Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere en DKC in evenwicht

In de eerste thuiswedstrijd van AviAir Almere moest het team van coach Erik Staats en assistent-coach Joris van Soerland het opnemen tegen DKC uit Den Haag. In de halve finale van de play-offs was er twee maal winst voor de Almeerse ploeg maar ditmaal eindigde de competitiewedstrijd in de Carlton-eredivisie in 4-4.

Raggers

Weer een sfeervol en goedgevulde sporthal Raggers

In de dubbel bij de mannen namen Dave Khodabux en Leon Nottelman het op tegen Michiel Kruijt en Thomas Wijers. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd en dat bleek in de wedstrijd. Na een 11-9 voorsprong was het bij 18-18 en 19-19 gelijk. Maar de Hagenaars trokken aan het langste eind en sleepten de game met 19-21 binnen. Ook de tweede game gaf hetzelfde beeld. Een gelijk opgaande strijd met mogelijkheden op winst aan beide zijden. Meest een lichte voorsprong voor Kruijt en Wijers en dat behielden ze ook aan het einde van de game die ze met 18-21 winnend afsloten. 1-0 voor DKC.

Bij de dames dubbel stonden Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen tegenover Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Een gelijk opgaande eerste game waarbij de Almeerse dames toch net even beter in hun spel zaten. Na een 11-9 stand bij de rust werd die game met 21-19 gewonnen. Ook de tweede game ging gelijk op tot 11-9. Duidelijk de beteren in het tweede deel want Tamara en Ilse stoomden snel door en maakten de game vlotjes af met 21-12. Ze brachten daarmee de stand op 1-1.

Net bijgekomen van de heren dubbel moest Leon Nottelman het opnemen tegen Joran Kweekel. Kansen op winst in de eerste game over en weer. Leon won deze uiteindelijk knap op zijn tweede gamepoint met 22-20. In de tweede game kon Joran gestaag zijn voorsprong steeds iets uitbreiden. Leon kwam daarin net wat tekort en moest de game aan Joran laten met 16-21. In de derde game leek de pijp bij Leon leeg. Bij de rust keek hij tegen een 6-11 achterstand aan en sloeg Joran toe en won betrekkelijk eenvoudig met 12-21. Tussenstand 2-1 voor DKC.

In het eerste dames enkel duel moest Manon Sibbald aantreden tegen Marlies Baan. Manon kwam goed uit de startblokken en nam snel een 7-2 en 11-4 voorsprong. Het harde werken van de afgelopen weken om de trainingsachterstand in te lopen lijkt zijn vruchten af te werpen. En pas ook nog ziek te zijn geweest belette haar niet de game met overmacht winnend af te sluiten met 21-12. De tweede game gaf Marlies meer partij maar winst leek er voor haar ook in deze game niet in te zitten. Manon speelde de game redelijk eenvoudig uit met 21-17. Tussenstand 2-2.

Beround

Sebastiaan Li stond in zijn enkel partij tegenover Thomas Wijers. Sebastiaan, pas 17 jaar geworden, kwam nog net iets tekort in de eerste game. Hoewel hij zijn achterstand nog weg wist te werken en op 18-18 kwam ging de winst toch naar Thomas. In de tweede game liet Sebastiaan zien dat hij het eredivisieniveau aan kan. Vorige week nog nipt verloren maar nu op weg naar zijn tweede winst in drie wedstrijden. Zowel aanvallend als verdedigend moest Thomas in Sebastiaan zijn meerdere erkennen. Met 21-16 en 21-15 pakte Sebastiaan de winst in drie games.

Tamara van der Hoeven moest proberen om AviAir Almere op een 4-2 voorsprong te brengen. Alyssa Tirosentono zou de winst niet zomaar weggeven. Alyssa kon Tamara in de eerste game nog redelijk bijbenen. Maar na een 9-11 ruststand bleek Tamara wel de sterkste in die game en won met 21-17. Aan het einde van de tweede game keek Tamara tegen een achterstand aan maar kwam binnen een mum van tijd wel op matchpoint bij 20-19. Alyssa gaf zich echter niet gewonnen en kwam bij 21-22 zelfs op gamepoint. Dat werkte Tamara knap weg om vervolgens op haar vierde matchpoint toe te slaan: 27-25 en een tussenstand van 4-2 in Almeers voordeel.

Haje

Ilse Vaessen en Dave Khodabux moesten in hun mixpartij tegen Veerle Wijers en Michiel Kruijt proberen om de winst voor AviAir Almere veilig te stellen. Dat liep anders. Zonder dat de Hagenaars echt hoefden uit te blinken ging de eerste game verloren met 17-21. Toch leek het erop dat het op drie games uit zou lopen. Ilse en Dave kwamen bij 20-17 op matchpoint. Helaas konden ze dat niet verzilveren en gaven de game met 21-23 weg aan Veerle en Michiel die daarmee de achterstand verkleinden tot 4-3.

Zou het dan Gita Djajawasito en Sebastiaan Li lukken de winst binnen te halen tegen Daisy Bommeleijn? Nee. Daisy en Joran bleken te sterk voor Gita en Sebastiaan. De eerste game ging met 14-21 verloren. Ook in de tweede game was dat het geval met 16-21 en dus ging de winst verdiend naar Daisy en Joran. Zij brachten daarmee de eindstand op 4-4.

Morgen om 14.00 uur in en tegen Hoorn de tweede wedstrijd van dit dubbelweekend.

Victor

Uitslagen 24 september 2016.

Victoria BC - Hoornse BV 8-0
Van Zundert Velo - TFS Barendrecht 7-1
Duinwijck - Van Zijderveld 7-1
AviAir Almere - DKC 4-4
FZ Forza Amersfoort - Roosterse 6-2
Stand per 24 september 2016:
Van Zundert Velo 3-21
Duinwijck 3-19
Victoria 3-16
DKC 3-15
AviAir Almere 3-14
FZ Forza Amersfoort 3-13
TFS Barendrecht 3-10
Roosterse 3-7
Van Zijderveld 3-5
Hoornse 3-0

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jos Wu op 25-09-2016 om 09:05 uur

  Wat een genot om dit verslag te lezen! Heel erg goed gedaan Geert!

 2. Henk Staats op 25-09-2016 om 09:44 uur

  Heel mooi! Zonder meer.

 3. Geert op 25-09-2016 om 11:58 uur

  Dank jullie. Ik had er vandaag in Hoorn graag bij geweest maar kan echt niet. Ik wens AviAir Almere succes tegen Hoornse BV.

 4. Ernst op 25-09-2016 om 12:27 uur

  Goed verslag Geert.

 5. Krijn op 04-10-2016 om 09:56 uur

  De foto's staan op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2016-2017/aviair-almere-dkc-24-09-2016

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere en DKC in evenwicht ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)