Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere krijgt vleugels. Winst bij Van Zundert/VELO

AviAir Almere heeft een knappe overwinning behaald bij regerend landskampioen en koploper in de Carlton-eredivisie Van Zundert/VELO. In Wateringen werd het 5-3 in het voordeel van de Almeerders. Verrassend was toch wel de zege van Aram Mahmoud op Alex Vlaar die, in de finale om het landskampioenschap eerder dit jaar, nog Eric Pang versloeg.

Raggers

Met voordelig gehuurde busjes van Autoradam waren team 1 en de supporters vertrokken naar Wateringen. Zonder Sebastiaan Li want die bereidt zich voor op de Wereld Jeugd Kampioenschappen die van 2 tot en met 13 november in Bilbao Spanje worden gehouden. De ongeveer zeventig supporters zagen mooie partijen in deze uiterst sportieve wedstrijd. De spelers van Van Zundert/VELO assisteerden enkele malen de scheidsrechters met beslissingen die in het het voordeel van Almere waren.

Haje

Zoals altijd werd er begonnen met de dubbels. Bij de dames namen Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen het op tegen het ijzersterke duo Lisa Khoeblal-Malaihollo en Myke Halkema. Maar kansen om deze partij te winnen hadden Tamara en Ilse wel. De eerste game ging wat ongelukkig verloren met 21-23 na een 11-9 tussenstand. In de tweede game lieten de Almeersen zien dat ze zeker niet onder deden tegen Lisa en Myke. Via 11-6 werd knap met 21-15 gewonnen en moest een derde game de beslissing brengen. Hierin toonden Lisa en Myke toch hun klasse. Er werd snel een 0-4 voorsprong genomen en met een 8-11 ruststand namen de Wateringsen in het tweede deel van die game duidelijk afstand: 15-21 en 1-0 voor Van Zundert/VELO.

AviAir

Het mannendubbel Dave Khodabux en Léon Nottelman moesten Jim Middelburg en Alex Vlaar zien te verslaan. In de eerste game ging het gelijk op en hadden beide duo's kans om die te winnen. Jim en Alex waren op het beslissende moment net iets doortastender en wonnen met 22-24. In de tweede game was het foutenpercentage aan Almeerse kant te hoog en daar maakten Jim en Alex gretig gebruik van: 10-21 en dus 2-0 voor Van Zundert/VELO.

AviAir

Een prachtpartij was die tussen Aram Mahmoud en Alex Vlaar. Een gelijk opgaande eerste game kende een 10-11 tussenstand. Maar toen schakelde Aram een tandje bij en liep uit naar 21-16. In de tweede game was het verschil groter na 11-8 kwam Aram op een 18-12 voorsprong. Met zeer gevarieerd spel leek hij de partij makkelijk te gaan winnen. Maar Alex gaf niet op en bij Aram kwam wat zand in de motor. De stand was met 18-18 weer in evenwicht en Alex leek weer terug in de partij. Maar net op tijd herpakte Aram zich en won de game met 22-20. Hierdoor kwam de tussenstand op 2-1 in het voordeel van Van Zundert/VELO.

Manon Sibbald stond in haar enkelpartij op de baan tegenover Lisa Khoeblal-Malaihollo. Zij ontliepen elkaar in de eerste game niet veel maar Manon maakte op het eind de belangrijke punten en won met 21-18. In de tweede game liet Manon zien waartoe zij in staat was. Met goed geplaatste slagen kwam ze met 11-1 en 15-3 voor. Toch kwam Lisa sterk terug net als in de finale dit jaar. Maar Manon liet het niet zover als toen komen en sleepte soeverein de partij binnen door met 21-13 te winnen. Tussenstand 2-2.

Léon Nottelman speelde zijn enkelpartij tegen Rowan Scheurkogel. Een spannend slot in de eerste game werd in het voordeel beslecht van Léon met 23-21. Ook in de tweede game moest Rowan in Léon zijn meerdere erkennen. Hoewel het verschil niet groot was sloeg Léon aan het eind toe en won die tweede game met 21-16. 3-2 voor AviAir Almere.

Tamara van der Hoeven had niet veel te dulden van Marleen Kuipers. Met twee maal 21-14 bracht Tamara AviAir Almere op een 4-2 voorsprong.

Aram Mahmoud en Manon Sibbald konden in het gemeng dubbel de winst voor AviAir Almere veilig stellen. Maar dan moest er wel gewonnen worden van Jim Middelburg en Myke Halkema. Dat leek onhaalbaar en zo was het ook. De eerste game ging dik met 9-21 verloren. In de tweede game leken Aram en Manon wat beter op elkaar ingespeeld maar met 15-21 ging ook deze game naar Jim en Myke. 4-3 voor AviAir Almere.

Dus moesten Dave Khodabux en Ilse Vaessen de winst veilig stellen. Tegen Ewout Beukers en Marit Willemsen kwam die geen moment in gevaar. Dave en Ilse trokken de partij eenvoudig naar zich toe en wonnen met 21-12 en 21-9. Na afloop bedankten de spelers van AviAir Almere zoals altijd de meegereisde supporters voor hun steun.

Beround

Ietwat verrassend maar niet minder verdiend een mooie 5-3 overwinning op Van Zundert/VELO. Zaterdagavond 5 november om 19.00 uur is de laatste reguliere competitiewedstrijd in sporthal Raggers tegen TFS Barendrecht. Na de laatste wedstrijd op zondag 6 november zal het verdere verloop van de zogenoemde kampioenspoule bekend worden gemaakt.

Victor
Uitslagen Carlton eredivisie 29 oktober 2016
Van Zijderveld BV Hoornse BV 7-1
Duinwijck BC TFS Barendrecht 6-2
Van Zundert/VELO AviAir Almere 3-5
30 oktober 2016
DKC BV FZ Forza Amersfoort 5-3
Victoria BC Roosterse BC 3-5
Stand per 29 oktober 2016
1 DKC BV 8-45
2 Van Zundert/VELO 8-45
3 Duinwijck BC 8-44
4 AviAir Almere 8-43
5 Roosterse BC 8-35
6 FZ Forza Amersfoort 8-34
7 Victoria BC 8-25
8 Van Zijderveld BV 8-23
9 TFS Barendrecht 8-21
10 Hoornse BV 8-5

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 30-10-2016 om 07:09 uur

  Weer een mooi verslag Geert! En inderdaad een heel leuke en bovenal sportieve wedstrijd en klasse van de spelers van Van Zundert Velo om de lijn- en scheidsrechters te corrigeren in het voordeel van AviAir Almere.

 2. Jos Wu op 30-10-2016 om 09:01 uur

  Genoten genoten genoten: bij de eerste tweede dubbelpartijen ging het steeds gelijk op: je wist niet naar welke wedstrijd je moest kijken. Later op de avond de opkomende vraag "zit winst erin"? Ja dus. Veel sportiviteit, ik zou zeggen dat smaakt naar meer. Kom allemaal naar de wedstrijd tegen Barendrecht op 6 november! Enenene nog vergeten te melden: goed werk van onze trainers en begeleiders!

 3. Geert op 30-10-2016 om 11:21 uur

  Even een correctie Jos.
  De wedstrijd tegen TFS Barendrecht is op zaterdag 5 november.

 4. Astrid op 30-10-2016 om 12:40 uur

  Wauw! Mooi verslag en wat een toppers!

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere krijgt vleugels. Winst bij Van Zundert/VELO ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)