Badminton Vereniging Almere

Vierde dag VICTOR Zomerweek

Donderdag 25 augustus, de vierde dag van de zomerweek, wat vliegt de tijd. Net zoals alle andere dagen werd er om 09:30 met het programma gestart. Een zware, maar leuke dag stond voor de kinderen op de planning. We begonnen de dag vandaag met maar liefst 27 kids, die allemaal gemotiveerd waren om er weer een superleuke en sportieve dag van te maken.

Na de dag door te nemen met de kinderen, konden we van start gaan. Er werd begonnen met een aantal tikspelletjes, die bekend waren bij de kinderen. De tikspelletjes waren alleen niet het enige waar de kinderen hun aandacht aan moesten schenken, er werd namelijk getikt met muziek op de achtergrond. Als de muziek op 'pauze' werd gezet, moesten de kinderen het spel ook pauzeren en zo snel mogelijk op de grond gaan zitten. Benieuwd hoe dit eruit heeft gezien? Zie hier het filmpje:

Na de tikspelletjes op muziek, waar de kinderen erg van hadden genoten, begonnen we met het badmintonnen. Er werden op een halve baan singles gespeeld én de trainers deden natuurlijk mee.

Na de partijen was het tijd voor een tussendoortje. Na het tussendoortje werd er begonnen aan een nieuw blok met als doel: 'De backhand zweepslag'. Het was hierbij belangrijk dat de spelers deden alsof ze een zweepslag uitdeelden met bijv. een handdoek.

Er werd met de eerste oefening begonnen, de drive op de backhand. Hier kwamen de eerste Taufik Hidayat backhands al naar voren.

Na de eerste oefening met de backhand stond de tweede oefening, de lastigste, voor de boeg. De kinderen moesten met behulp van de 'zweepslagtechniek' een backhandclear spelen waarbij de trainers op stoelen stonden om op de juiste manier aan te geven.

Aan het eind van deze oefening hebben wij als trainers kunnen constateren dat wij in de zaal toch wel een aantal Taufik backhands hebben gezien.

Zie hieronder onze backhand-talenten in actie:

Na deze backhand-oefeningen, stond de lunch op het programma. PANNENKOEKEN! Gemaakt door Jane. Altijd lekker, het eten van Jane.

Na de lunch vertrokken we om 13:30 richting het filmwijkstrand, maar voordat wij bij het strand aankwamen hebben de kinderen nog flink moeten werken.

Er werd: hard gelopen, 4x 10m sprint (nieuw olympisch onderdeel), heuvelrennen (ook olympisch), core-stability oefeningen en meer. Als beloning konden de kinderen uiteindelijk zwemmen op het filmwijkstrand, dit wordt door de meeste kinderen toch echt gezien als het leukste onderdeel van de week. Hoe dat kan? Dat weten we niet..

Na het zwemmen werd er rustig teruggelopen naar de sporthal, waar de kinderen konden douchen en zich omkleden om vervolgens de dag af te sluiten met partijen.

De twee personen die het volgens de begeleiding het beste onder de knie hebben gekregen (de backhand), waren: Celiné en Cas

Groeten,

Joost van Gelder

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Astrid op 27-08-2016 om 13:57 uur

    Heel erg leuk verslag! Dank aan alle trainers, Andrea vond het super leuk en leerzaam. Dit jaar geen blessure, wel spierpijn ;-)

  2. Suus op 27-08-2016 om 17:38 uur

    Spierpijn is niet zo gek! Ze heeft goed haar best gedaan, net als de andere kids. Volgend jaar weer :)

Reageer op dit bericht (“Vierde dag VICTOR Zomerweek ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)