket per tweetal. Zo werden ook nog wat andere varianten gedaan, alles badminton gerelateerd. De kids waren erg fanatiek en waren daarna zeker toe aan een drankje. Er werd een tussendoortje genuttigd in de vorm van een liga, sultana, of ontbijtkoekje.

Doel van vandaag was het verbeteren van de verdediging in het dubbelspel en dan specifiek de monogrip. De kids werd geleerd dat ze op hun forehand zijde ook met de backhand de shuttle terug konden slaan. Dat was voor sommigen nieuw. Anderen hadden er wel van gehoord, maar hadden het zich nog niet eigen gemaakt. We hebben veel oefeningen gedaan, in de ochtend, maar ook nog later in de middag om de kids deze slag aan te leren. En resultaat mocht er zijn! Man wat pakken deze kids snel onze aanwijzingen op! Hulde!

Daarna was het tijd voor de lunch. Vandaag stonden hotdogs en groentesoep op het menu. Ik denk dat elk kind wel drie broodjes heeft weggewerkt. Het ging er heel goed in.

In de middag hebben we buiten een blok gedaan met coördinatieoefeningen, waaronder een circuit met de speedladders. Iedereen moest het circuit 3 keer doorlopen en ze mochten een 4e keer doen. Ik zei dat een echte topsporter altijd meer wil en toen deed iedereen een vierde rondje. Wat een ambitie hebben ze toch! En dat in 28 graden…. Na het blokje buikspieren en andere krachtoefeningen was het tijd voor wat fun. De waterballonnen werden uit de kast getoverd en de tuinslangen werden uitgerold en het werd een flinke natte bende!

Na het gespetter de hal weer in en tijd voor een banaan of appel. De aandachtspunten van de ochtend werden weer herhaald en werden in moeilijkere oefeningen tot uitvoering gebracht. Ontzettend knap dat ze deze moeilijke slag zich binnen een dag eigen hebben gemaakt!

Als partijtjes hebben we veel dubbels gespeeld in twee teams. De verliezer moest weer een opdracht doen die uit de fruitmachine rolde. Er werd weer hard tegen hard gespeeld, en dat aan het eind van de dag! Uiteindelijk heeft het verliezende team 15 burpees moeten doen.

Uiteindelijk werden Iris en Tristan uitgekozen tot de spelers die het meest hebben geleerd op deze dag en ze hebben een kleinigheidje ontvangen. Morgen weer twee anderen!

Reageer op dit bericht (“Tweede dag VICTOR ZOMERWEEK door Suus ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)