Badminton Vereniging Almere

Eerste vlucht AviAir Almere geslaagd

Het team van AviAir Almere heeft in de eerste wedstrijd in de Carlton eredivisie een 5-3 overwinning behaald tegen het sterke FZ Forza Amersfoort. In sporthal T-kwadraat te Tilburg kwamen alle eredivisieteams in actie voor een complete speelronde.

Geen bestandsnaam opgegeven

Geen bestandsnaam opgegeven

AviAir

In de busjes van onze sponsor Autoradam op weg naar Tilburg. In de sporthal aangekomen viel de belangstelling van de badmintonsupporters zwaar tegen. Zelfs op de training van AviAir Almere in onze eigen sporthal Raggers zijn de tribunes vaak beter gevuld.

Raggers

Dave Khodabux en Leon Nottelman beten de spits af tegen Koen Ridder en Vincent de Vries. De dubbels waren aan elkaar gewaagd en dat bleek in de eerste twee games. Hoewel het er niet naar uitzag, Dave en Leon stonden constant een paar punten op achterstand (10-11, 13-16, 15-17), wisten onze mannen toch nog knap de eerste game winnend af te sluiten. De tweede game ging naar Amersfoort met 18-21. In de beslissende derde game lieten Dave en Leon zien waarvoor ze zijn gekomen: winnen. Via 11-8 werd het punt binnen gehaald door de game toch nog redelijk eenvoudig met 21-15 binnen te slepen. 1-0 voor AviAir Almere.

Het dames dubbel Gita Djajawisito en Tamara van der Hoeven moesten duidelijk hun meerdere erkennen in het duo Debora Jille en Renske Kwakkenbos. De eerste game ging kansloos verloren met 21-10. In de tweede game liep het wel beter maar kwamen de Almeerse dames toch te kort en ging met 21-16 verloren. Tussenstand 1-1.

Nieuw in team 1 is Sebastiaan Li. Hij maakte een geweldig officieel debuut. Hoewel hij al eenmaal eerder in het eerste team speelde en won liet hij nu zien dat hij het eredivisieniveau aankon. Vincent de Vries kon Sebastiaan in de eerste game nog wel bijbenen met 21-16 maar werd in de tweede game gewoon gedeklasseerd door Sebastiaan. Hij won de game met maar liefst 21-6 en bracht de stand op 2-1 in Almeers voordeel.

Manon Sibbald nam het in het dames enkel op tegen Xandra Stelling. Manon ging goed van start en won de eerste game betrekkelijk eenvoudig met 21-16. Door omstandigheden heeft Manon ruim 5 maanden niet in Almere kunnen trainen en kon ze niet haar gebruikelijke niveau halen. Manon wil zelf dit niet als excuus aandragen maar toch niet helemaal wedstrijdfit moest ze de tweede game inleveren met 17-21. In de beslissende derde game leek het snel gedaan toen ze met 10-15 achter kwam. Toch kwam Manon nog sterk terug, maar met het geluk niet aan haar zijde moest ze de winst aan Xandra laten met 19-21 en dus een tussenstand in de wedstrijd van 2-2.

De tweede dames enkelpartij ging tussen Tamara van der Hoeven en Debora Jille. De eerste game ging toch wel verrassend naar Debora Jille. Na een 3-10 achterstand ging de game met 15-21 verloren. In de tweede game kon Tamara orde op zaken stellen en via 11-6 werd de game met 21-11 gewonnen. In de derde game waren de rollen weer omgedraaid. Bij Tamara liep het wat minder en daar werd door Debora dankbaar gebruik van gemaakt: 11-21 en dus een punt voor Amersfoort 2-3.

De tweede heren enkelpartij ging tussen Leon Nottelman en Harald Hiemstra. Leon won de eerste game met 21-16. De tweede game echter moest hij nipt met 20-22 laten aan Harald. Het kwam dus ook hier aan op een beslissende derde game. Hierin liet Leon zien wie er de beste was. Via 11-6 en 16-8 werd deze game toch eenvoudig binnen gehaald met 21-11. Daarmee bracht Leon de stand weer in evenwicht met 3-3.

De eerste mix dubbel was een eenvoudige prooi voor Dave Khodabux en Ilse Vaessen. Wat valt er te zeggen als je twee keer met 21-9 de partij wint. Koen Ridder en Xandra Stelling waren geen partij voor de Almeerders en zij brachten de tussenstand op 4-3.

Victor

De laatste partij ging tussen Sebastiaan Li met Gita Djajawasito en Luc Maessen met Renske Kwakkenbos. Hoewel tegen een achterstand aankijkend werd de eerste game knap winnend afgesloten met 23-21. In de tweede game liet het Almeerse koppel er geen twijfel over bestaan wie hier de besten waren. Met 21-11 waren Sebastiaan en Gita veruit de beteren en brachten zij de eindstand op het scorebord: 5-3.

Autoradam

We mogen toch tevreden zijn met de 5-3 winst. Hier en daar zwaar bevochten maar de nieuwkomers Sebastiaan, Leon en Ilse wonnen al hun wedstrijden en dat biedt toch zeker hoop voor de rest van het seizoen. En natuurlijk gaan Tamara en Manon hun niveau wel weer halen in het verdere verloop van de competitie en hopen we minimaal de play offs te halen.

De volgende wedstrijd is op 17 september in Limburg tegen Roosterse BC.
Daarop volgt een dubbelweekend met op zaterdag 24 september 19.00 uur de thuiswedstrijd tegen DKC uit Den Haag en op 25 september de uitwedstrijd om 14.00 uur tegen Hoornse BV in Hoorn.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jos Wu op 11-09-2016 om 08:17 uur

    Mooi verslag, mooie wedstrijden. Gelukkig maar, want deze gezamenlijke start van alle team in 't Kwadraat in Tilburg is niet wat we willen: in Sporthal Raggers zou deze "thuiswestrijd" zeker 200 man publiek opleveren en de wedstrijd verdiende dat ook. Deze opzet is voor mij niet voor herhaling vatbaar.

  2. Ernst op 11-09-2016 om 10:02 uur

    Goed verslag Geert. We zijn in ieder geval niet voor niets geweest. Ik begrijp alleen de keuze van de bond niet om in deze betonnen kolos te spelen. Geen sfeer, geen publiek, onoverzichtelijk, helemaal niets. Ik kan nog wel even doorgaan maar laat ik dat maar niet doen. Overwinning staat, ben er bij mee

Reageer op dit bericht (“Eerste vlucht AviAir Almere geslaagd ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)